חוויה חוץ-גופית?

muniard

New member
חוויה חוץ-גופית?

ערב טוב, כבר שנים שספריו של קרלוס קסטנדה (משנתו..סיפורי..מסע...) מודפים אצלי בבית, שייכים לאבי. מאז גיל קטן אני מעיף מבט, פותח את אחד הספרים וקורא. מגיל צעיר אני חווה את מצב החלום הצלול- החלימה. המודעות בעת החלום, היכולת לשלוט (אף על פי, שהשליטה לא מיטבית) בחלום, ולעצבו לפי השקפתי ורצוני. בשנים האחרונות, החלומות הצלולים, דעכו, אך מצבים שונים הופיעו אצלי, בתדירות דיי גבוהה. גוף משותק בעוד שהתודעה עובדת ומסוגלת להביט על הקיים בחדר, בדרך כלל מצב זה מלוה בתחושה לא נעימה בגוף, ותמיד גרם למצב של פחד והטיל עליי אימה. לפני מצבים אלו נדמה שגופי יודע שהוא הולך להיכנס למצב זה של שיתוק ופחד עז עובר לי בראש, מין דקירה כזו שאני מנסה להימנע ממנה. אינני יודע איך להיכנס למצב זה במודע. (למרות שבדעתי עלתה שיטת הפחד, לצייר תמונות מבעיתות בראשי.) והנה החלק לשמו- לפני מספר ימים, נכנסתי למצב המדובר של שיתוק בגוף, ותודעה עובדת. אך השונה משאר הפעמים הרבות הוא שלפתע חשבתי על לרחף, על שהגוף שלי יוצא מן הגוף. כמו הדבר היה הרגל מבחינתי, דבר כה מובן, שפשוט חיכה לרגע הנכון- ראשי יצא מראשי,(הייתה דרושה אנרגיה מסויימת), הרגשתי ניתוק, וראיתי את עצמי אט אט, יוצא מן עצמי,שרגליי גם הן יורדות מן המיטה. התחלתי לטייל בבית, בעודי שומע את אחי ואימי, לא רציתי לפנות אליהם שמא פחדתי שיחשבו שאני מתהלך מתוך שונה (הדבר משום מה הביך אותי.) אני ידעתי שהגוף שלי שוכב על המיטה בעוד שאני מתהלך בבית, הדבר היה אמיתי לחלוטין, לא חוויתי חלום כזה עד כה. פחדתי נורא שלא אוכל לחזור לגוף ולהתעורר. (הייתי רגוע) החלטתי שאני מתעורר, ופשוט התעוררתי במיטה. לאורך לילה זה היו לי עוד תחושות למצב זה של שיתוק גוף, אך אסרתי על עצמי להיכנס למצב זה וזאת בתחושה שאינני מוכן לכך עדיין, ועליי לחכות, לקחת את הדברים לאט יותר, כמו שאומרים. אם מישהו יכול להסביר לי לפרטי פרטים מה באמת קרה כאן, אשמח ואודה מקרב לב. רוב תודות, מוניארד.

מנוליה

New member
אני לא יודע אם קראת את כל ספריו של קרלוס

אבל ישנם 12 ספרים לקרלוס קסטנדה, פלוס עוד כמה ספרים ללוחמות שלו, ואני הייתי ממליץ לך לקרוא קודם את הספר האחרון של קרלוס.

חוק צח

New member
התחברת לגוף החולם שלך בזמן אמת, שלפי

מה שקראתי זה שלב מתקדם במיוחד של חלימה מודעת, כשמיאימים את זמן חלימה לזמן הערות (כלומר אם היית ישן בבוקר גם החלימה שלך היתה בבוקר וכו') כלומר אם הבנתי נכון והמשפחה שלך אכן הייתה שם, ערה, באותו הזמן? בכל אופן אמור להיות לזה פוטנציאל אדיר ברמה של חקירה וידע ובאמת ממש כדאי לך לקרוא את "צידו הפעיל של האינסוף", במיוחד לפני שאתה ממשיך הלאה

dandream

New member
ללא קשר לספריו של קרלוס

מה שתיארת הוא תיאור מדויק של תהליך החוויה החוץ-גופית. לאנשים שמתעסקים בזה באופן מודע ובאימון קבוע , החלקים שתיארת אינם זרים. כניסה למצב שבו הגוף רדום אך המוח פועל והתודעה מלאה, אסיפת אנרגיה על מנת למשוך את הגוף החוצה מהראש מטה או ההפך , פחדים כאלו ואחרים. האינטרנט שופע בחומר על הנושא הידוע בשמו OBE , ואם תחפש אני בטוח שתמצא התאמה מלאה תיאורים שלך וקצת הסברים ללאן להמשיך משם

מעניין ומסקרן!

אני לא יודעת מה בדיוק חווית, אבל נשמע מסקרן. האם כשהתודעה ערה והגוף שוכב ללא תזוזה, אתה שומע את הקולות האמיתיים בבית שלך? זאת אומרת, יצא לך ממש לשמוע את מה שקורה בבית בו אתה ישן?

yanival

New member
אל תתרגש

בני אדם רבים חווים את מה שחווית מספר פעמים בימי חייהם. רוב האנשים מייחסים זאת לסוג מוזר של חלום. אלו מאיתנו שקראו קסטנדה ופועלים לפי משנתו של דון חואן לא פותרים את התופעה ב"סתם חלום חזק ומוזר. בטח בגלל שאכלתי משהו מקולקל לפני השינה", אלא מנסים לייחס לחוויה משמעויות מיוחדות. עצתי לך - אל תתרגש. כל הסיכויים שגם אם תחקור את התופעה במשך כל ימי חייך, וגם אם תחווה חוויות חזקות ממה שחוית, זה עדיין לא ישפיע על חיי היום יום שלך בצורה חיובית. כלומר, לא תהיה מאושר יותר או חזק יותר או משוחרר יותר בעקבות החלומות שלך. מקסימום תזכה לקצת עניין בחיים - וזה אף פעם לא מזיק. אל תשכח שקסטנדה בעצמו שהיה לפי הספרין מכשף מדרגה עליונה מת בגיל די צעיר וביסורים קשים. לפי הדרך שבה מת, קשה להניח שהוא עבר לעולם אחר מתוך בחירה (כמו שדון חואן עשה יחד עם חבורתו). אז צריך לקחת את דבריו בפרופורציות, ולנסות להנות מהרעיונות שהוא מעלה ולא לקחת אותם יותר מדי ברצינות. בכל מקרה, אם תצליח בעזרת החלומות להגשים רצון אמיתי שלך שלא ניתן להגשים בעולם חיי היום יום אז תודיע :)

למעלה