חוויה ובצידה דילמה...

דליה ח

New member
חוויה ובצידה דילמה...

אני רוצה לשתף אותכם בחוויה שהיתה לי היום, ובצידה דילמה. היום התחלנו ללמוד בסדנת תיאטרון קהילתי. המשתתפים הם מקבוצות התמיכה לעזרה עצמית מכל מיני נושאים. הסדנא עצמה היא חוויה חדשה, אנחנו לומדים להכיר את עצמנו ואת האחר, ובהמשך נעלה הצגה משלנו על נושא חברתי כלשהו. פגשתי היום אמא מקבוצת התמודדות להורים של ילדים הומוסקסואלים ולסביות {תהילה} . היתה בינינו היכרות ראשונית אישית , והיא הציגה את עצמה, "יש לי בן הומוסקסואל". ואני לא יודעת איך תגיבו כאן, אבל עמד לי על קצה הלשון להגיד לה "אשרייך". ממש התאפקתי. היתה שתיקה של מבוכה. לא הגבתי, כי הבנתי שכל בעיה של מישהו היא 100% מבחינתו. ומי אני שאבטל את ההרגשה שלו ? אבל כמובן שלעצמי חשבתי, "יש לך בן חי" , מה יותר טוב מזה. חי ונושם, בריא בגופו ובנפשו, ובדרכו ייגרום לך נחת. אני ממש לא סגורה על עצמי, יש לי הרגשה שהייתי צריכה להיות פתוחה יותר, ואמיתית. זה מציק לי, כי אני רגילה לחשוב ולהגיד את אותו הדבר. אני אשמח לשמוע/לקרוא מה דעתכם על העניין. איך מתמודדים עם מצוקה של אחרים, שבעינינו היא נראית שולית ?

yazi22

New member
פרופורציות

אני חושב שהסיפור האמיתי שלך מהווה עבורה שיקוף, ופרופוציה והבנה ש100% הבעייה שלה היא רק חלום בשבליך. אני חושב שבסופו של דבר זה מקל עליה.

natalieov

New member
להגיד את הדברים שאת חושבת

ואז היא תקבל השקפה אחרת על הכל... למרות שזו באמת דילמה קשה כי אנשים שלא חוו את האובדן מקרוב לא יכולו לקבל פרופורציות לעולם ולא משנה כמה נסביר להם והיא עלולה להיפגע מהדברים כי זה הדבר הכי נורא בשבילה, כי היא לא איבדה ילד...

שרון123

New member
שאלה מסובכת

ואני שמחה שהעלית אותה כאן. אם היא נמצאת בקבוצת תמיכה, כנראה שהנושא קשה לה. סה"כ גם היא עוברת תהליך של "אבל" על הילד שדימיינה שיהיה לה, זה שיתחתן, יקים משפחה, יעביר את הגנים של המשפחה הלאה. בשנים שירדן היתה חולה, הורים שהתלוננו על בעיות פעוטות פשוט הטריפו אותי. אבל היום, כשיש לי שני היפראקטיבים בבית, גם אני יכולה להתלונן על צרות קטנות, ולהרגיש שזה הכי לגיטימי בעולם. ולשאלתך(אבא שלי קורא לזה חוכמה של חדר מדרגות
רק אחרי שנפרדים מחליטים מה היינו צריכים להגיד
). אני חושבת שעצם ההיכרות איתך תלמד אותה פרופורציות. אם להגיד משהו, הייתי אומרת את זה בעדינות. אני חושבת שזה לא פייר להגיד להם שהם בני מזל, כי זה לא באמת עוזר להם, ומצד שני הם לא יכולים לענות לנו, כי מי יכול לעמוד מול אמא שכולה ולהסביר לה שגם לו קשה?

גל213

New member
שרון

מור בני שנהרג היה ADD ונטל רטלין,היום אני מקבלת פרופורציות שונות עם אחיו שגם הוא גם נוטל רטלין אני כל הזמן מצטערת שנכנסתי לעימותים עם מור בגלל השיעורים והאוירה בבית היתה סביב זה,היום עם עומר הכל שונה. נכנסים לפרופורציות אחרי אובדן היה שאין כאב גדול מזה. גלית

eaz1514

New member
דליה, גם אני חושבת שמילת המפתח היא פרופורציה

אין אסון נורא להורה מלאבד ילד. עד כאן כולנו מסכימים. כשמתעוררת בעיה עם ילד ולא משנה מה טיבה: העדפה מינית, פשיעה, סמים, חרב עולמו של הורה, אבל כל עוד יש חיים יש תקוה. באמת שעבורנו כל בעיה שלא מסכנת חיים היא שולית ואפילו קטנונוית, את בחרת להתאפק, גם אני הייתי שותקת בפורום שכזה. בין מכרים אני תמיד אומרת העיקר שיהיו בריאים, היתר ניתן לתיקון. אכן דילמה קשה, היות ומדובר בסדנא והאינטרקציה עם האמא תהיה במידה זו או אחרת אני הייתי יוזמת שיחה אישית ומספרת לה בדיוק את מה שעל ליבך. שתאחז בבן, שתאהב אותו, שתתמוך בו. יום קל לכולנו אילנה אמא של רונן

