חוב חשמל לאחר סיום חוזה - איך כדאי להתנהל מול הדייר?

darkgod7

New member
אין ערב-ים, ניסיתי להיות נחמד.

פניתי להתייעצות לאיזשהו ע"ד אבל לא היה לו הרבה סובלנות ויותר מדי מה להגיד למעט "אם אתה רואה שהוא ממש לא משלם לך תפנה אלי". אני מניח שהכוונה אולי שכרגע מוקדם מידי לדבר על פרתון משפטי אבל שבשלב כלשהו בעתיד אפשר לבחון אותה.

להיות נחמד לא משתלם במדינה שלנו, מסתבר

ובעקבות סיפורים כמו שלך אני יותר ויותר מבינה אנשים כמו בעלי הדירה שלי, שלא מוכנים לוותר על ערבות בנקאית, אני מניחה שהם נכוו בעבר, וגם אם לא, סיפור כמו שלך ממחיש כמה גמישות יכולה להיות בעייתית.

הסוגיה שלך בעייתית במיוחד לאור העובדה שאם החוב לא ישולם ינתקו את החשמל, וכמו שעוגי ציינה, מבחינתך עדיף שחברת החשמל יהיו החייבים שירוצו אחריו ולא אתה.

מצטרף לעצות של עוגי ואשת המרציפן לגבי שיק הביטחון.

במידה ופניתך לחברת החשמל לרשום את החשבון ומונה החשמל על שמך או שם השוכר החדש למרות החוב ,יענו בשלילה.
כדאי את שיק הביטחון לרשום לפקודת חברת החשמל(אם הוא לא רשום על שמך) ולרשום את סכום החוב המדוייק או סכום קצת גבוה יותר (כי לעיתים החוב לא מגלם את כל ההוצאות,ריביות וכדומה) לנסוע לסניף חברת החשמל בעיר מגוריך (עם קריאת המונה חשמל נכון לסיום החוזה ביניכם )ולנסות במקום לשלם עם השיק של השוכר את החוב ולהעביר החשמל על שמך.
כמו שכתבו לפני, עדיף שחברת החשמל "תרדוף" אחר השוכר בנוגע לחוב ולא אתה ,היות ויש הוצאות נילוות לגבית שיק חוזר מחוסר כיסוי ,כגון,בגין עו"ד,הוצאה לפועל וכדומה.

למעלה