חוויה מדהימה לחולה טרשת נפוצה

חוויה מדהימה לחולה טרשת נפוצה

שלום ובריאות שמי אלי דרור, בן 28 מתגורר בדירה קטנה וחי מקצבת נכות. סיפורי אשר יצר אצלי פן חדש של תקווה ואופטימיות, שינו את חיי תודות לאלוהים ולדבורת הדבש הקטנה , מקווה שגם בענייך הוא ימצא את הבמה , כי לדעתי הוא מעניין ומלא תקווה, אתן לך להחליט, כל מי ששמע את סיפורי אמר שאני צריך לכתוב לך ולקוות שגם אותך הוא יעניין, לפני שנה וחצי אבחנתי כחולה בטרשת נפוצה (MS) , מחלה חשוכת מרפא (או כך חושבים) שפוגעת במערכת העצבים המרכזית,חיי השתנו מאותו רגע בהמון דיכאון, ,תסכול ומוגבלות, אני מטופל בהרבה תרופות לחולי טרשת נפוצה ונגד דיכאון, בארבעה החודשים הראשונים הייתי שבר כלי, מלא עצבות, ייאוש;וחוסר תקווה, בלי יכולת להביט מעט קדימה. ידידה טובה שלי משכה אותי לטיול ושיחת עידוד בים, ובאותו יום קרה דבר מופלא, נעקצתי ע"י דבורה באצבע הרביעית ברגל שמאל. יום למחרת העקיצה התעוררתי מקדם בבוקר אחרי לילה לא שגרתי, ישנתי בלי לקום מכאבים בגפיים והצלחתי ללכת ללא גרירת הרגל, נפגשתי בצהריים אם ידידתי שראתה את השינוי ואמרה שאולי זה בזכות הדבורה, שבוע שלם הדהדה בראשי האבחנה שלה והחלטתי לספר לרופא הנוירולוג שלי את אשר קרה לי, הרופא אמר לי שאכן יש טיפול כזה בחו"ל. חודש לאחר מכן בביקור שגרתי במרכז לטרשת נפוצה בתל השומר פגשתי חולה ב MS שמטופלת ע"י עקיצות דבורים, היא נתנה לי טלפון של מטפל והמליצה לי בחום, קבעתי פגישה אצל פרנק שמתגורר בפרדס חנה ומטפל ע"י עקיצות דבורים ,או יותר נכון להגיד "אפיתרפיה" - ריפוי , מניעה ותזונה בעזרת תוצרי דבורת הדבש, בארץ לצערי ישנם רק שישה מטפלים ותודה לאל שמצאתי אותם, פרנק פתח בפני את ביתו וטיפל בי ללא תמורה,ישבנו ושוחחנו עלי ולאחר בדיקת אלרגיה קיבלתי שני עקיצות ונסעתי הביתה מלא אנרגיה, תקווה ואופטימיות, לאחר שני טיפולים קיבלתי מפרנק טלפון של מטפל בת"א כי הנסיעה קשה ורחוקה עבורי. בקליניקה החמה של אלון גמליאלי (אפיתרפיסט) פגשתי עוד אדם מדהים,ששיתף אותי בידע הרב שלו על עולם הדבורים והאפיתרפיה אלון טיפל בי למשך כמה חודשים עם המון תמיכה ואהבה, לאחר כל טיפול הייתי יוצא מביתו וחוזר לאחר כמה דקות כי ששכחתי את מקל ההליכה שלי, שכבר לא הייתי צריך, לאחר מכן קיבלתי הדרכה מאלון איך לטפל בעצמי וכיום אני מחזיק קופסה קטנה בבית עם היצורים הקטנים ומודה לאלוהים על המתנה המופלאה ביותר בחיי- דבורת הדבש, בעקבות הפגישה שלי עם הדבורים גופי מרגיש חם ופעיל, הקורדינציה שלי השתפרה פלאים שחררתי גם כן את גופי מתרופות רבות ( זריקות יומיות וכדורי דיכאון) וחיי חוזרים אלי ברצון,אמונה ואהבה, תודה לאלוהים,לדבורים,ולפרנק,פרנסיס ואלון שהמון בזכותו,תודה אשמח לשמוע ממך ותודה על הסבלנות אלי דרור נ,ב – הדפיסו לי את המכתב כי קשה לי לכתוב הטלפון שלי 035067776 0528606013

תגובה

אני שמח לשמוע שטיפול זה מועיל לך. מעניין יהיה להבין את מנגנון פעולת העוקץ האם הוא פועל על מנגנוני המחלה - מע' החיסון או פועל על סימפטומים מסויימים. נראה כי לא מעט חולים מנסים טיפול זה כך שבוודאי חלק מהשאלות יובהרו העתיד.

