"חוג" לבן 8 חודשים?

הילית111

New member
"חוג" לבן 8 חודשים?

מישהי שמעה על חוג "צעד ראשון" לפעוטות מנחה אותו מישהי בשם ותו טלי צמיר לוי הנה קישור על החוג הזה http://first-step.co.il/html/sadnaot.htm במשפחתון אמרו לי שזה 70 שח לחודש ואני לא חייבת אבל כול ההורים רוצים... אז גם אני מן הסתם לא ארצה שהתנוק שלי יהיה יוצא דופן. קראתי באתר על החוג הזה ולא הבנתי מה ההבדל בינו לבין מה שעושים באופן שגרתי עם התנוקות במשפחתון (משפחתון קטן 10 תנוקות בלבד עם 3 מטפלות ) אז ברור לי שגם אני אשתתף ואשלם את הסכום אבל עדיין לא הבנתי בדיוק איזה חוג יש לתינוקות כה רכים? ומה התועלת שהם יכולים להפיק ממנו בגיל כה רך. מצד שני אני לא רוצה להיות יוצאת דופן .. מה גם שהחוג הוא בשעות פעילות הגן כך שאין לי ממש ברירה ... אשמח לקבל המלצות או חוות דעת. גם הורים אחרים שדיברתי איתם אמרו שהם לא מבינים מי יודע איזו תרומה אפשר לקבל מחוג כזה לתנוקות קטנים. אשמח לחוות דעת ממי שמכיר על החוג הספציפי הזה ובכלל על הנושא של חוגים בתוספת תשלום שמציעים בגנים (בינתיים זה החוג הראשון אבל אולי יהיו עוד) תודה מראש

schlomitsmile

Member
מנהל
אחרי ריפרוף באתר שקישרת אני נוטה להסכים איתך. זה בדיוק מה שאמורים לעשות עם החבר'ה במילא... אם הורים אחרים חושבים כמוך- אז כנראה שאת לא כזאת יוצאת דופן בעניין. ולמה בעצם לא לצאת דופן? הפחד הזה מלצאת-דופן, הוא הסוס שעליו רוכבים כל אלה שמתייחסים להורים כמסחטת כספים. כל אחד חושש לומר "המלך עירום" כולם משלמים ושותקים. לך אמרו ש"כולם רוצים" וזה בטח גם מה שאמרו לאחרים...

הילית111

New member
הי

כן אז מה אני אעשה אם אני אומרת לא אז מה יעשו עם הקנטציק כשיש חוג מה הוא יהיה בצד? סהכ זה 10 ילדים והוא רק בן 8 חודשים לא נשארת לי כל כך ברירה אני חוששת

aviah

New member
שני פתרונות

לו הייתי במצב שלך: 1. לטווח הארוך, הייתי מוצא לבן שלי פעוטון שלילדים שם יש הורים עם חוט שידרה 2. לטווח הקצר, מכיוון שממילא בגיל הזה חיברות לא קיימת, הילד לא ינזק אם לא יילך לחוג, ולא הייתי מצרף את הילד שלי לחוג הזה

הילית111

New member
הי אבי מה שלומך?

היי אבי הנקודה היא שזה גן קטן רק עשר ילדים בעלי שם בבוקר ואנ מוציאה בחמש וכבר לא רואה אף הורה חוץ מאמא אחת שפעם לקחתי ממנה טלפון אין לי קשר עם הורים אחרים. משום מה הגננת לא הוציאה דף קשר יש לי הרגשה שאני יודעת למה. אולי לא מתאים לה שהורים ידברו אחד עם השני ויחליפו דעות ורשמים הנקודה היא שזה בשעות הפעילות של המשפחתון והמנהלת אמרה שכל ההורים רשמו את הילדיםא אז אני כמו עדר גם נאלצת לרשום.... גם בגן הבא מאיפה אני יכולה לדעת מראש אם להורים יש חוט שדרה?.....

aviah

New member
לא צריך לנחש

לא צריך לנחש, זו הנורמה. יש לי ניסיון עם מטפלת אחת ושני גנים, ובכל המיקרים ההורים היו מעורבים ודעתניים. אני מניח שדווקא האוכלוסיה בגן שלך היא היוצאת דופן (או שיש לי המון מזל :) אני הייתי מגיע פעם אחת לגן בארבע אחר הצהרים, מתיידד עם הורים, מחליף טלפונים, מדבר איתם וחוקר קצת.

הילית111

New member
הי

תודה נתת לי רעיון הנורמה זה לא לתת דף קשר להורים ?או שהנורמה זה הנושא של החוגים? בגיל שנה ומעלה אני מבינה אבל לא בגיל כזה מתביישת להודות אבל בסוף נקטתי בשיטת ה"עדר" ורשמתי אותו לחוג......החוג הראשון שלו..................

למעלה