חוויה פוליטית, מזדהה עם מיעוטים

גנגי

New member
חוויה פוליטית, מזדהה עם מיעוטים

לכל חובבי משנתו של חומסקי (הבלשנית, לא הפוליטית, אני מקווה) - הריני לסכמטולה בקצרה את הרצאתו הפוליטית דווקא של הנ"ל, שנערכה אור ליום ראשון-קודש בכנסייה מתודיסטית בבלמונט (אחת מערי הלווין של בוסטון), כמה סמלי. נכחתי שם, כמובן, כנציגת אח"לה עלי בוסטון, אלא מה. האיש, יהודי לבן-שיער שמקדיש את חייו להפצת עכירת-ישראל ברבים (במסווים כאלה ואחרים), הרצה על טרור ודת ועל הקשר ביניהם, ודאג בשום שכל לשרבב בכל משפט שלישי את השם "ישראל" בהקשר שלילי כלשהו. הוא מרצה באופן מונוטוני ותוך בליעה מוקפדת של עשרים אחוז מהמילים (סוג של דיאטה?), ומאזיניו, תמימים ומעריצים, בולעים בשקיקה את שמונים האחוזים הנותרים, משמינים מנחת, ובטוחים, בצאתם מהכנסייה, שישראל היא מדגרת הטרור הגדולה בעולם ומעודדת הטרור הגדולה בעולם (הייתם צריכים לראות את המבטים ששלחו בנו כשהצהרנו בפני הפרופסור שאנחנו ישראלים). בתום ההרצאה נערכה קבלת פנים שבה יכולנו לשוחח אישית עם הפרופסור הנכבד (כמו גם לבקש שיחתום על ספרו האחרון) או להתעניין בקפה ובעוגיות. אנחנו ישראלים, אז בחרנו גם וגם ולא יצאנו פראיירים. חומסקי, בעל דם יהודי מובהק, לא טמן גם הוא ידו בצלחת ושלח אותה לפה עמוסת עוגיות בין שיחה לשיחה. הנה לכם הצצה על חומסקי הגדול מרצה לאורו של הצלב. צר לי על איכות התמונה, קצת קשה לצלם מתחת למעיל...ולא, לא הצלחתי למצוא שם ילד נוצרי ראוי בשביל המצות. בפעם הבאה.

מה סוג הטענות שלו על ישראל?

עד כה נחשפתי אליו רק בתחום הפילוסופיה דרך אגב, הוא לא רק יהודי אלא גם ישראלי לשעבר

גנגי

New member
לא ארחיב,

היות שהזכרתי כאן את חומסקי בגלל היותו פרופסור נחשב לבלשנות ולא בגלל דעותיו הפוליטיות, אבל בקיצור רב - לדבריו ישראל היא טרוריסטית ומייצרת טרור, הן פלסטינאי והן יהודי, בתמיכתה הכלכלית, הצבאית והמוסרית של אמריקה.

מעניין

בשעתו נתקלתי בביוגרפיה מעט שונה שלו שעל פיה הוא בן להורים ישראלים הגרים בארה"ב (ומכאן השם הפרטי) ושהוא חזר איתם בשעתו לישראל ועבר כאן חלק מהקריירה האקדמית שלו אני תוהה איזו מהן היא המשופצת

חמששרה

New member
פני הדור כפני הכלב

אם ה
העברית נראית כמו שאת מציגה אותה, המצב חמור מאוד.

גנגי

New member
../images/Emo6.gif ועם חברים כאלה

מי צריך מבקרים... אבל את, שיודעת מאיפה התחיל הכול, צריכה לנצור
ולחשוק
ולסבול אותנו בשקט ובאהבה. לא ככה?

maec

New member
האם ישנן בעברית

מילים נוספות בעלות שורשים מחומשים כדוגמת ס.כ.מ.ט.ל?

תלוי למה קוראים עברית

לחנטרש, לפלרטט, להתאנגלז, לסנכרן. וגם מסמורטט ומשלומפר זו עברית? לדעתי כן. אז הנה לך כמה

למעלה