חודש...

• פותח הנושא mmm
  • פורסם בתאריך

mmm

New member
חודש...

כמעט חודש עבר מאז נפטר אבי ממחלת הסרטן, חודש שבו איבדתי את עצמי לזכרונות ולכאב. אני מתגעגע אליו וליבי מעלה מוגלה לנוכח הזמן שלא הייתי איתו, אני זוכר אותו יורד מהקטנוע שלו עם ערמת הירקות שהוא הביא הביתה, ולמרות שעבר כריתת אונה בריאה ואחרי טיפולים כימוטרפים העלה את הארגז הביתה. מתנשם ומתנשף. הוא המשיך לחיות במשך שנתיים וחצי כאילו לא היתה לו מחלה. לא ידעתי, לא ידעתי שזה יגמר כל כך מהר, אני רוצה להיות איתו עוד, לרבב איתו על הקטנוע, לאכול איתו במסעדות. לשמוע את קולו המחוספס. מתגעגע למגעו, ידו החמה. ראיתי אותו דועך, סעדתי אותו. ראיתי אותו מת. עכשיו אני משתגע לאט לאט. המוגלה מזהמת את נפשי. הגעגועים אוכלים אותי מבפנים כחיידק טורף. אם רק הייתי יודע לפני שלוש שנים שזה יגמר, לא הייתי מש ממנו. שום תרוץ שום דבר שאחשוב או אומר לא ישנה זאת.

מיליתו

New member
הי MMM

דרך אגב, גם הכינוי שלי במשפחה הוא MMM... עבר חודש מאז שאביך נפטר, וזו התקופה הכי קשה בכל תהליך האבל. נגמר מצעד המנחמים ומתחילים החיים בלעדיו. כל הכבוד לאבא שלך שחי כל כך טוב למרות המחלה. הוא הדוגמא לכך שכל עוד חיים, ממשיכים לחיות. כדאי לך לקחת דוגמא ולהמשיך. הגעגועים לא נגמרים, אבל כניראה מתרגלים להתגעגע, כל פעם שנזכרים זה צובט בלב, ומעלה דמעות, אבל יחד עם זה, לאט לאט, מתחילים להזכר גם בחיוך (מתחת לדמעות, כמובן). אביך חי את חייו כהלכה, וסיים אותם. אני חושבת שאולי אפילו, סיים אותם בכבוד. אילו רק היית יודע... אילו אני הייתי יודעת הרבה דברים, הייתי משנה המון, אבל אנחנו לא יודעים. החיים הם בהווה - לא בעבר ולא בעתיד. אביך עדין חי בתוכך, בדכרונות. באהבה.

געגועים...

כמה אנחנו מתגעגעים פתאום למשהו שבכלל לא חשבנו איך אפשר בלעדיו. פתאום בכל רגע קורה משהו שרוצים לרוץ ולספר, לצחוק עליו יחד, לבכות עליו, ופתאום אין עם מי. אתה לא משתגע, זה כל כך טבעי והגיוני מה שעובר עליך. כן, שיגעון יכול להיות הגיוני וגעגועים באמת יכולים להעביר אדם על דעתו. מן תחושת החמצה וריקנות כזו מעיקה. אני חושבת שכדאי שתדבר עם אנשים סביבך על איך שאתה מרגיש, אולי לשחרר קצת מהמועקה הזו החוצה במילים יקל עליך, אולי אפילו לפנות למישהו מקצועי שיתן לך כלים ויעזור לך למצוא בתוכך את הכוחות לעבור את התקופה הזו בלי להתמוטט. אולי אם היית יודע.. אבל אף אחד לא יודע, אין ערובות לשום דבר בחיים, אני חושבת שכשידעת מיצית את הזמן באופן המקסימלי ביותר שידעת ויכולת. היית איתו עד הרגע האחרון, ועכשיו אחריו, צריך לתת לפצע הזה להגליד. תן לו להגליד, תן לעצמך את הזמן הזה שאתה זקוק לו עכשיו, כי עם הזמן הכאב פוחת והזכרונות נשארים כמשהו נעים ופחות כמועקה. אולי תנסה לחשוב פחות מה היית עושה אחרת, אלא תחשוב שמה שעשית היה טוב, היה נכון לך ולאבא, וכשפחות יכאב לך, גם תוכל להתחיל לחשוב מה קדימה כי עדיין יש לך את החיים שלך לחיות.

ליMור

New member
אתה,,

קראתי אותך עכשיו ועננה עצובה השתלטה על ליבי כאבתי לקרוא אותך את העצב שבתוכך ואת החלל הריק שנותר בך מאידך אביך שכה סבל נגאל מיסוריו ועבר לעולם שכולו טוב הזמן יקהה את הכאב = כולי תקווה עבורך תהיה שם עתה = עבור אמך שנותרה לבדה אל תתעטף ביסורי מצפון - זה החלק הכי קשה אני בטוחה שעשית כמה שרק יכולת ואולי אף מעבר אין לי מילים כיצד לחתום את ההודעה מלבד שבת שלום

למעלה