חוויותי מביקור אצל הרופאה...(ארוך)

lital_helmer

New member
חוויותי מביקור אצל הרופאה...(ארוך)

באתי אתמול למכון ההמטולוגי לביקורת הרגילה שלי..אצל הרופאה הנחמדת. רק תרשו לי לציין שזו פעם ראשונה שלקח לי לא יותר מרבע שעה עד שנכנסתי... שאלתי על הריון. היא לא נתנה תשובה חד משמעית. לא-כן ולא-לא. אמרה לי "אני לא יכולה להגיד לך כאמא לחכות עוד המון זמן..ומה לעשות שהודג'קין זו מחלה של צעירים..ונשים צעירות רוצות גם להביא ילדים.." וגם אמרה "תחשבי אם את רוצה לקחת את הסיכון כי הוכח קשר כלשהוא בין הריון להתפרצות מחודשת של המחלה..למרות שלפי הנסיון שלנו ההתפרצות נראתה רק אצל נשים בודדות..." יצאתי ברגשות מעורבים. לא יודעת על מה לחשוב. כקינוח ברור שהיא הורתה לי לעשות CT ואמרה שתהיה איתי בכל התהליך ובכל שאלה ותדבר עם הגיניקולוג (כי כנראה אצלנו צריך גם טיפולים בנוסף לכל ה"חגיגה") בן הזוג שלי שהיה איתי אצלה דווקא לא לקח "ללב" כמוני והתייחס לכל העניין די בשיוויון נפש. אין לי מושג מה לעשות אני ממש משתגעת....

דגנילי

New member
חמודה.. לא לקחת ל../images/Emo23.gif..זה לא מחסן..

אפילו שזה מטריד אותך.. נסי להתמקד בלהבריא.. אחרי שנעבור את הגשר הזה, נתמודד עם שאר הדברים. (בנתיים אפשר לפנטז על דברים טובים שיבואו בהמשך). כבר כתבתי לפני כמה ימים שגם לי בזמנו אחות המטולוגית ייעצה שלא להביא יותר ילדים כי השינויים ההורמונליים שחלים בגוף גורמים להתחדשות המחלה. חשבתי על זה בזמנו.. כי המחלה חזרה לי בשנית כשנה לאחר שילדתי את בכורי.. כשאני שאלתי את ההמטולוג שלי שהוא פרופסור שמומחה בתחום.. הוא אמר לי שהוא רואה את זה כמקריות בלבד. ואכן ילדתי עוד שני ילדים לאחר מיכן ללא התפרצות חוזרת של המחלה (למרות שבנתיים.. הכל עוד יכול לקרות.. אבל מאז לידת הזקונים.. עברו 3 שנים..) אז אני מציעה.. תסיימי את כל הטיפולים ולאחר הבשורה שהכל מאחורייך.. חכי שנה-שנתיים (למרות שהמונה דופק) - ואז תתחילי לחשוב מה עושים בעניין ותתמקדי בצאצאים. אבל אל תשכחי לשמור מה שאפשר לפני הטיפולים (שחלות.. בייציות.. וכל מה שאפשר). בני השני נולד לאחר 5 שנים מהראשון והייתי צריכה לחכות שנתיים כדי שהגוף יתאושש.. וזה מעצבן.. אבל עם קצת סבלנות זה משתלם!! בנתיים המון עידוד ממני, שולחת לך כוחות ואופטימיות וחיבוקים

תהיי בריאה ואז תשאלי שוב

בוגרי הוצקין לרוב חוזרים לבריאות "תקינה" אסור לעשות טיפולי פוריות , כי זה שינוי הורמונלי )את ההוצקין אצלי גילו בגיל 30) וגם אני שאלתי וזה מה שמר לי הרופא וזו שהשתילו לה את רקימת השחלה היא גם בוגרת הטוצקין כולל החלפת מח עצם ןהניסוי הצליח וילדה ילד בריא , היא גם בריאה . אז יש התפתחיות בנושא , אבל קודם כל תגיעי לרמסיה ורק אז תתחילי לשאול , אולי להקפיא רקמה מהשחלה שלך ולחכות ליום טוב בעתיד?

