חוויה קולינרית

KindOfFish

New member
חוויה קולינרית

כאמור המשפחה הוציאה אותי להתנסות בסושי לכבוד שבת קודש (זאת שהיתה)
ראשית רצתי למחשב לרענן את זיכרוני מהו המעדן היפני המהולל.
ו.... אוי וויזמיר, הרשעים ארורים הללו אוכלים את הרולים שלהם בעזרת מקלות!
מה? אני אשב לייד השולחן ולא אוכל לאכול את המרורים הללו?
מייד הורדתי חצי תריסר סרטונים והנחיות איך אוכלין עם המקלות הנ"ל. - רצתי לאיזה מסעדה אסיאתית הקרובה למגורי וביקשתי בנימוס את המקלות המדוברים כדי שאוכל לתרגל, הוסבר לי בנימוס שאי אפשר הם נותנים 1 לסועד שאוכל מעדן אסיתי זה או אחר.
שטחתי בפני המלצרית את טענותיי המנומקות, היא שאלה "אם אתן לך תלך מפה?" וכך השגתי חופן מקלות לתרגול.
באופן מפתיע היא אפילו זכרה אותי למחרת, ופשוט דחפה חופן נוסף לידי שרק באתי שוב לנסות את מזלי.
 

KindOfFish

New member
הסושי הקסום

הסושי הוא למעשה רול של דג נע (טרי ביותר ולא מבושל) ומוגש על מצא של אורז עטוף אצה.
מה זה אצה אני שואל ועונה.
תהיתי שאני הולך לים (ואני אוהב ללכת לים) יש את הדבר פויה שלפעמים נוגע בי? ואני נגעל והולך הצידה..... האם זה הדבר?
או מדובר בזפת שלעיתים אני דורך עליה ואחרכך חייב לשטוף את רגלי בנפט?
ולאחר שטעמתי, מיששתי והרחתי אני די בטוח שמדובר על שלוב בין ה 2.....
 

KindOfFish

New member
מתישבים לאכול

כדי לא לעשות פרסום, אני כמובן לא אנקוב בשם המסעדה ורק ארמוז שזה היה באחת מהסושיות ברשת ג'פניקה....
מה מזמינים? התפרט מורכב מהמון מילים יפות וארוכות כאלו (רואים שהאוכל ממש אוטנטי, כמו לאכול ביפן) אבל אני בור ולא מבין אף מילה....
מנת פתיחה כולם הזמינו או רול של ביצה (אג-רול בשפת המקום) או סוג של אדמה-מה.
מאחר ואניני חובב אפר הזמנתי את הרול ביצה (נאמר לי שממולא בגזר, נבטוטים ועוד שפע שרק הטבע הטוב מסוגל להפיק.
עיקרית הזמנתי רול של סושי כמובן המכונה אין סייד אוט (או הבפנים בחוץ) ספיישיל מיוחד שלא כל אדם רשאי להזמין ולאכול ....
 

KindOfFish

New member
סוף דבר

המנות מגיעות
ואני בתנועה מיומנת של סמוראי שולף את המקלות, בתנועה חדה ומהירה מבקע אותן, ומשפשף מקל אחד בשניה כדי שהגראד ירד ולא יכנס לאוכל, כולם מופתעים וזורקים לי מחמאות.
אבל הם ..... הם אוכלים עם הידים :(

אומנם אחרי חיפושים מורחבים לצערי לא מצאתי באג-רול את הביצה -
זה בעצם סיגרללים מרוקאים עם ירקות (היה מאוד טעים, אבל למה לא לכתוב סיגרללים ?)

והגיע בשעה טובה כוכב הערב, סושי - דג סלומון נא לחלוטין כמיטב התרבות והמסורת היפנית ממולא בעירית בגבינת מוצרלה ואבוקדו! וכל זה מטוגן בשמן !!
לצידו הגישו גיגית נפט - רוטב סויה, מיונז מתוק חריף, פיסות זנגביל ו..... חזרת ! כן כן חריין רק ירוק יותר!

את זה אני זללתי והרגשתי בבית, אין על דג עם חזרת ! מלייארד יפנים לא טועים!
בקיצור, אורי יפן והתכונני לך כי אני בדרך אליך!
 

TCHM

New member


 

פוקסי99

New member
סושי תוצרת עצמית גם חוויה וגם טעים

אז אני נכנסתי לתהליך הכנת הסושי לא מזמן
התהליך פשוט ביותר
קניתי חבילת אצות
קילו של אורז מיוחד לסושי
וכמובן חומץ אורז
בתחילה הכנתי סושי עם טונה מעושנת וירקות
בפעם השניה הכנתי עם דג סלמון טרי לא מבושל (90 שקל לקילו) מספיק 250 גרם ל6 גלילים
סה"כ לא יקר והתוצאות נהדרות

 

KindOfFish

New member
אפשר לשאול

איך כבודך מכין האורז?
האם הכנת האורז זה משהו מיוחד או אורז פשוט רגיל?
מירין אתה מכניס באורז?
לא שאני מבין כזה גדול (מר מנהל הנה פה לא כתבתי א'גרויסה מומחה, אני משתדל...) אבל משהו בגלגול של הרולים לא נראה לי כמו במסעדה.
העבודה עם השטיח של הגלגול ? זה מסובך?
מותר לשאול איפה אפשר לרכוש דג סלומון טרי לסושי בארצינו הקדושה?
 
למעלה