חוויותיי בחיפוש עבודה

a wild rose

New member
חוויותיי בחיפוש עבודה

אני לא יודעת אם מישהו פה ויקרא את ההודעה שלי, אבל חייבת לשתף: אני מחפשת עבודה חדשה בימים אלו (הגיע השלב להתקדם הלאה), אז לצד חרישה על מודעות דרושים, פניתי לחברות כ"א - אמנם אני לא בתחום של שירות לקוחות, אבל זה משהו שכל אחד יכול להזדהות איתו במסגרת חיפוש עבודה - לפעמים אני ממש לא מבינה איזו הכשרה עוברות העובדות של חברות ההשמה, כל פעם אני נתקלת בקטעים שמשאירים אותי המומה. אני בשוק העבודה כבר 14 שנים בערך ואני מופתעת מעצם זה שמצליחים להפתיע אותי.

נתחיל עם נושא ההמלצות - לי תמיד נראה ברור והגיוני שלא מקובל לבקש המלצות מהמקום שאני עובדת בו, ולא צריך להסביר למה - ככה חשבתי עד שיצא לי לשוחח עם רכזת בחברת כ"א שממש חקרה ולחצה למה אני לא יכולה למסור ממליצים ממקום העבודה הנוכחי ועשתה את זה בצורה ממש לא נעימה, וכשניסיתי להסביר לה מה המשמעות של חיפוש עבודה דיסקרטי ולמה אני לא יכולה ללכת לבוס שלי ולבקש שימליץ עלי למקום עבודה אחר בזמן שאני עדיין מועסקת אצלו, הרגשתי כמו מפגרת שאני בכלל מסבירה לה. השיחה איתה הייתה לא נעימה בכללי והרגשתי שאני נמצאת בחקירה בוטה, וזה משהו שחזר על עצמו עם רכזת נוספת, התחושה שהן יצרו אצלי זה שלדעתן אם אני רוצה לעזוב את מקום העבודה שלי ולעבוד במקום אחר זה מעיד על בעיה מאוד חמורה אצלי, עם אפשרות לכך שהן ניסו להוציא ממני שאני עובדת בעייתית כשגרמו לי לתהות אם השאלה הבאה תהיה "את בטוחה שלא פיטרו אותך???"

חוויה נוספת משמעותית שזכורה לי מחיפושי עבודה קודמים, היא הניסיון לשכנע אותי לעשות הסבה מקצועית, מה שהיה יכול להיות אפשרי אם לא היו מציעים לי הצעות על גבול המעליבות, כשבאחד המקרים נהיה לי דה ז'ה וו לבדיחה הידועה על המעשה שההתנצלות עליו תהיה גרועה מהמעשה עצמו - אחת הרכזות הציעה לי משרת אדמינסיטרציה, שעם כל הכבוד (ויש המון כבוד) למזכירות באשר הן, כמו שלא תציעו למזכירה לעשות הסבה ולעבוד בתור עו"ד או מתכנתת (למשל), לא מקובל לעשות גם ההפך, ולא משנה מה המקצוע של אותה מחפשת עבודה. ההתנצלות הגיעה בצורת הסבר שמדובר במשרה עם שכר "גבוה" - אולי הוא גבוה למזכירה (וגם לגבי זה אני בספק), אבל מדובר בשכר שנמוך משמעותית מציפיות השכר שלי, שהן דיי ריאליות, וגם אם לא היו - אין סיבה שאני אעזוב עבודה במקצוע שלי בשכר תואם בשביל להיות מזכירה בשכר נמוך יותר.

לא קלה דרכנו...

