חוגגים גאווה בפורום!

ערן1987

New member
חוגגים גאווה בפורום!

כמו שבטח כולכם יודעים, היום התקיים מצעד הגאווה בתל אביב ועשרות אלפים מילאו את רחובות העיר בצבע ובשמחה.

חשבתי שיכול להיות שנציין את היום הזה בצורה מסוימת. איזה אמנים גאים אתם אוהבים ואיזה לא? האם לדעתכם יש כיום פתיחות לאמנים שהם חברי הקהילה בשוק המוסיקה העולמי בכלל והישראלי בפרט? עם איזה אמן/ית מהקהילה הייתם רוצים לצאת? (כן, אני לא יכול את זה בשטחי יותר
) בקיצור, תדסקסו על הנושא!

שיהיה יום גאווה שמח לכולם :)

Vulnicura

New member
תאמת אני חושב שדווקא היום, ובהקשר של הפורום,

צריך דווקא לדון על הסטיגמות של המוזיקה, על זה ש"מי ששומע פופ הוא הומו" ושות'. (מה שכמובן לא נכון - אני, חברים שלי ועוד הרבה אנשים שאני מכיר שומעים פופ וסטרייטים לגמרי) - ועצוב שעדיין יש אנשים שמקובעים על סטיגמות סתומות כאלה - ולא רק בהקשר של מוזיקה, אפילו בהקשר של ספורט, מקצוע ותחומי עניין.
ותאמת האומן הגאה היחיד ששמעתי/ששמעתי שאני יודע שהוא הומו זה פרנק אושן, ושמעתי את האלבום והמיקסטייפ שלו מזמן ואני זוכר שאהבתי, אני צריך לשמוע אותם עוד פעם.

ערן1987

New member
מסכים איתך על הנושא שהעלית

זו מין סטיגמה כזו בארץ, בבריטניה למשל זה הכי "נורמלי" לשמוע פופ. חוץ מזה, יש ה-מ-ו-ן שירי פופ שישראלים שומעים ואוהבים אבל בגלל שזה שירים בודדים ולאו דווקא אמן מסוים אז זה "בסדר".
&nbsp
פרנק אושן הוא לא בי? חח

DAN1EL

New member
פעם עשיתי כאן פינה על דה גוסיפ

שזכתה למעט (או אפילו לאפס) תגובות.
אז הייתי שמח להרחיב שוב עליהם ועל האהבה שלי אליהם, אבל לא בטוח שיש טעם.

בכל מקרה - אני יכול למנות כאן רשימה ארוכה של אמנים להט"בים/גאים שאני אוהב, אבל אני דווקא חושב שיש משהו מבאס בלתייג אותם ככאלה.
כאילו - אנשים הם הרבה יותר מתווית אחת.
זה אותו דיון שיש לי לגבי התיוג "מוזיקה שחורה".
ובכלל - פוליטיקה של ייצוגים זה נושא שמעלה מבחינתי הרבה מחלוקות.

קח כל אמן "גאה" - תשים אותו בתוך התיוג הזה - וצמצמת אותו.
אז אוקיי, אני אגיד שאני אוהב את טרייסי צ'אפמן.
אבל האם היא רק "גאה"?
היא גאה, היא שחורה, היא אישה, היא אמריקאית - היא הרבה דברים! הזהות שלה היא מאוד מורכבת.
אני לא בטוח שכל אמן "גאה" היה רוצה את השיוך האוטומטי הזה למשהו שנקרא היום "קהילה".

ובכל זאת - אני חושב שהמוזיקה היא אחת הדרכים הטובות ביותר לקדם את הנושאים האלו.
כי כולם שומעים מוזיקה! יש אנשים הומופובים ששומעים במשך שנים אמן מסוים ולא יודעים בכלל שהוא גיי.
זה קרה עם ג'ורג' מייקל ואלטון ג'ון בזמנו. כשהם יצאו מהארון - פתאום אותם הומופובים היו צריכים לשאול את עצמם: היי, אז למה בעצם אני שונא הומואים? אולי אני צריך לחשוב על זה מחדש?