יפית מן

New member
בוקר טוב וברכה והצלחה לדניאל של אנה../images/Emo160.gif|חמס

שוב מזל טוב לאילנה-לה לחיה-לה ,ולגלית תעברו בשלום את האזכרה יום שכולו רק על יקירינו שהיו,ואינם,
יהי זכרם ברוך ולעילוי נשמתם הקדושה והטהורה וכן לשרון כל מה שתחליטי שיהיה לעילוי נשמתה הטהורה של ירדן הצדיקה שבגן עדן תנוחו בשלום על משכבכם ,ויהי רצון שיבוא משיח צדכינו לתחית המתים,ויקירינו בכלל כל שוכני אפר אמן. לדליה-לה שלום!לפי דעת התורה זה מאוד חמור ההומותיזם..ובזמן הקדום כל יוצא הדופן הזה היה ראוי למיתה כך שהומו נחשב ל.. {אני לא רוצה להרגיז כאן אף אחד זה לא דעה שלי,זה דעה של התורה}ואצל אמא כזאת שנודע לה שבנה הוא אכן כזה !בשבילה זה כמו ......אצלינו היה בחור שכזה,וההורים ישבו עליו שבעה{זה לא הזוי ולא שקר}ולא מכירים בו בכלל כך שזה הכל יחסי,אצל משפחה דתית וחרדית זה סוף הדרך ,וההורים מתנתקים..לא רוצה לפגוע באף אחד אמרתי רק את דעת התורה כל טוב והמשך יום מוצלח בכל העינינים,בטוב,הנראה,והנגלה יפית סבתא של מאור ילד של אור

דליה ח

New member
תודה על התגובות...

חיזקתם לי הדרך בה הלכתי אתמול. לפעמים הטאקט חשוב מהאמת שלנו. ליפית, כל מה שכתבת הוא על דעת התורה, הייתי שמחה לדעת מה דעתך שלך. אנחנו לא חייבים להסכים כאן על הכל, אבל כדאי שלא תפחדי להביע את דעתך, כמו כולנו כאן. למרות כל דעת התורה, התופעה קיימת במגזר החרדי יותר ממה שאנחנו שומעים , ויותר ממה שהעדה מוכנה להודות. ולסיכום, אני חושבת שיש כאן רוב גדול למסקנה ..."לו רק ניתנה לנו זכות הבחירה".

שרון123

New member
רק רוצה להוסיף משו

התשובה השקולה, ההגיונית והמנומקת שלי, לא מבטיחה בשום אופן, שכך אני התנהגתי/מתנהגת/אתנהג בסיטואציה דומה. יש פער בין מה שנכון בעיניי, לבין הרגעים שהרגש מתפרץ והלשון משתוללת
ובעצם אני חושבת על עוד משהו בהקשר של המשפט האחרון שלך... לא בטוחה שבאמת היינו רוצים את זכות הבחירה. במקרה שתיארת ברור שאין שום התלבטות, אבל כשאני קוראת לפעמים בפורום הורים לילדים עם מחלות, מצד אחד כל כך הייתי רוצה שוב להיות במצבם, ומצד שני לפעמים אני קוראת שם ונזכרת בכל הקשיים וחושבת לפעמים שלא הייתי מתחלפת איתם חזרה.

חיה אש

New member
בעיננו כל בעיה שכזו

שולית בשביל אותה אם זה עולם ומלואו שנחרב וקשה להתמודד ... כשבני המקסים האמצעי נולד עם תסמונת דאון חשבתי שנים שאין בעיה קשה יותר ...קבלתי פרופורציות לגבי החיים ואילו היום גם זו נראית לי בעייה שולית ... לדעתי טוב שלא הגבת .. אני מוצאת את עצמי היום נשארת אדישה לגבי הרבה "סיפורים" של חברים אפילו קרובים שכל דאגתם נראית לי שולית ביותר...קשה לי אפילו להזדהות איתה או להביע אמפטיה ...ולפעמים אפילו יש לי ייסורי מצפון ש"בעייתם" ממש לא בעיה ..

למעלה