לפחות 21 אנשים קראו את ההודעה

מה אני אגיד... נשמע הזוי אבל לא מפתיע ולא חדש ואני בהחלט מזדהה, גם אני גם זכיתי בעבר להיתקל לא אחת ברכזות כ"א לא ברורות, לפעמים זה נובע מחוסר ניסיון ומהכשרה לא מספקת ולפעמים מלחץ שמופעל עליהן לעמוד ביעדים ולאייש משרות (זה יותר בתחום של שירות לקוחות דווקא אבל לא רק), למרות שאני מודה שמה שאת מתארת זה אחד השיאים - לנושא ההמלצות עד כמה שידוע לי מגיעים בשלבים מתקדמים יחסית ובתחומים "קבועים" לרוב רכזות ההשמה אמורות להיות מנוסות יותר, אז ממש תמוה איך רכזת כזאת לא הבינה את הבעייתיות בלתת המלצה ממעסיק נוכחי, שזה משהו שבדרך כלל לא מבקשים כי... דיסקרטיות. היא דרשה ממך גם למסור את שם החברה בה את מועסקת? שלא תגלי שהיא פנתה/הפנתה מעסיקים על דעת עצמה, זה יכול להיות לא סימפטי.
&nbsp
את הניסיון לשכנע לעשות הסבה מקצועית לאדמיניסטרציה גם אני מכירה, בזמנו התלוצצתי לא אחת שנראה שאדמיניסטרציה זה שירות הלקוחות החדש, וקודם כל מפנים כל אשה שפונה לחיפוש עבודה לתחום הזה, גם אם יש לה רזומה עשיר בתחום שונה לגמרי. לנסות לשכנע אותך לעשות את ההסבה הזאת בשביל שכר גבוה משמעותית זה עוד איכשהו הגיוני (חברה סיפרה לי לאחרונה על השכר שמרוויחות מזכירות של יהלומנים, זה משהו שבהחלט שווה מחשבה נוספת), אבל מה שאת מתארת נשמע ממש מעוות. בתקופות שהייתי בין עבודות ועבדתי בזמניות היו מקרים שלא ידעו מה הרקע שלי והציעו לי להישאר והציעו לי שכר שנחשב לגבוה יחסית לעבודות כאלו, מה שהיה יכול להתאים למשרה זמנית אבל לא לקריירה, וגם אני הסברתי בעדינות שציפיות השכר שלי למשרה קבועה הן.. קצת יותר גבוהות.
&nbsp
מה שכתבת על החקירה למה את רוצה לעזוב את העבודה הזכיר לי מקרה של חקירה שעברתי אחרי שעזבתי את העבודה וחיפשתי עבודה חדשה - נשאלתי למה בעצם עזבתי ולמה לא לחפש תוך כדי עבודה, וזה כשהיה לי הסבר טוב למה עזבתי את העבודה, הסבר שהתקבל בהבנה ברוב המקומות שהתראיינתי בהם (כולל רכזות השמה שהכירו את התחום), בכל מצב בו תהיי יחקרו אותך ויחפרו לך - אותך שיגעו למה את רוצה לעזוב את העבודה ואותי שיגעו למה עזבתי את העבודה ולא חיפשתי במקביל.

a wild rose

New member

לא מסרתי לאותה רכזת את שם החברה בה אני עובדת, למרות שהיא ניסתה לגשש, ואני מבינה שעשיתי בשכל כי את צודקת - עם הגישה הזאת לא הייתי מתפלאת אם היא הייתה מעבירה הלאה את המידע הזה, וגם אם לא הייתה מתבצעת פנייה ישירה למעסיקים שלי, לא מתאים לי שהקו"ח שלי יופצו עם מידע שאני מועסקת בחברה שמועסקת ומעוניינת לעזוב, זה לא דבר חיובי.
&nbsp
חקירות על למה אני רוצה לעזוב את מקום העבודה זה משהו שאני מבינה, מה שמפריע לי זו הצורה בה זה נעשה - אנשים רוצים לפעמים להתקדם ולשפר תנאים, זה דבר שקורה, ולא צריך לחפש מניעים נסתרים ולחקור באגרסיביות, כשהרכזת הספציפית הזאת גרמה לי לתחושה שהיא מקשרת בין הסירוב שלי לתת ממליצים מהמקום הנוכחי לבעייתיות שקיימת במקום העבודה - וזה כשיש לי ממליצים ממקומות עבודות קודמים ואמרתי לה שאם היא מתעקשת, יש לי קולגות שיהיו מוכנים להמליץ עלי בדיסקרטיות, אבל הבוס הנוכחי שלי מן הסתם לא מועמד להיות ממליץ. כתבת גם שהמלצות זה משהו שמגיעים אליו בשלבים מתקדמים יחסית - כאן היא ביקשה את ההמלצות בשיחה הראשונה ועוד בתחילתה, ממש אחרי שסיימה להסביר לי על המשרה ושאלה אם זה מתאים לי, היא ביקשה ממליצים ממקום העבודה הנוכחי, ועשתה את זה בצורה ממש לא נעימה, היו רגעים בשיחה שהרגשתי שאני תחת מתקפה והאשמה. כנראה שזה באמת קטע של חוסר ניסיון או אפילו בעייתיות ביחסי אנוש של אותה בחורה, אבל זה מאוד מאוד צרם.
&nbsp
&nbsp

למעלה