"חוב" קטן

עצמאות59

New member
"חוב" קטן

היי לכולם, לילה טוב. סופסוף אני מוצאת זמן להתיישב ולכתוב ו"להחזיר חוב" ישן. באפריל האחרון נכנסתי לראשונה לפורום, הצגתי שאלה ומאז נעלמתי, אז להלן סקירה "קצרה" של מה שקרה מאז- היריון ראשון, תקין ומתקדם יפה. בשבוע 26, בסקירה המאוחרת, גילינו ק"פ דו"צ ונשלחנו לייעוץ גנטי. מיותר לציין שהיינו בהלם ולא הבנו כלום. הייעוץ הגנטי לא עזר. להיפך, הוא רק הלחיץ אותנו יותר, ורבות בגלל הפרופסור עצמו, שהיה קר ולא אמפטי או סמפטי. לאחר ששאלתי אתכם לגבי בדיקת מי שפיר וקראתי את עיצותיכם, פנינו לייעוץ נוסף בשניידר, ובסוף החלטנו לעשות את הבדיקה. הבדיקה נקבעה לתאריך 6.6.07. מס' ימים קודם לכן נתפס לי השריר ברגל (בחיבור שבין הירך לאגן) ולאחר 4-5 ימים של כאבי שרירים, החלטנו לנסוע אחרי העבודה לבי"ח כדי לבדוק את זה, בתחושה שהולכים לצחוק עלינו שם שהגענו בגלל שטות שכזו. אז ביום שני אחרי העבודה נסענו לקפלן, חיברו אותי למוניטור וראו צירים (אני לא הרגשתי כלום למעט השריר התפוס), אז אושפזתי להשגחה. ביום רביעי בבוקר (היום שבו הייתי אמורה לעשות את בדיקת מי השפיר) שמו לב בשעת ביקור רופאים כי בזמן הצירים, דופק העובר נחלש, אז הרופא שלי אמר כי אנו מוותרים על בדיקת מי השפיר, ובמקום- הולכים לקיסרי!!!! אז בשעה 15:52, בשבוע 31, נולד לנו בר (כן, דבורית, אלו אנו שראית אצל ד"ר פנסקי). היינו חודש בפגייה ואנו כבר חודש וקצת בבית, משמינים (טפו טפו) וגדלים (בלי עין הרע), ושבוע שעבר גובסנו לראשונה. האמת, הופתענו מתגובת הילד לגבס. חשבנו שזה יקשה עליו להזיז את הרגליים, אך הוא מזיז אותן בחופשיות ולא נראה שזה מציק לו יותר מדי. זהו, אז התחלנו את הטיפול אצל ד"ר פנסקי ובעוד יומיים אנו הולכים שוב להחליף גבסים. אז תודה למי שייעץ לנו אי אז באפריל, סליחה למי שהתחיל לקרוא ולא תיאר לעצמו שזה הולך להיות כ"כ ארוך, וכל הכבוד ליוזמי הפורום ומשתתפיו שחולקים עיצות חשובות. לילה טוב.

אירנה ק

New member
וואו! איזה סיפור מרגש!

אני מאכלת לכם הרבה בריאות, הרבה סבלנות בדרך הארוכה שמחכה לנו ובהצלחה. אל תעלמי יותר ותרגישי הרבה תמיכה מחברי הפורום המקסימים

sigis7

New member
מ ז ל - ט ו ב!!!!

שמחה, אושר ורוב בריאות, ושהכל ילך לכם תמיד בנחת ובקלות! אחלה תאריך יש לבר כיום הולדת(אני נולדתי ב-7.6)

עצמאות 59 .הספור שלך מאוד מוכר..

קודם כל מזל טוב ..אני שמחה שהכל עבר בשלום.אצלי גילו CF חד צדדי בגרל ימין בעובר ימני ( אני בהריון תאומים השבוע נכנסת לשבוע 33) זה היה ממצא בודד. כל הבדיקות היו תקינות..שקיפות עורפית 1 ממ, חלבון עוברי, בדיקות גנטיות, התלבטנו מאוד אם לעשות מי שפיר והחלטנו לחכות לשבוע 31 32 כדי לא לסכן את ההריון היקר הזה והכפול!! שהגיע אחרי 3 הפלות כימיות.. משבוע 26 התחלתי לבקר בבית חולים פעם בשבוע בערך עם צירים מוקדמים.. (ללא דינמיקה צווארית) בכל זאת קבעתי תור למי שפיר לפני שבוע הייתי אמורה לעשות.. לפנות בוקר החלו התכוותויות מוכרות.. הגעתי לבדיקה ובקשתי לבדוק במוניטור אם יש\אין צירים.. כמובן שהיו..(השובבים פשוט לא רצו שידקרו אותם, ברוך השם הם מתפתחים יפה כמעט 2 קג כל אחד ובועטים באמא המון) כמובן שלא בוצע דקור סאותו יום..אשפזו אותי, נתנו לי צלסטון. יש לי אפשרות לעבור את הבדיקה עוד השבוע אבל אני נוטה לוותר. טריזומה 13 18 21 - מה שניתן לקבל תשובה מהירה אמורים להיות סמנים נוספים בUS ועוד בדיקות..שלא נראו אצלי ואת הדברים הנדיריים יש סיכוי טוט שלא אספיק לקבל תשובה ( הריון תאומים) כי הרופא הסביר לי שמכיוון שאני די קטנה 1.54 יש לי סיכוי גבוה ללידה מוקדמת..ואני רוצה להחזיק אותם בפנים כמה שיותר. לפחות עד ספטמבר. אשמח לתגובות.

