חוויה נעימה

חוויה נעימה

במשרד הפנים ברמת גן, אליו הגענו להוציא דרכונים.

הגעתי אני עם שני הילדים, ללא אימם השניה.

הפקידה מעיינת בתעודת הזהות שלי, בטפסים, במחשב שמולה.

אני כבר מחכה למבול השאלות הרגילות שמגיעות כאשר הבירוקרטיה פוגשת את המשפחה שלנו בנוסח- מי זו א'? מה הקשר שלה ל
רגע, אז מה הקשר שלך ל-
?

אבל להפתעתי כנראה מה שרשום לה במחשב יחד עם הנסיון שלהם במשפחות כמו שלנו- הספיקו. היא תקתקה מה שתקתקה על המחשב ואז אמרה - גם א' צריכה להגיע כדי לחתום.

זהו, עניני וקצר (לא אדבר כאן על יום קודם לכן כשהגעתי לשם והיה תור של 3 שעות).

אז למען הדורות הבאים- אם שני ההורים לא רשומים כמתגוררים באותה הכתובת- שניהם צריכים להגיע לצורך הוצאת דרכון לילדים. עם זאת לא חובה להגיע יחד.

כאן הם

New member
יפה מאוד, אבל גם מטריד

לנו היו חוויות דומות: את הדרכון בשגרירות ישראל בניו יורק הוצאנו ללא נכוחות האמא, אלא רק מכתב ממנה. ואת הדרכון חידשנו בישראל בלי האמא בכלל: הפקידה שאלה "איפוא האמא?", אני אמרתי "היא בחו"ל" והפקידה אמרה "בסדר".

מטריד אותי נושא אחד בקשר לכל זה: כל אחד שיש לו את הדרכון של הילד יכול לקחת את הילד איתו לחו"ל. לא, אני לא מפחד שזה יקרה במיקרה שלנו, אבל, אולי במיקרה שלך, האמא השניה יכולה לקחת את הילד עם הדרכון לחו"ל בלי רשותך...

בכלל, הילד גם הדודה יכולה לקחת את הילד לחו"ל עם הדרכון. אחותי החזירה את הילד שלנו מישראל ואף אחד לא שאל אותה "של מי הילד?"

בעבר, לילדים לא היה דרכון והם היו רשומים בדרכון של ההורים... אז רק ההורים יכלו לקחת אותם... אבל גם לזה יש חסרונות ענקיים...

רענן

לפעמים שאולים

ההורים שלי לקחו את אחיינית שלי (כלומר- את נכדתם) לחו"ל ותוחקרו מה הקשר שלהם לילדה.

אבל אתה צודק שזה נושא פתוח ובעייתי.

לשמחתי במקרה הפרטי שלי לא נראה לי שמישהו מתכנן לחטוף לי את הילדים

תותי 999

New member
זה החוק במדינת ישראל

אתה יכול להיות מוטרד אם אתה רוצה, אבל זה החוק במדינת ישראל: מי שהדרכון ברשותו - יכול להוציא את הילדים.
אחרי הכל, יותר פשוט לשמור על דרכון מאשר לשמור על ילד......

כאן הם

New member
אני זוכר שפעם היו צריכים לשלם מס נסיעות

אני זוכר שפעם היו צריכים לשלם מס נסיעות... לא יכלת לצאת מהארץ בלי טופס שמראה ששילמת את "מס נסיעות".

אז אני לא מבין מה הבעיה בעידן האינטרנט ומחשב בכל בית, לדרוש ששני ההורים החוקיים לילד יאשרו מראש את הנסיעה של הילד, בין אם זו הסבתא או רק אחד ההורים לוקח את הילד. הרי בביקורת דרכונים הם מחוברים למחשב ויכולים לבדוק את זה בשנייה אחת.

או, כבר לפני 100 שנה הבנקים מצאו דרך לאפשר לשני אנשים גישה לחשבון בנק אחד - חשבון משותף: ממלאים טופס שבו בעל החשבון מאשר מראש למישהו אחר גישה לחשבון. באותה דרך, ההורים יכולים לאשר מראש (או לא) מי יכול לקחת את הילד שלהם לחו"ל.נ

רענן

daphts

New member
את החובה של רישום ע"י שני ההורים

אנו חייבים לאותם מקרי חטיפה בהם הורה א' חטף הילד לחו"ל מהורה ב'...דהינו "יוסל'ה שוחמכר"
ההיגיון פשוט
לא לפגוע בזכות ההורית של אף אחד מההורים. לכן אם יש צו אימוץ רשום במקרה של הורות לסבית, או כל הורות אחרת רשומה דהינו הורות אחרת בה שני ההורים לא מנהלים עוד משק בית משותף או חיים יחד קימת חובה מצד משרד הפנים לבקש אישור חתימה על הוצאת דרכונים משני ההורים.
אגב חובה דומה קימת גם במשרד החינוך... היא מחיבת את בתי הספר לעדכן ולזמן לפגישות נפרדות אם יש צורך (כשההורים לא בקשר או לא מסתדרים יחד) את שני ההורים ולהנפיק כל מסמך שדן בילד פעמיים אחד עבור כל הורה (דהינו תעודות וכו)
מכאן שאין קשר לעניין ההורות הלסבית עם היא מופיעה להם במחשב כי אם עניין פורמלי ששומר על זכיות הוריות של כל אחד מההורים.

למעלה