חוב שלי משבת: קלארו

Gרר

New member
חוב שלי משבת: קלארו

ביקור שני שלנו במקום. הפעם הראשונה היתה בערב. הפעם לשבת בצהרים, לרגל יום הולדת של אמא שלי, שבשנים האחרונות החלטנו שבמקום לשבור את הראש איזה "שמונץ" לא מוצלח לקנות לה, ניקח אותה למסעדה.

היופי של המסעדה הרבה יותר בולט בערב מאשר בצהרים, כך שלמי שרוצה לקבל את מלוא החוייה הייתי ממליץ להגיע בערב.

הזמנו מנת לחם, שתי מנות ראשונות, עיקרית וקינוח והתחלקנו בהכל, כדי שאמא שלי תוכל להתנסות בכמה שיותר דברים שחלקם היו לה חדשים לחלוטין. לקטנה הזמנו מנה של פסטה עם ראגו בשר.

הלחם: פוקאצ'ה עגולה חמה וטעימה בליווי זיתים, חציל קלוי וצ'רשי בשמנת חמוצה. כמו שכתבתי בפעם הראשונה - מנת לחם חביבה, אבל במחיר מוגזם לחלוטין של 26!
שקלים)

המנה הסגולה: כ-8 טבעות של קלמרי סגול עשוי על הפלנצ‘ה יחד עם ירקות סלוקים (סלק, בצל) ורוטב שמנת-חזרת. מנה טעימה, אבל הייתי שמח אם היו מוספים עוד 3-4 טבעות קלמארי. הכמות שהוגשה נראתה לי קטנה ביחס למכלול.

סלט של בייבי קלמארי עם שעועית לבנה ענקית (למיטב ידיעתי שעועית בובס) עגבניות שרי צלויות. לפי התפריט היה שם גם צ‘וריסו שלא זכור לי ועוד כמה מרכיבים. זו היתה המנה המנצחת של הארוחה. מעט חמצמץ. טעים טעים טעים.

לעיקרית חשבנו ללכת על בטוח, עם מנת הפורקטה חזיר שזכרנו לטובה מארוחת הערב. לא שאלנו אבל לדעתנו או ששינו את המנה או שהביצוע שלה היה פחות טוב. היא עדין היתה מוצלחת אבל פחות מאיך שזכרנו. מה שבעיקר בלט לטובה בגירסה הראשונה שאכלנו היה עשבי תיבוי שהוסיף אלמנט של "אבקתיות" למנה, והניגוד בין האבקתיות הזו לבין השומניות של הבשר "עשתה" את המנה בפעם הקודמת. הפעם האבקתיות הזו היתה חסרה, או לא מורגשת, ולכן המכלול היה פחות מוצלח. אבל עדין הבשר היה מושחת ברמה כולסטרולית והתפוחי אדמה היו תוספת הולמת למנה הזו.

לקטנה כאמור מפלדיני עם ראגו בבישול ארוך. הבשר היה מוצלח מאד, אם כי הייתי מעדיף אותו מעט יותר מתקתק. הפסטה מוצלחת. הקטנה אכלה די הרבה מהפסטה (קצת פחות מהבשר שאמנם היה רך כחמאה אבל בכל ה"סיביות" המובנית שלו היתה יותר ממה שהיא רגילה בדרך כלל). אנחנו בכל מקרה חיסלנו את הבשר שהיא השאירה.

קינוח: ברד פודינג ברולה (הכוונה לקרם של הברולה בלי הקירמול) עם גלידה למעלה שקצת חששתי שתרטיב אותו יותר מדי אבל היא דוקא היתה בסדר. הוגש בסיר קטן ומה שאהבתי במיוחד זה שבשוליים של הסיר הפודינג קיבל פריכות כיפית בעוד שבאמצע הלחם והקרם של הברולה שהוסיפו מרקמים שונים... לי זה היה קינוח ממש מוצלח, הייתי שמח לחסל סיר כזה לבד כל יום. הרבה יותר מוצלח מהברד פודינג שהזמנו בזמנו בגוז' ודניאל ולא כל כך אהבנו אותו. כאן זה היה ממש ממש תענוג.

צ'ופר שקיבלו מהמלצר - סלט פירות מרענן עם סורבה הדרים חמצמץ. לא קינוח שהייתי מזמין בעצמי כי זה קצת בנאלי מדי בשביל קינוח במסעדה אבל סך הכל היה מרענן וכיפי.

השירות. התחיל צולע לגמרי, עם יין שחיכינו לו יותר מדי זמן ובסוף הגיע אחרי שכבר הגיעה הראשונה, לחם שגם כן הגיע יחד עם הראשונה ולא לפני יחד עם היין, מנות ראשונות שהגיעו מהר מדי, עיקרית שביקשנו לא לעשות פייר וכשכבר ביקשנו אמרו כן, זה בדיוק עכשיו בהכנה, ומלצר שלא כל כך הצלחתי לפענח אותו. לא משהו שקלקל לנו את הארוחה, אבל דברים שכן מסעדה ברמה הזו צריכה להקפיד עליהם יותר.

