חודשיים ולא מספקים לי תלושי משכורת

ricky

New member
חודשיים ולא מספקים לי תלושי משכורת

עבדתי במשך חודשיים ופוטרתי. קיבלתי את המשכורות שלי. לא קיבלתי תלושי משכורת על החודשיים. מה עושים??? תודה מראש.

שתי הערות:

א. את יכולה לדרוש מהמעביד את תלושי המשכורת (ואפילו לתבוע אותו שיתן לך). ב. לדעתי - חבל על המאמץ. את יכולה להסתדר גם בלי תלושי המשכורת. אם הדבר יידרש לצורך ביטוח לאומי, תודיעי להם שהיית עובדת שכירה, תודיעי להם את שם המעביד, תקופת העבודה וגובה המשכורת, ושהם יילכו לבדוק אם זה נכון (בשביל זה יש להם כל כך הרבה חוקרים). אם ביטוח לאומי יעשה בעיות - תתבעי את ביטוח לאומי, זה הרבה יותר פשוט, הרבה יותר כיף וגם הרבה יותר מועיל מאשר לתבוע את המעביד שאולי נעלם בינתיים.

ricky

New member
תודה על התגובה.

שוב תודה. לא המעביד לא נעלם רק עצלן ולא מסודר. לתבוע את הביטוח הלאומי? אפשר? מניין המומחיות? תודה

אפשר ורצוי.

אני לא יודע בדיוק במה הענין, אני מניח שאת זקוקה לתלושים כדי להוכיח לביטוח לאומי שעבדת מספיק זמן לצורך זכאות לדמי אבטלה. חוק הביטוח הלאומי קובע זכויות והמוסד לביטוח לאומי חייב לספק את הזכויות למי שמגיע לו לפי החוק. קורה פעמים רבות שאנשים לא יכולים להוכיח לביטוח לאומי את העובדות המשמשות בסיס לזכאות, ולכן המחוקק נתן לביטוח לאומי אפשרות וסמכות לשלוח חוקרים שיחקרו. במקרה שביטוח לאומי מתעצל ולא שולח חוקרים אלא דורש מהמבוטחים להביא בעצמם את הראיות שלהם אפילו שהם מסבירים שאין להם מאיפה להביא את זה (למשל כי המעביד עצלן), אז אפשר לתבוע את ביטוח לאומי בבית הדין לעבודה, להסביר את הסיפור. אם ביטוח לאומי לא משתכנע במהלך ההתדיינות - הוא כבר ישתכנע אחרי זה, כי יזמינו את המעביד בתור עד. המקור להערות שלי - ``ידע אישי``.

למעלה