חוג אנגלית

Ella Bella

New member
חוג אנגלית

אלה מתענינת לאחרונה באנגלית, שואלת על אותיות ומספרים, מבקשת לדעת פירושי מילים. יש תוכנית אנגלית בערוץ הופ שהדליקה אותה לאחרונה ובאה בקשה ללכת לחוג אנגלית שיש בישוב שלנו ובאופן טבעי לא התכוונתי לשלוח אותה אליו. בכל זאת ניסינו והלכנו אתמול לשיעור נסיון, המדריכה היתה מקסימה אבל הרגשתי שחצי שיעור מתבזבז על להרגיע את המפריעים. עם הנסיון שלי בהעברת חוגים לגיל הרך הרגשתי שהבנתי את הפואנטה ואני יכולה לחסוך 150 ש"ח בחודש ולעשות את זה לבד. יש ערכה שאפשר לקנות וכוללת קלטת שאמורים להשמיע בצורה פסיבית ברקע בבית ושתי חוברות. השאר זה בעיקר משחקים ושירים שמכניסים קצת מילים וחוזרים עליהם עם הילדים. יש למישהו נסיון בתחום הזה? אני זוכרת שכשלמדתי איטלקית , המורה דיברה אך ורק איטלקית מהרגע הראשון. בהתחלה לא הבנו כלום אבל לאט לאט עוד מילה ועוד מילה... פה בחוג הזה (אולי בגלל שאלו ילדים?) 95% מהשיעור היה בעברית.

יפעת 27

New member
הבנתי שבשיטת הלן דורון יש 4 תלמידים

והמחיר ממש לא גבוה, שווה בדיקה?!

Ella Bella

New member
בחוג אצלנו יש כרגע 10 תלמידים

(ממש לא 4 !!) ומקבלים עד 15 לקבוצה! (ומדובר בבני ארבע). לגבי המחיר... אני מניחה ש"לא גבוה" זה יחסי. אצלנו זה 160 ש"ח לחודש ולא ממש ראיתי הצדקה לזה. יש גם את הערכה שצריך לקנות ומחירה 170 ש"ח.

DoronModan

New member
דווקא אנגלית?

מה נותן לימוד אנגלית בגיל כל כך צעיר, אם מותר לי לתמוה בקול? ולמה דווקא אנגלית, יש 6,000 שפות אחרות. מה מביא הורים לרצות שילדיהם ילמדו שפות? לפתח את החשיבה? להתרגל לכך שישראל זה לא כל העולם? להתקרב לעמים אחרים, וכך ללמד אותם על ערך השיוויון והדמוקרטיה? להכין אותם ללימוד שפות זרות אחרות? ובכן, לפי מחקרים, השפה הבין-לאומית אספרנטו היא שממלאת את כל התנאים הללו (היא גם ידועה כשפה המדוברת הקלה בעולם), ויותר מכך - היא מקרבת ילדים לילדים דוברי שפות זרות מכל העולם באמת, לא רק לילדי "שמש העמים" ארה"ב. לכן למשל אביהן של שלוש האחיות פולגאר, גאונות השחמת היהודיות מהונגריה, לימד אותם אספרנטו. ללמד ילד אספרנטו - זה חינוך אמיתי! ילדים הדוברים אספרנטו גדלים עם כישרון לרכישת שפות זרות בכלל, בנוסף לכל המעלות החינוכיות שבשפה.

תיאורטית אתה צודק לגבי האספרנטו

אבל שפה היא תקשורת ומרבית אוכלוסיית העולם לא דוברת אספרנטו( למרות שהרעיון בהחלט יפה) כך שאם זו לא שפת האם נראה לי בעייתי ללמד ילד שפה שיהיה לו קשה למצוא דוברים אחרים שלה. ולגבי האנגלית- מה, איפה חשבת שאנחנו נמצאים- במזרח התיכון? הרי אנחנו המדינה החמישים ומשהו של ארה"ב, לא?....

Ella Bella

New member
דורון היקר ../images/Emo140.gif

כמו שסיפרתי בתחילת דבריי, הילדה שלי מתענינת במילים ושואלת על אותיות וכו'. כך ש"מה מביא הורים לרצות שילדיהם ילמדו שפות?" לא ממש רלוונטי פה. למה אנגלית? יש לה כמה קלטות דיסני באנגלית. אני מניחה שמשם זה התחיל. מבטיחה לך שאם יגיע חוג אספרנטו לערבה נבוא בשמחה לבדוק גם אותו !!

אם יש לך לוין או כבלים, יש

את BBC פריים. ערוץ מקסים עם תכניות לילדים (אחה"צ) וגם תכניות ללימוד אנגלית - באנגלית ובלי תרגום. אם אין לך, אולי מישהו שיש לו יכול להקליט לכם כמה תכניות

למעלה