המחיר. יחד עם שתי כוסות יין עלתה לנו כל הכבודה הזו 540 שקלים. ההתחלות והפסטה - 70 שקלים. הפורקטה 82. סך הכל למעט התימחור של הלחם המחירים במסעדה הזו לא חורגים ממה שמקובל כיום בתל אביב, ואפשר לאכול שם ארוחה סבירה מאד בלי לפשוט את העור.

שורה תחתונה. המטבח בקלארו עובד טוב. היינו שם כבר פעמיים, ובשתי הארוחות לא נתקלתי באף מנה שלא אהבתי או שהיתה לה נפילה רצינית בביצוע. כמובן יש טובות יותר, טובות פחות, ויש גם טעם אישי, אבל רשמנו לזכותם עבודת מטבח מתוקתקת ללא רבב בשני הביקורים.

חשוב להזכיר, כמו בפעם הקודמת, שהמסעדה לא מכוונת לגבהים קולינאריים ולא מנסה להפתיע עם מנות סופר יצירתיות או המצאות שלא נראו במחוזותינו. למי שלא מחפש את זה - קלארו בהחלט מספקת את הסחורה, ומספקת אותה היטב.
 

gastro101

New member
3 סועדים חלקתם 2 ראשונות ועיקרית אחת? תודה על הדיווח

 

Gרר

New member
ולא לשכוח את הפסטה של הקטנה

היא אכלה לא מעט יחסית לקיבול שלה, אבל עדין נשאר די הרבה מהמנה גם בשבילנו.
 
ועדיין, 540 לשתי ראשונות, שתי עיקריות, 2 כוסות יין וקינוח

זה 270 לאדם. זה מחיר סביר [גם אם ניקח בחשבון את הפסטה של הקטנה]?
 

החתולית

New member
הם היו 3 אנשים + ילדה

אם מחלקים 540 ל- 3.5 (נגיד), מקבלים 154 ש"ח לאדם, שזה סכום הגיוני.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
 
אני יודעת לקרוא וגם לעשות חשבון...ועדיין,

זו מחיר של ארוחה מלאה לשני אנשים. זה שהתחלקו בה יותר, ממש לא רלוונטי לגבי מה שאני ציינתי. בעיקר כשמדובר במנה עיקרית לא יקרה יחסית.
 

Gרר

New member
אם היינו שני אנשים

היינו לוקחים שתי ראשונות + עיקרית אחת + קינוח + שתי כוסות יין.
שתי הראשונות פלוס העיקרית היה יוצא 225 שקל. היין נגיד שתי כוסות עוד 90 שקל. הקינוח לא זוכר מחירים - נניח 50 שקל. היינו מגיעים ל- 365 שקלים לזוג.
 
לא התייחסתי לארוחה שלכם ולצורת החלוקה שלכם.

התייחסתי לארוחה מלאה לאדם - ראשונה, עיקרית, כוס יין, קינוח = 540 ש"ח לזוג.
הפסטה של הקטנה מתקזזת עם קינוח נוסף שלא לקחתם.

הדוגמא שאתה נותן מתייחסת לארוחה עם עיקרית אחת וזו לא הייתה כוונתי.
 

Gרר

New member
נראה לי שברוב מסעדות תל אביב

ארוחה מלאה-מלאה כזאת תעלה הרבה יותר מ-515 שקלים (הורדתי את הלחם שהתימחור שלו שם באמת יוצא דופן). לא סתם המונח השולט במסעדנות בארץ בשנים האחרונות זה sharing. אחת הסיבות לכך זה הצורך להוריד בעלויות הארוחה. כך שאם את מחשבת ארוחת שלוש מנות לבנאדם ללא שיירינג אפילו בקינוח, את צריכה לבדוק את המספרים מול מסעדות אחרות ונראה לי ש-515 נופל בצד הסלחני של הסקאלה.

אישית אנחנו בדרך כלל מתחלקים בכל המנות. זה נעשה בעיקר מתוך כוונה לטעום כמה שיותר מנות. הוצאה של 500 שקל לערב כולל יין זה משהו שבשנתיים שלוש האחרונות נחשב לסטנדרד. זה הוצאה לא מבוטלת, שהתשובה לה זה או להוריד את רמת המסעדות או להוריד את המינון. אנחנו בחרנו בהורדת המינון
 
שוב, לא שפטתי לרגע את 'הורדת המינון'. דיברתי בכללי שהמחירים

בתל אביב מופרכים! לחשוב ש-270 ש"ח לאדם לארוחה מלאה זה סביר, זה מה שלא סביר בעיני...65 אירו לאיש, על מה? זו לא ארוחה עם חומרי גלם מיוחדים. חזיר הוא הבשר הזול ביותר...
 
אני איתך במאבקך הצודק

והמילה "שרינג" במסעדות תל אביב היא פשוט מגוחכת. בדרך כלל מדובר על מנה שלא תשביע שניים, ולרוב גם לא אחד. פשוט רוצים ששני אנשים יזמינו 3-5 מנות ל"שרינג", מה שמוביל לחשבון מכובד.
אני לא מתייחסת בדבריי למסעדה הנ"ל, שבה מעולם לא הייתי, אבל ללא מעט מקומות אחרים שתמיד חוזרת בהם המילה המאוסה הזו.
 