זאת קלישאה - אבל מוזיקה מקרבת בין לבבות.
היא גורמת לקהל לשים את התיוגים בצד ופשוט ליהנות מהמוזיקה.
וכשלא עושים את זה (ע"ע האמנים המחרימים את ישראל) - זה רק מראה עד כמה הכוח של המוזיקה הוא גדול.

הייתי רוצה שיותר יהודים ישמעו מוזיקה מוסלמית (ומוזיקה "מוסלמית" זה לא רק אום כולתום. אם אנחנו רוצים להתעסק בתיוגים - אז איפה אתם שמים את Shamir על המפה? האם הוא מוזיקאי "שחור"? "מוסלמי"? "אמריקאי"? - הוא כל אלה ביחד - והרבה יותר מזה! למה לצמצם בן אדם?).
שיותר הומופובים ישמעו מוזיקה של אמנים גאים.
שיותר שמאלנים ישמעו את אריאל זילבר ועמיר בניון.
שיותר ימנים ישמעו את יזהר אשדות.
וכן הלאה.

אני יכול להגיד שתוך כדי כך צריך לשים את התיוגים בצד.
אבל אני בעצם אפילו לא צריך להגיד את זה, כי בדרך כלל זה קורה אוטומטית.
השאפל בדיוק השמיע לי קודם את Killing Me Softly של הפוג'יז.
כן, אני עדיין כועס על לוריין היל, אבל מה לעשות - לא יכולתי בכלל להתנגד. המוזיקה, כשאתה מתחבר אליה, היא מכשפת אותך וגורמת לך לשים את כל המחלוקות בצד.

אני חושב שיש משמעות גדולה לכך שאמנים "גאים" כמו סיה וסאם סמית' הם היום שיא המיינסטרים.
אבל אולי צריך פשוט לתת לזה לקרות, בלי למהר ולקפוץ ולהלביש עליהם תגיות ולשייך אותם לקהילה מסוימת.
תנו לקהל להתחבר למה שעושה לו טוב, ועם הזמן הוא יפסיק בעצמו לייחס חשיבות לכל התיוגים האלה.

DAN1EL

New member
וחשוב לי לחדד:

הכוונה היא לא שמבאס לתייג בן אדם כ"הומו", כ"לסבית", כ"סטרייט", כ"יהודי", כ"מוסלמי", כ"שחור" וכו'.
חס וחלילה! אין שום דבר רע באף אחד מן השיוכים האלה כשלעצמו.
הבעיה, לדעתי, היא כשמתייגים בן אדם כמשהו אחד, בזמן שהוא הרבה יותר מזה.

זה גם יוצר מין קטגוריות מגוחכות כאלה ושם גבולות ביניהן, כשהגבולות הם בעצם מדומיינים.
למשל - מוזיקאים יהודים.
יונתן רזאל הוא "מוזיקאי יהודי".
אה, וזהו? זה כל מה שהוא? אולי הוא גם אמריקאי? אולי הוא גם ירושלמי? אולי הוא עוד כמה דברים?
וחוץ מזה - אז רגע, אריאל פינק - הוא גם כן מוזיקאי יהודי? ומה עם מארק רונסון? tUnE-yArDs? איימי וויינהאוס?
למה לצמצם? למה דחוף לנו כל כך להגדיר כל הזמן ולשים גבולות ברורים בין קטגוריות? למה לא להעביר את המסר שהתיוגים לא משנים, ושמה שמשנה זה הבן אדם עצמו ו/או היצירה שלו?
אני חושב שאלו שאלות חשובות.

