חוג בית בכלכלת משפחה

ariri

New member
חוג בית בכלכלת משפחה

אתמול התארחתי כמומחה בכלכל משפחה בפורום שלכם. מקווה שעזרתי וסיעעתי מעט במצוקות הכלכליות היום יומיות שלכם. קיבלתי כמה פניות אישיות על הצורך בלימוד והכוונה עמוקים יותר אך עם יכולת כספית מועטה לממן אימון כזה. יש לי הצעה. אם מישהי או מישהו מוכן להרים את הכפפה ולרכז כ10 משתתפים ומקום , ואני אקיים סדנא בנושא, ראו פרטים באתר שלי. אני מבטיח לחברי וחברות הפורום מחיר אטרקטיבי, ככול שיששתפו יותר כך יוזל המחיר לכל אחד. לימוד כלכלת משפחה היא השקעה ולא הוצאה המחזירה את עצמה הרבה יותר מהר מכל השקעה אחרת.

מעבירה את השאלה לכאן

בשנה האחרונה התחוור לי שללא תשלום המזונות אני בוודאות הולכת להוסיף כל חודש מינוס של 500 ש"ח מינימום . ואכן החודש לקראת סוף השנה { שנת הלימודים } אני במינוס של 12,000 ש"ח . בתחילה מאוד נלחצתי ושברתי את הראש אבל העובדה הקיימת שאין עוד מאיפה לקחת וזה מה שיש . הלכתי לבנק והגדלתי את מסגרת האשראי ל12,000 ש"ח כי אחרת צ'קים היו חוזרים לי . עכשיו השאלה שלי היא כזו . .. אם יש לי את האפשרות להגדיל מסגרות { כול עוד מנהל הבנק מאשר } למה אני צריכה להלחם על כל שקל שנכנס כאשר אני יודעת שבוודאות הוא יוצא וגורר אחריו עוד אלפים ...{ כל ההוצאות מחושבות עד השקל האחרון } פעם הייתי נכנסת ללחץ להתקפות חרדה וממש נהיית חולה כאשר היה חוזר לי צ'ק . לפני כמה חודשים לברה אמרה לי למה אני שוברת את הראש מהמינוס שמנהל הבנק ישבור את הראש .... וזה משפט שמאוד עזר לי להרגע ולקחת את המציאות הקשה בצורה יותר ריאלית שזה מה יש . אין מזונות יש הרבה הוצאות וככה חיים . אז למה לי כל הזמן לרדוף אחרי מה שכבר אי אפשר לחסוך ? סליחה מראש תודה

ariri

New member
חלב לובית את חיה בזמן שאול

אם אחרי שנה את חייבת 12000 ונומר לרגע שאינך משלמת ריבית איפוא תהיי בעוד שנה? -24.000 האם הבנק ימשיך לאפשר לך לחרוג? ואם תמירי את המינוס להלוואה של שנתיים תצטרכי להחזיר 1000 שקל כל חודש , מאיפוא? עדיף שתעצרי את עצמך לפני שהבנק יעצור אותך ע"י אי כיבוד צ'קים ואשראי ואז תהיי בבור עמוק. עכשיו הזמן שלך ללמוד להתנהל.

אז זהו שזאת הייתה השנה הכי קשה

שנה הבאה הילדה עולה לגן חובה כלומר חיסכון של 682 ש"ח בחודש כל חודש . אבל לך תדע מה יפול עלינו { שלא נדע } אם הבנק אישר חריגה הבנק לא יכול לבוא אליי בטענות זה הבעייה הבלעדית שלהם !! אין לי ברירה אלא לחיות על המינוס .

ariri

New member
תחליפי דיסק

חריגה בחשבון זה לא בעייה של הבנק אלא ייתרון של הבנק. הם עושים הכל כדי שתחרגי כי על זה הם מרווחים עד 17% ריבית שאותם עד משלמת ומגדילה בכך את האוברדראפט.

s h o o s h a

New member
לחיות על כסף לא שלך

בכל חודש שעובר, כך יש לך פחות כסף! המינוס 'בולע' את כל כספך, אם נשאר ממנו משהו, הבנק לוקח [הרי האשראי לא ניתן לך חינם, את משלמת ריבית דה ריבית ועל חריגות עוד יותר!] וכך תמצאי את עצמך נדרשת להגדיל את האשראי [לא בטוח שהבנק יסכים], או לחילופין לקחת הלוואה גדולה לכיסוי המינוס וכך תמצאי את עצמך שוב - בלי מינוס אבל עם הלוואה שצריך להחזיר ולכן עם הכנסה קטנה יותר ושוב תיכנסי למינוס וחוזר חלילה אלא שבפעם הבאה תצטרכי להתמודד עם מינוס בחשבון, עם הלוואה להחזיר ועם הכנסה שאיננה. הבנק מאשר לעתים את מה שאנו רוצים אבל ה'בעיה' היא של הלקוח ורק שלו. והבנק בהחלט 'יבוא אליך בטענות' כי מי שיצטרך לשלם להם את הכספים הללו זו את ואמירה כאשר צ'קים והו"ק יפסיקו להיות מכובדים, 'נתתם אז אל תתטענו כלום' ממש לא תעזור לך. תתחילי להתכווץ כבר עכשיו, תתחילי להוציא פחות ולהשאיר יותר כסף בחשבון, תעשי הכל כדי לסגור את המינוס ותראי איך שחייך ייראו לגמרי אחרת. לא קל להסתדר עם שכר נמוך והוצאות שוטפות גבוהות, לא קל בכלל, אבל אפשרי ובעיקר- שווה את השקט הנפשי שאינך חייבת דבר לאיש.

m i c h a l i

New member
מי שמעוניין יכול להצביע כאן ../images/Emo91.gif

אתם מוזמנים להצביע ותודה על ההצעה אריק

ש ו פ י ת

New member
ההצבעה לא מובנת

אנא פרטי עבור מה ההצבעה משערת כן אבל רוצה לדעת בבירור בתודה שופית

m i c h a l i

New member
אכן ההצבעה היא עבור הסדנא של אריק

קראי את הודעתו למעלה... הוא מציע סדנא במחיר מוזל יותר עבור קבוצה שתצא מכאן, בהנחייתו. מי שמעוניין נא להצביע

למעלה