Gרר

New member
כן הבנתי שזה הסאב טקסט


מה שאני מנסה להגיד זה שאם המחיר בקלארו נראה לך מופרז, אני ממליץ לך לא להתחיל לחשב מה המחיר של אותו דבר במסעדות אחרות - כי תגיעי גם ל-300 ואפילו למעלה מזה (בהנחה שאת כוללת במחיר מנת לחם, שבהרבה מסעדות משלמים עליו 15-20 שקלים).

כיוון שאני לא מסעדן ולא מכיר את התימחור אני נמנע מלהשמיע ביקורת על רמת המחיר. אני נוטה להאמין שהמחירים הגבוהים לא נובעים מתאוות בצע של בעלי המסעדות אלא פועל יוצא של העלויות שנגזרות עליהם, וזה שכל כך הרבה מסעדות לא מצליחות לשרוד מוסיף אינדיקציה שאכן זו הסיבה למחירים הגבוהים.

במצב כזה הברירה היא או שיותר מסעדות ייסגרו או שנאלץ לשלם מחיר גבוה. אני מעדיף את האופציה השניה, כי אני לא רוצה שייסגרו מסעדות. זה בכל זאת הבילוי המועדף עליי


ספציפית לגבי הפורקטה, נכון שחזיר זה חומר גלם זול, ולכן המחיר של המנה הוא 82 שקל. אם זה היה בשר יותר יקר היו לוקחים עליה 120 שקל ומעלה, כמו שלוקחים בהרבה מקומות על מנות שמבוססות על נתחי בשר (המנה עצמה, יש לציין, מאד נדיבה בגודל שלה).

אבל בכל מקרה, מחיר של מנה לא נגזר רק מעלות חמרי הגלם אלא מגולמים בו כל ההוצאות של המסעדה, וברור שיש מנות שהמסעדה מרוויחה עליהם יותר, ואם זו המנה שהם מרוויחים עליה הכי הרבה במסעדה אז יוצא שתרמתי קצת יותר לשרידות שלהם. תרומתי הצנועה לענף המסעדות בארץ
 
לא בהכרח. בעסקית השבת של רפאל נראה לי שהיית גומר

בפחות...בטח אם הייתם מסתפקים בשתי עסקיות מלאות לחלוקה ועוד מנה לג'ינג'ונה.
 

gastro101

New member
ברפאל אי אפשר לחלוק ארוחה בשבת...מצד שני במזללה

למשל יש עיסקית גם בשבת וגם קוקטייל (קיר) במחיר מוזל
 

Gרר

New member
יכול להיות אבל ככה לא בודקים רמת מחיר

בשביל להבין רמת מחיר צריך לבדוק רוחבית ולא לזרוק דוגמאות. מעבר לזה, חשוב להשוות בתנאים שווים, כלומר תפריט ערב מול תפריט ערב ועסקית מול עסקית. אי אפשר להשוות תפריט ערב לתפריט עסקית.

זה שלא בכל מסעדה יש עסקית בשבת זה כבר סיפור אחר, אבל אנחנו כבר לא מדברים על הארוחה הספציפית שהיתה לנו אלא בכללי. מי שמתאים לו עסקית כלשהי בשבת הרוויח, אבל זה עדין לא עובד כקריטריון מבחינת רמת מחיר.

אפשר גם להכניס גם אלף פרמטרים אחרים כמו קופונים או כל דבר אחר. אבל מבחינת רמת מחיר, המחירים של תפריט הערב של קלארו הם ברמה הסלחנית יותר של תל אביב ואני מוכן לחתום שזו תהיה הרמת מחיר של כל הארוחות ערב שאני אשלם מעתה ועד סוף העשור...

ואת כנראה לא מכירה את הקטנה שלנו כי לשים מולה צלחות לשיירינג ולצפות שהיא תסתפק במנה שלה... הצחקת אותה. הקטנה הזו מתעניינת בעיקר במה שיש בצלחות של אחרים, על אחת כמה צלחות שכולם חולקים. אם הייתי לוקח אותה לרפאל הייתי צריך לשלם לה 145 שקלים כמו לכל בנאדם אחר וגם להוסיף לה קינוח כדי שלא תתקע בי מבטי שנאה ביצאה החוצה.

זו הסיבה שמהר מאד הבנו שאין מה להזמין לה "מנת ילדים" כי גם אם תזמיני לה מנת ילדים היא תתעקש לדחוף את המזלג שלה לצלחות האחרות ותשאיר את המנת ילדים בצד... שלא נדבר על האיכות של מנות הילדים שבדרך כלל לא עוברות את דרישות הסף שלה...
 

החתולית

New member
הארוחה נקראת בסדר

כלומר ארוחה מהנה, וכמו שכתבת בלי שיאים קולינאריים. השירות שאתה מתאר, לא מתאים למסעדה ברמה כזאת.
&nbsp
מסכימה איתך לגבי התמחור של הלחם, הוא שערורייתי.
 
למעלה