מידע על אפיתרפיה

ארס הדבורה – להגנת הדבורה ולבריאות האדם* מאת פרופ' אבשלום מזרחי * מאמר זה הוא פרק מספרו של המחבר "מהדבש ועד העוקץ", שראה אור בהוצאת חותם הזהב. ארס הדבורה הוא נוזל חסר צבע, שקוף, סמיך, בעל ריח אופייני של דבש, מר כלענה, בעל pH בסיסי ומשקלו הסגולי 1.131. כאשר הוא מצוי מחוץ לגוף הדבורה מומלץ לשמרו בהקפאה (לפחות במינוס עשרים מעלות צלזיוס). תכולתו הכימית של ארס הדבורה מורכבת מאוד. הצליחו למנות כ-40 מרכיבים כימיים שונים. פרט למים (כ-88%) ארס הדבורה מכיל פֶּפְּטִידִים, חומצות אמיניות, אנזימים, פוספוליפידים, סוכרים, תרכובות נדיפות, ועוד. הבולטים, הנחקרים והפעילים ביותר מבחינה ביולוגית בין מרכיבי ארס הדבורה הם הפפטידים שבו: מליטין (Melittin), אפָּמין (Apamin), אדולפין (Adolapin) ו-(MCDP) Mast cell degenerating peptide. בין האנזימים בעלי הפעילות הביולוגית יש להזכיר את הבאים: (SDS) Sulfoxide dismutase, היאלורונידז (Hyaluronidase), פוספוליפז (Phospholipase A) A, ופוספוליפז B, אסטרזות ופוספטזות. בין מרכיבי הארס מן הראוי להזכיר את ההיסטמין, אותו חומר אשר מייחסים לו את רוב התופעות האלרגיות. קיומו של ההיסטמין בארס הדבורה מביא לכך שהארס הוא גורם אלרגני שיש להיזהר בלקיחתו. השימוש שעשה האדם בארס הדבורה – בראי הדורות. • • בתקופה היוונית, היפוקרטס, המכוּנה "אבי הרפואה המודרנית" (460-377 לפני הספירה), כינה את ארס הדבורה בשם Arcanum שפירושו "תרופה מאוד מסתורית". • • בתקופת רומי, המדען הנודע פליני תיאר את התועלת הרפואית שבארס הדבורה. • • Charlemagne, מלך הפרנקים (742-812 לספירה), טופל בארס הדבורה במחלותיו הנפשיות והגופניות. • • בקוראן נאמר על הדבורים שהן "מייצרות בכרסן נוזל אשר משמש כתרופה לאדם". • • בתרבויות של אסיה ואירופה מוזכר בכתובים שונים ערכו של ארס הדבורה ומגוון השימוש שבארס לטיפול במחלות שונות. • • הפרסום המדעי הראשון על יעילות ארס הדבורה פורסם בשנת 1850 על ידי רופא צרפתי בשם Desyardins. הוא דיווח על הצלחה בטיפול במקרים של מחלות שגרון על ידי ארס הדבורה. • • בשנת 1864 דיווח רופא רוסי בשם Luromsky על הצלחתו בטיפול בארס הדבורה במקרים של מחלות ראומטיות, מחלת הפּוֹדַגְרָה (Gout) ודלקות במערכת העצבים (Neuralgia). • • מאמצע המאה התשע-עשרה ועד היום החלו רופאים ומדענים ברחבי העולם לעמוד על הפוטנציאל הרפואי שיש לארס הדבורה ופירסמו שורה ארוכה של מאמרים מדעיים וספרים בנושא זה. מקובל לראות ב-Dr. Beck (1871-1942), רופא יליד הונגריה שחי ומת בארצות-הברית, כמי שהחדיר למערב את תודעת החשיבות הבריאותית הטמונה בארס הדבורה. ארס הדבורה – פוטנציאל רפואי במחלות כרוניות, ניווּניות ואחרות אט אט, תוך ספקות ועימותים עם חברות המייצרות תרופות (החוששות לפרנסתן), חודר השימוש בארס דבורה בטיפול בשורה ארוכה של מחלות חשוכות מרפא ואחרות. שימוש בארס הדבורה מקורו בטווח רחב של עשיה ופרסומים ברפואה הטבעית, רפואה סינית ורפואות אחרות אשר להן אלפי שנות נסיון בריאותי-רפואי. אלה, כאמור, "מבעבעות" לאִטן לתחומי הרפואה המערבית-הקונבנציונלית. נמנה את מצבי החולי העיקריים אשר לגביהם דוּוח על השפעות חיוביות וטובות של ארס הדבורה. • • במקרה של מחלות שִגרוניות-ראומטיות (Rheumatoid Arthritis) לסוגיהן. סקר מארצות-הברית (משנת 1990) מצביע על כך שכ-12% (כ-37 מיליון) מתושבי ארצות-הברית סובלים ממחלות ראומטיות! בקבוצת מחלות אלה אובחֲנה הקלה משמעותית בדלקות, כאבי מפרקים, עצירת התדרדרות