ערן1987

New member
לגבי שיוך אמן מהקהילה כאמן ששייך לקהילה "בלבד"

זה לא דבר שנכון לעשות, לפחות לדעתי ואני מניח שגם לדעתם של אחרים. אמנים מהקהילה, לא משנה מי הם ואיזה ז'אנר הם עושים, הם לא רק אמנים גאים - כמו שאמן סטרייט הוא לא רק סטרייט. זה מורכב הרבה יותר, אני מסכים איתך, אבל פה אנחנו כרגע מכלילים ומדברים על אמנים שהם מקהילת הלהט"ב בלבד.

RTur

New member
הממ

טוב, תכל'ס דניאל כתב וסיכם את זה די יפה לדעתי. נראה לי שגם כתבתי על זה בהקשר של לוריין היל (או שזה היה בפוסט שלי בפייסבוק אבל זה היה די דומה) - בגדול, לא באמת אכפת לי מהדעות/עמדות/נטיות מיניות וגם לא מיניות של האמנים שאני שומע. גם אמנים שאני ממש אוהב, אני ממעט להתעסק ולקרוא פיסות רכילות כאלה ואחרות עליהם אלא אם כן יש לזה קשר למוסיקה שלהם (סינגל חדש, אלבום חדש, טור חדש, רמיקס חדש או וואטאבר). כמו שדניאל כתב, לוריין היל אולי מאוד עצבנה ואכזבה אותי עם הביטול הופעה אבל אני לא יכול שלא לחייך חיוך ענק, לזוז ואפילו לרקוד כל פעם שאני שומע את Doo Wop או שיר אחר שלה. אז באותה מידה גם לא באמת מעניין אותי מה האמנים עושים בחדר המיטות. שיעשו מה שהם רוצים.
&nbsp
אז אם להתייחס לשאלות של ערן -
אמנים גאים שאני אוהב - לא עולה לי שם של אמן גאה מחו"ל שאני יכול להגיד שאני ממש אוהב ועוקב אחריו. יכול להיות שאני גם לא יודע אם הוא גאה בכלל, זה באמת לא כזה מעניין אותי
למשל, לא היה לי מושג שפרנק אושן גיי, רק עכשיו גיליתי את זה מהתגובה שלמעלה

אני מחבב את מיקה, יש לי הערכה לג'ורג' מייקל ואלטון ג'ון אבל למען האמת אני לא בקיא יותר מדי ביצירה שלהם ומכיר בעיקר את הכמה להיטים הגדולים. זה מאלה שאני יודע עליהם.
מהארץ - יהודית רביץ ועברי לידר מעולים. הראל סקעת זמר ווקאלי מצויין שאני מאוד מחזיק ממנו אבל לא תמיד עף על החומרים שלו, יש לו נטייה להיות די כבד לרוב למרות שבחימום לוואן רפובליק הוא היה מצויין כי הוא בחר את השירים הקצביים שלו.
אממ זהו.. לא עולים לי עוד..
&nbsp

ערן1987

New member
אתה אומר שלא באמת אכפת לך מדעות של אמנים שונים

אבל אני אלך בכוונה לקיצון - נניח ואחד האמנים הכי אהובים עליך יכריז על עצמו כשונא יהודים/אנטישמי/כרוג'ר ווטרס הבא, האם זה לא יפריע לך? תחשוב כמה מעריצי פינק פלויד יש בארץ שמגלים בעשור האחרון שאחד האמנים הכי אהובים עליהם בעולם הוא שונא ישראל (ויש שיגידו גם אנטישמי), אני בטוח שזה מאוד צורם להם. כנ"ל עם מל גיבסון.
&nbsp
קשה לעשות את ההפרדה בין האמן ליצירה במקרים מסוימים. בזמנו, עם כל ההאשמות שהיו למייקל ג'קסון, אתה חושב שזה לא משהו שהפריע לאנשים?

