תהילה גבאי דויטש
New member
חוויה מהיפוך שעשיתי והמלצות חמות למי שלקראת התהליך
הגעתי לשבוע 37+2 עם מצג עכוז מלא. הראש למעלה בצד ימין והרגליים עמוק למטה.
קבעתי מראש תור להיפוך למאיר כי שמעתי שהם אלופים שם בהיפוכים..
שמעתי המון על ד"ר קנטי אבל לצערי אין דרך לקבוע אליו תור ישירות.. אז קיוותי לטוב.
כשהגעתי עשיתי קודם כל מוניטור שעה ואז הגיעה הרופאה שעושה את ההיפוכים.
היא ביקשה להרפות ולהיות רגועה ולנשום...
הבעיה שבגלל ששכבתי שעה עם מוניטור על הגב כאב לי הגב בטירוף, כאב לי הישבן ומאד מאד קשה להרפות במצב כזה..
אז טיפ קטן - אם את לפני היפוך ועשית מוניטור תקומי לכמה דקות תסתובבבי או לפחות לעשות מוניטור על הצד בצורה שלא גורמת לכאבי גב.
הרופאה עשתה נסיון אחד להיפוך וכאב לי כאבי תופת שלא יכלתי להמשיך... היא נתנה לי זריקה להרפיית שרירי הרחם ואחרי חצי שעה באה לנסות שוב.
אז מי שמראש מרגישה לחוצה אפשר לנסות לבקש מראש את הזריקה ולא סתם לנסות ולסבול..
היא עשתה 3 נסיונות להפוך ובכל פעם בנקודה מסויימת התינוקת החליקה וחזרה אחורה.
הבעיה הייתה כנראה שלא הייתי מספיק רפויה ומספיק רגועה.
היו עוד אנשים בחדר וזה מן הסתם השפיע על רמות הלחץ.
האצבעות שלה לחצו וכאבו בטירוף והרגשתי שעוד שנייה אני מתה מכאבים...
אז טיפ נוסף - תבקשו שיהיו כמה שפחות אנשים בחדר.. תעשו הכל כדי להיות ממש רגועות ושלוות. זה משפיע מאד על התחושה.
למזלי הרב אחרי הנסיונות הכואבים היא אמרה שד"ר קנטי מגיע בצהריים ושאלה אם אני רוצה לחכות לו.. (ברור שכן חח)
הוא הגיע בצהריים והייתי 3 שעות אחרי הזריקה, רגועה, נחתי במיטה קודם ולא כאב לי הגב. הוא סגר את הוילון, הוציא את כולם, הסביר לי שבנקודה מסויימת כשיש חצי סיבוב זה הכי כואב ודווקא אז צריך לא לעשות שרירים ולהרפות..
עשיתי מה שהוא אמר, ניסיתי לדמיין שאני בחוף הים או משהו כזה... עצמתי עיניים ובתוך דקה או קצת פחות הוא עשה את ההיפוך והצליח!
לסיכום: המסקנות:
תבקשו שיהיה כמה שיותר שקט, כמה שפחות אנשים.
אם כואב לכן הגב אי אפשר להרפות במצב כזה, תנסו לעשות הכל כדי להיות רגועות ושלא יהיה שום דבר שמפריע.
תדעו שתמיד קיימת האופציה של זריקה להרפייה.
ועוד משהו קטן, היא הזיזה את המיטה בזווית כדי שהראש שלי יהיה למטה כי ככה יותר קל לעשות את ההיפוך.
הבעיה שהרגשתי שהדם עולה לי לראש וזה ממש הפריע לי..
ד"ר קנטי הוריד את המיטה אבל בזווית פחות נמוכה וזה היה משמעותית יותר נוח.
אז לכל מי שמתלבטת אם לעשות היפוך אני ממליצה לנסות זה שווה כדי להמנע מניתוח..
מקווה שהטיפים שלי יעזרו למי שלקראת התהליך הזה.
הגעתי לשבוע 37+2 עם מצג עכוז מלא. הראש למעלה בצד ימין והרגליים עמוק למטה.
קבעתי מראש תור להיפוך למאיר כי שמעתי שהם אלופים שם בהיפוכים..
שמעתי המון על ד"ר קנטי אבל לצערי אין דרך לקבוע אליו תור ישירות.. אז קיוותי לטוב.
כשהגעתי עשיתי קודם כל מוניטור שעה ואז הגיעה הרופאה שעושה את ההיפוכים.
היא ביקשה להרפות ולהיות רגועה ולנשום...
הבעיה שבגלל ששכבתי שעה עם מוניטור על הגב כאב לי הגב בטירוף, כאב לי הישבן ומאד מאד קשה להרפות במצב כזה..
אז טיפ קטן - אם את לפני היפוך ועשית מוניטור תקומי לכמה דקות תסתובבבי או לפחות לעשות מוניטור על הצד בצורה שלא גורמת לכאבי גב.
הרופאה עשתה נסיון אחד להיפוך וכאב לי כאבי תופת שלא יכלתי להמשיך... היא נתנה לי זריקה להרפיית שרירי הרחם ואחרי חצי שעה באה לנסות שוב.
אז מי שמראש מרגישה לחוצה אפשר לנסות לבקש מראש את הזריקה ולא סתם לנסות ולסבול..
היא עשתה 3 נסיונות להפוך ובכל פעם בנקודה מסויימת התינוקת החליקה וחזרה אחורה.
הבעיה הייתה כנראה שלא הייתי מספיק רפויה ומספיק רגועה.
היו עוד אנשים בחדר וזה מן הסתם השפיע על רמות הלחץ.
האצבעות שלה לחצו וכאבו בטירוף והרגשתי שעוד שנייה אני מתה מכאבים...
אז טיפ נוסף - תבקשו שיהיו כמה שפחות אנשים בחדר.. תעשו הכל כדי להיות ממש רגועות ושלוות. זה משפיע מאד על התחושה.
למזלי הרב אחרי הנסיונות הכואבים היא אמרה שד"ר קנטי מגיע בצהריים ושאלה אם אני רוצה לחכות לו.. (ברור שכן חח)
הוא הגיע בצהריים והייתי 3 שעות אחרי הזריקה, רגועה, נחתי במיטה קודם ולא כאב לי הגב. הוא סגר את הוילון, הוציא את כולם, הסביר לי שבנקודה מסויימת כשיש חצי סיבוב זה הכי כואב ודווקא אז צריך לא לעשות שרירים ולהרפות..
עשיתי מה שהוא אמר, ניסיתי לדמיין שאני בחוף הים או משהו כזה... עצמתי עיניים ובתוך דקה או קצת פחות הוא עשה את ההיפוך והצליח!
לסיכום: המסקנות:
תבקשו שיהיה כמה שיותר שקט, כמה שפחות אנשים.
אם כואב לכן הגב אי אפשר להרפות במצב כזה, תנסו לעשות הכל כדי להיות רגועות ושלא יהיה שום דבר שמפריע.
תדעו שתמיד קיימת האופציה של זריקה להרפייה.
ועוד משהו קטן, היא הזיזה את המיטה בזווית כדי שהראש שלי יהיה למטה כי ככה יותר קל לעשות את ההיפוך.
הבעיה שהרגשתי שהדם עולה לי לראש וזה ממש הפריע לי..
ד"ר קנטי הוריד את המיטה אבל בזווית פחות נמוכה וזה היה משמעותית יותר נוח.
אז לכל מי שמתלבטת אם לעשות היפוך אני ממליצה לנסות זה שווה כדי להמנע מניתוח..
מקווה שהטיפים שלי יעזרו למי שלקראת התהליך הזה.