עצמאות59

New member
תגובה

היי, לילה טוב. באמת שכחתי לציין- לאחר שהחלטנו לעשות את בדיקת מי השפיר, הרופא שלי ייעץ לנו לעשות את הבדיקה בשבוע 31, אז ה"סכנה" היא לידה מוקדמת (ןלא הפלה). קיבלתי את הצלסטון הראשון, ובאותו היום נסענו בערב לבי"ח ואז אישפזו אותי, אז את הצלסטון השני נתנו לי בבי"ח, וכפי שציינתי- ילדתי ביום בו הייתי אמורה לעבור את הבדיקה. מאחר והילד נולד בשבוע 31, הוא הועבר ישירות לפגייה, שם טיפלו בו ודאגו לו חודש ימים. אני מבינה לליבך- ההתלבטות קשה אם לעשות את הבדיקה או לא, הרי אוטוטו הילד כבר כאן אז למה? מצד שני, וזה מה שהכריע אצלי, לא הייתי מסוגלת להתמודד עם מומים גנטיים קשים, ולכן החלטנו לעשות את הבדיקה. חשוב לי לומר ולהדגיש שזו הייתה ההחלטה שלנו, ואת ההחלטה שלך- את צריכה לעשות. בכל מקרה, אני מאחלת לך המשך היריון קל ותקין. Happy thoughts

עצמאות59 שלום

אחרי התלבטויות רבות החלטנו לא לעשות את הבדיקה. היום אני בשבוע 32 מלא, לדברי הרופא ישלי סיכוי גבוה ללידה מוקדמת גם ככה בגלל שאני די קומפקטית ומדובר בתאומים שכבר עכשיו שוקלים כ4 קג. כך שאת התוצאה הסופית של מי השפיר יש סיכןי שאקבל רק אחרי הלידה. הדבר שהכריע את הכף היה שלגבי המומים שניתן לקבל תשובה מהירה - תוך 24 -48 שעות אין אינדיקציה לגביהם כאשר הC.F הוא ממצא בודד.בספרות הרפואית לא נמצא קשר שמעלה סיכוי לטריזומה 13, 18,21 וC.F - ואצלי זה היה ממצא בודד וחד צדדי. עכשיו אני שמה מבטחי בבורא עולם ומקווה לטוב.

eyaala

New member
הי דובדבנית הצפונית

הי לך אני אמא לתינוק מתוקי שנולד עם קלאב פוט ברגל ימין.. גם אנחנו גילינו את הקלאב פוט בסקירה השניה... אני הייתי גם עם צירים מוקדמים מחודש רביעי... ועשינו מי שפיר כי אני רציתי לוודא שאכן זה הממצא היחידי... יכולה להגיד לך שזה מאוד הרגיע אותנו ובפרט אותי.. מבינה את מצבך מחזיקה לכם אצבעות שזה אכן ממצא בודד . שתהיה לך לידה קלה

עצמאות59

New member
היי דובדבנית

היי, ערב טוב. אני בטוחה כי הכל יהיה בסדר. אל תדאגי. אולי את לא רוצה לשמוע על זה, אך אני יכולה לטמר לך מניסיון, שגם אם התאומים יוולדו בקרוב, הרפואה היום מסוגלת להתמודד עם הכל, והם יהיו בידיים טובות. תמשיכי לחשוב מחשבות טובות ומלאות תקווה ותמשיכי לסחוב כמה שתוכלי (בלי להתלונן על החום
)

פרלמנים

New member
../images/Emo42.gifהי אמא של בר../images/Emo42.gif

מזל טוב, בשעה טובה
שמחה שבר עולה יפה במשקל, ושמחה שחזרת אלינו...הספור מקסים
העיקר שכולם בריאים ושלמים
נשמע לי שההתסגלות שלכם לכל המצב (פג, קלאב פוט וכו') נהדרת! יופי טופי שאתם מטופלים של פנסקי, יש עליו המון המלצות
אשמח אם תצטרפו לדף הקשר שלנו-נועד בעיקר לצרכי היכרות,יצירת קשר ותיאום מפגשים וכו'. הפרטים נשארים אצלי וחסויים כמובן. (שמותיכם, תאריכי לידה, עיר מגורים, טלפונים ומייל. (שלחי לי במסר
-לא בפורום כמובן) ) בקרו אותנו, ותתחילו להרגיש בבית, תגלי בקרוב שאת נותנת עצות לאמהות אחרות מהניסיון שלך ... שבוע מקסים , ג'סיקה

אנגלה3

New member
../images/Emo65.gifמזל טוב

הסיפור שלכם ממש מרגש, העיקר שלכולם שלום ושבר מסתגל לגבסים יפה. שיהיה לכם בהצלחה בהמשך
מאחר ואנחנו מטופלים של ד"ר פנסקי גם כן (שחר בן 7 חודשים) אני יכולה לומר לכם שאתם בידיים מצויינות. תעדכנו בהמשך
שבוע טוב אנג'לה

למעלה