חודשיים ארוכים, עם מעט הפסקות -

אבח"י

Well-known member
מי מכם התנסה עם נכד/ה שיודעים לבשל, לאפות, לרדד בצק?
לצערי או לשמחתי, בת זוגי הזמינה את נכדתי להכין פיצה מ"ההתחלה". נו שוין, אז קנינו קמח לפיצה בלי שמרים, הכנו את הבצק - ייאמר לזכותה, היא יודעת מהו בצק ומרגישה אותו, וכאן נגמרה ההתלהבות שלי.
חוסר נקיון בעבדוה, עבודה לא נכונה ברידוד בצק וסירוב להקשיב, בקיצ-קוצ הגיעה לקצה גבול היכולת שלי.
אני שונא בזבוז של אוכל, בזבוז של קמח, שמן וכו' - זה משגע אותי. שוב, כיוון שהכל התחיל עם הגברת שלי, שלא חשבה את הכל עד הסוף, אז הותרמתי-נתרמתי להמשך.
OMG
 

סופהו 1

Well-known member
אחת מנכדותי התחילה את הרומן עם המטבח בהיותה בגן.
היא תמיד עם אבא שלה, שאופה פיצות מדי פעם ואופה לחמים באופן קבוע (במקום לקנות).
כישורי הלישה הידנית והרידוד ממש גבוהים.
בשנה האחרונה היא אופה בעצמה עוגות. יקח זמן עד שתגיע לרמת דיוק מושלמת במדידות, אבל מה שיוצא טעים, אז אולי חבל להילחם.
לא ראיתי בזבוז של קמח או חומרים, אבל ראיתי חוסר סדר וחוסר היגיון בעבודה.
בפעמיים שהייתי איתה, הסברתי כמה דברים בסיסיים (תהרגו אותי, לא שוברת ביצה ישר אל הקערה של המיקסר), אבל כנראה שעד שיאלצו לזרוק את כל העיסה לפח בגלל ביצה סרוחה, לא ישתנה דבר.
יש לציין שאחרי כמה שאגות ואיומים (של הוריה) לגבי המשך האפיה, אם המטבח לא יחזור להיות נקי ומסודר, משהו זז.

אני מבינה את ה OMG ובפעמים שאני מרגישה שזה כך, פשוט לא משתפת פעולה.
 
נערך לאחרונה ב:

אבח"י

Well-known member
אחת מנכדותי התחילה את הרומן עם המטבח בהיותה בגן.
היא תמיד עם אבא שלה, שאופה פיצות מדי פעם ואופה לחמים באופן קבוע (במקום לקנות).
כישורי הלישה הידנית והרידוד ממש גבוהים.
בשנה האחרונה היא אופה בעצמה עוגות. יקח זמן עד שתגיע לרמת דיוק מושלמת במדידות, אבל מה שיוצא טעים, אז אולי חבל להילחם.
לא ראיתי בזבוז של קמח או חומרים, אבל ראיתי חוסר סדר וחוסר היגיון בעבודה.
בפעמיים שהייתי איתה, הסברתי כמה דברים בסיסיים (תהרגו אותי, לא שוברת ביצה ישר אל הקערה של המיקסר), אבל כנראה שעד שיאלצו לזרוק את כל העיסה לפח בגלל ביצה סרוחה, לא ישתנה דבר.
יש לציין שאחרי כמה שאגות ואיומים (של הוריה) לגבי המשך האפיה, אם המטבח לא יחזור להיות נקי ומסודר, משהו זז.

אני מבינה את ה OMG ובפעמים שאני מרגישה שזה כך, פשוט לא משתפת פעולה.
הפעם לא היתה ביצה למזלי.
כן גם היא אופה ומבשלת מהגן.
כל הנכדים שלי עברו סדנאות "ריח" בארון התבלינים שלי כבר מגיל 4 או 5 חודשים, אולי זה משפיע?
היא מכינה באופן קבוע עוגיות טוניסאיות, לא יודע את שמן, מבצק שמרים וחתיכות שוקולד לכל המשפחה.
 

קלייטון.ש

Well-known member
בקומונה כל הילדים משתתפים בבישול. עומדים על כיסאות ליד השיש ועוזרים. אחר כך התאומות אומרות לי "את השניצל אנחנו עשינו, את הרוטב אנחנו עשינו".
ילדים שעוזרים בבישול אוכלים את מעשה ידיהם ברצון ואין למעשה בעיות של אוכל עם הילדים בקומונה.
וזה טוב כי יש הרבה ילדים ומטפלת עיקרית אחת ואחרת היה לה הרבה יותר קשה.
 
למעלה