חוגים באיזור תל אביב

winterfell

New member
חוגים באיזור תל אביב

אני מחפשת חוג לילד בן חמש (אפשר גם לשנה הבאה), באיזור השכונות הצפוניות של ת"א או ברמת השרון.
המטרה היא פעילות עם קבוצה קטנה של ילדים, בנושא שמעניין אותו, עם מדריך שיכול לתווך לו את הסיטואציות. הוא מאוד מתקשה האינטראקציות עם בני גילו.
המוטוריקה שלו לא משהו, אז חוגי ספורט פחות רלונטיים. חשבתי יותר לכיוון של חיות, מוסיקה, יצירה, לגו...

אשמח לרעיונות, וגם לרעיונות איפה אפשר לחפש.

SMADAR55

New member
אני דווקא הייתי הולכת לחוג שיכול לשפר גם את המוטוריקה. למשל

חוג של ג'ודו טיפולי או ספורט טיפולי.
הקבוצות הן קטנות . הרבה פעמים יש שם ילדים על הספקטרום , ילדים בעלי קשיי קשב וריכוז . את מרוויחה גם פעילות קבוצתית וגם ספורט.
תחפשי אם יש באזור שלכם חוגים של רני הדר(בוגר ויינגייט במגמת ספורט טיפולי).

winterfell

New member
זה לא מתאים

התגובות שלו מאוד איטיות. בחברת ילדים אחרים, במיוחד ילדים שעוסקים בפעילות גופנית, הוא מאוד חרד. הרבה פעמים הוא לא מצליח לצפות בזמן מה ילד אחר יעשה, ויוצא הרבה שמתנגשים בו, דורכים עליו וכו'. לא בכוונה, כמובן, אבל זה גורם לו לחשוש מאוד.
המטרה שלי עכשיו זה למצוא קבוצה בתחום שהוא חזק בו ואוהב אותו (שזה התחום הקוגניטיבי, בעיקר), כדי שיוכל לתרגל מיומנויות חברתיות.
לצורך פעילות גופנית הוא מקבל טיפולי פיזיותרפיה והידרותרפיה פרטניים, שיותר מתאימים לו.

SMADAR55

New member
יש חוגי משחקי חשיבה ושחמט. הבן שלי היה בכיתה ג' וזה היה

מאוד מוצלח. לרוב קבוצות קטנות. אני סבורה שגיל 5 צעיר מידי.
אפשרויות נוספות:
חוג אילוף כלבים
חוג מבוכים ודרקונים (אני בספק אם יש לגילאי 5)
חוג מהנדסים צעירים-חוג מדעים- לגו אתגרי -חוג חוקרים צעירים וסקרנים
חוג טיסנאות (אני בספק אם יש לגילאי 5)
חוג אנגלית (קבוצתי)
חוג אמנות

yuliyuli1

New member
קשה מאוד למצוא כאלה בגיל 5. אני זוכרת שניסיתי...

אבל אפשר לשאול במכון "אפשרויות" שבשיכון דן - לפעמים הם פותחים.

winterfell

New member
תודה לכולן...

אני אשמח אם תוכלו להפנות אותי גם לגופים/מכונים שבהם מתקיימים חוגים כאלה (כמו מכון אפשרויות ש-yuliyuli1 דיברה עליו)
ככלל אני מחפשת לו חוג שיהיה לו כיף, ולכן אני מתמקדת דווקא בחוזקות שלו. אני רוצה להגניב לו מהצד את העניין של מפגש עם ילדים אחרים.
יש בגן קבוצת מיומנויות חברתיות והוא די שונא את זה...

למעלה