המצב הדלקתי ובמקרים קיצוניים-חיוביים הביא הטיפול בארס הדבורה גם לשיפור משמעותי במצב הבריאותי, החל מיישור עיווּתי אצבעות ועד להחלמה מלאה. • • מחלות חריפות וכרוניות הקשורות למערכת העצבים כ-Neuralgia ומחלות אחרות. • • מחלות ניווּניות של מערכת העצבים והשרירים. הבולטת במחלות היא טרשת נפוצה (Multiple Sclerosis). היעילות שבטיפול בארס הדבורה מתבטא בעצירת התדרדרות המחלה, הקלה בכאבים, שיפור בתפקוד האיברים – החזרת יכולת הפעלת איברים ובמקרים מסוימים דוּוח גם על החלמה. • • מחלת הפוּדגרה (Gout). • • מחלות הפוגעות במערכת החיסוניות (מחלות אוטואימוניות). • • מצבים של לחץ דם גבוה. • • יכולת להגן מפני קרינת קרני רנטגן וקרינה רדיואקטיבית. • • שלבקת לסוגיה הנגרמים על ידי נגיפי Herpes simplex ו-Herpes zoster (שלבקת חוגרת). • • אסטמה. • • צילחה (מיגרנה). • • תסמונת המעי הרגיז. • • תופעות טרום-וסתיות. • • דלקת וגידולים בבלוטת הערמונית. • • אלרגיות של עקיצות חרקים וזוחלים (למשל: הצרעה, עקרב, ואחרים). • • מחלות סרטניות (ממצאי מעבדה ראשוניים בלבד). כיצד ניתן להבין את פעילותו המרפאה של ארס הדבורה? הממצאים אשר הובילו להבנת אופן פעילותו הביולוגית של ארס הדבורה נעשו ברוב המקרים בבעלי חיים. מיעוטם נעשה בבני אדם. הסיבות לכך הן קשיים ממשיים וכלכליים (חוסר מימון מחקרים) בעריכת מחקרים בבני אדם. ממצאי המחקרים אשר בוצעו בבעלי חיים (קופים, כלבים, חולדות, עכברים) מצביעים בבירור על מגמת הפוטנציאל הבריאותי-רפואי שיש לארס הדבורה. פעולתו המרפאה של ארס הדבורה אינה מתבטאת בריפוי ישיר של הסימפטומים הבריאותיים, אלא בעקיפין על ידי גירוי – סטימוּלציה – של מערכות גוף אחרות אשר מחסלות את הסימפטומים. זוהי דוגמה לטיפול הוֹליסטי (כוללני): טיפול ב"שורש הבעיה" הבריאותית הקשור להגברת חוסנה של מערכת החיסון בגוף. ממצאי המחקרים מלמדים שפעולת ארס הדבורה היא בעיקרה אנטי דלקתית. נראה שבסיסה הוא הפעלה מבוקרת על ידי הגוף וצרכיו ביצירת הורמוני בלוטת יְתרת הכליה (האדרנל), הורמונים הידועים בשם קורטיקוסטרואידים כקורטיזון או ההורמון האדרנוֹקוֹרְטִיקוֹטְרוֹפִּי, הידוע בקיצורו ACTH, ואחרים. כך למשל: ממצאי ניסויים מורים שרמת הקורטיזון בקופים ובכלבים עלתה בדמם של אלה שלגופם הוחדר ארס דבורה. פועלת ארס הדבורה על רמת הורמוני האדרנל אינה ישירה אלא נגרמת בעקיפין על ידי השפעה על בלוטת יְתרת המוח (Pituitary Gland) ו/או על בלוטת יתרת הכליה. החדרת ארס דבורה לגוף גורמת להיווצרות חום ואדמומית באזור העקיצה. החום הנוצר באזור החדרת הארס גורם לפירוק הארס למרכיביו השונים. חשיבות החום בריפוי מחלות ידוע בתפיסה הבריאותית ההוליסטית. על כך אמר היפוקרטס: "תן לי חום וארפא את כל המחלות". פירוק זה מוביל כנראה לפעילות מרכיבי הארס שצוינה לעיל. לפפטידים (מליטין ואפָּמין) ולאנזימים שונים שבארס הדבורה (לא אנזימי הפוספוליפזות) חלק בפעילות המרפאה במקרי דלקות שגרון שמייחסים לארס הדבורה. פעילותם של הפפטיד המצוי בארס הדבורה והידוע בשמו המקוצר MCDP ושל האנזים SDS, מוסברת על ידי כך שהם מביאים לביטול פעילות של "רדיקלים חופשיים" אשר נוצרים, כידוע, במקרים של מ

רחליטה 2

New member
טיפולי הדבש

אלי שלום האם תוכל לרשום את מספרי הטלפון של המטפלים. אני גרה באזור נתניה וגם תל-אביב וגם פרדס חנה יתאימו לצורך העיניין . אולי תל אביב יותר טוב. אם הטפול כל כך טוב, ואני מתרשמת ממך שהתוצאות שלו ממש דרמתיות אצלך, למה זה לא מקבל הד רחב?

למעלה