RTur

New member
ברור שזה מפריע במידה מסויימת

וזה אולי ירים אצלי כמה גבות לדקה וחצי-חמש, אבל בסופו של דבר, זה לא כל כך ישפיע עליי כי מה שמעניין אותי בעיקר זה המוסיקה. ואני אמשיך לשמוע אותם למרות הכל, אם זה באמת מישהו שאני אוהב.
את מייקל אני שומע המון למרות כל ההאשמות והסיפורים ההזויים, כי הוא מלך, אין מה לעשות חח
לוריין היל נורא עצבנה אותי אבל כמו שאמרתי, אני לא יכול להישאר אדיש לשירים שלה.
מפינק פלויד מעולם לא התלהבתי כל כך במילא ככה שהוא יכול להמשיך לעשות מה שבא לו, נכון זה מעצבן אותי, אבל אם המוסיקה שלו הייתה מעניינת אותי כנראה שהייתי ממשיך להקשיב לה בכל זאת. יש הרכב מחווה לפינק פלויד בארץ שפועל כבר כמה שנים ומופיע מלא ועושה את כל האלבומים ממש אחד לאחד ויש להם ביקוש מטורף למרות כל השטויות של רוג'ר, כי מי שאוהב אותם, אז הוא אוהב אותם, מה לעשות?
&nbsp

ערן1987

New member
באמת? גם אם האמן יגיד שהוא אנטישמי מובהק

ושלדעתו צריך לשלוח את היהודים לגזים? אני בכוונה לוקח את זה לקיצון.

DAN1EL

New member
יהודים רבים (ובהם גם אני)

מעריצים יוצרים אנטישמים (או כאלה שנחשדו באנטישמיות) מפורסמים לאורך השנים - כגון שייקספיר, אוסקר ווילד, ואגנר, שופן, וולט דיסני וז'אן לוק גודאר.
לכל אלה יש מעריצים יהודים רבים.

בתור בן אדם שמחזיק בעצמו בדעות קיצוניות, אני לא חושב שצריך לשפוט אותי כאדם על סמך הדעות האלה.
אם הייתי פוסל אנשים לפי הדעות שלהם, הייתי נשאר בלי משפחה ובלי חברים. כי אין בן אדם (כולל האנשים הכי קרובים אלי וכולל המשפחה שלי) שלא מחזיק בדעות מסוימות שהן בעיניי אוויליות לשמה, לפעמים אפילו קשורות ברוע טהור.
אז מה? זה לא אומר שאני אפסול אותו כבן אדם. אם כולם היו חושבים אותו הדבר זה היה משעמם.

לגבי העניין עם תאי הגזים - טוב, בעצמך אמרת שזו דוגמא קיצונית, אז אני מרשה לעצמי להתעלם ממנה.

ערן1987

New member
נכון, אבל אלה חשודים

לכן אני אומר אם יבוא אדם מסוים ויגיד את זה במפורש, ולא שיסתמכו על שמועות וכדומה.

DAN1EL

New member
זה לא "חשודים" וזה לא "שמועות".

לגבי ואגנר - בטוח לא.
לגבי האחרים - זה הכל מתבסס על כתבים שלהם ועל דברים שהם אמרו.
&nbsp
לא, הם לא אמרו שצריך לשלוח את היהודים לתאי גזים, אבל הם התבטאו באופן אנטישמי.
אתה יכול להוסיף לרשימה גם את רואלד דאל (שכתב את "מטילדה", "צ'ארלי ומפעל השוקולד" וכו').

RTur

New member
כן

כמו שאמרתי, זה לא שאני אגיב באדישות לגמרי, אני בטוח אתאכזב ואולי במקרה כזה קיצוני אני אשאר עם ההרגשה הזו יותר מ-5 דקות אבל שוב, אם זה אמן שאני אוהב אני לא אצליח פשוט למחוק את מה שהיה קודם ולהתעלם מהיצירה שלו, אני לא יכול פשוט להפסיק לאהוב שיר/אלבום שאני אוהב.

למעלה