מיליתו

New member
לא מדוייק בכלל

גם אצל הבחורה שהקפיאו לה שחלה והחזירו אותה, היה טיפול הורמונאלי בשביל "לעורר" את השחלה שהושתלה.

מיליתו

New member
לכי על זה

את בריאה וממשיכה בחייך. זכותך (וכמו שאני רואה את הדברים זה כמעט חובה לגבי עצמי) להיות אמא. בלי זה אין הגשמה מלאה של החיים והקיום שלנו בעולם הזה.

ihovav

New member
לא הבנתי

אם את תוך כדי טיפולים, או אחריהם? ואם אחריהם - כמה זמן אחרי? (ועוד כמה שאלות נלוות: בת כמה? יש כבר ילדים?) מאחלת שמה שתבחרו, שיהיה הכי טוב שאפשר...

היי ליטל :)

הרבה זמן לא.. עד כמה שאני יודעת, יש מקרים של התפרצות המחלה בגלל הורמונים. אני חושבת שתפקידה של הרופאה, אם את באה להתייעץ איתה בנושא, זה קודם כל ליידע אותך שאכן קיים סיכון. אבל כמו שאת יודעת, יש מספיק נשים אחרי טיפולים שהרו וילדו והמשיכו בחיים בריאים ותקינים לאחר מכן. והרי את יודעת, שאם תחליטי שאת רוצה ילד, שום דבר לא יעצור אותך, לא סטטיסטיקות ולא כלום. תמשיכי להיות במעקבים, תשמרי לעצמך, ותעשי בשביל עצמך את הבחירה הכי נכונה.

lital_helmer

New member
טוב אז לא הסברתי עצמי...

אני יותר מ3 שנים לאחר סיום הטיפולים. אני כבר ברמיסיה. אז בזמנו היא אמרה לי שהכי טוב לחכות 5 שנים לאחר סיום הטיפולים אבל אם הכל יהיה בסדר היא יכולה "לוותר לי". אז הנה באתי אליה ועברו כבר יותר מ3 שנים כמו שאמרתי..וזה מה שהיא אמרה. בנוגע לטיפולים היא אמרה שהיא באמת לא יודעת אבל צריך להתיעץ עם גניקולוג מומחה לפוריות בנוגע לכל הורמון שהוא חושב לתת...או שאולי אם יהיה לי מזל אני אוכל למצוא מקום שתומך בהפרייה במחזור הטבעי..שזו גם אפשרות. אני יותר מבולבלת מרגע לרגע..אני לא יכולה לומר בהחלטיות שאני מוכנה לקחת את כל הסיכון בשביל ילד. לפחות עדיין לא יכולה...

ihovav

New member
היי ליטל,

תראי, זאת סה"כ תהיה החלטה שלך ושל בנזוגך בסוף. זאת פעם ראשונה שאני שומעת שצריך לחכות 5 שנים, תמיד שמעתי שמומלץ שנתיים אחרי הטיפולים. אבל בגדול מהדברים שלך רואים שאין לך סבלנות לחכות, אבל שאת לא תהיי שלימה עם החלטה להביא ילד למרות הסיכונים. למה שלא תתייעצי עם עוד אונקולוג? מה הגניקולוג אומר על זה? (בנוגע לטיפולים, אני לא מבינה, אבל אכן שווה בדיקה של כל הורמון מול האונקולוגית שלך...) מה שלא תחליטי, תהיי שלימה עם עצמך. מאחלת הצלחה ואושר...

המתולוגיה ההמתנה היא 5 שנים

כי במחלות הדם , כן כך זה נקרא הטיפול בהמתואנקולוגיה, לוקחים יותר שנים בגלל הדינמיות של הדם ולימפה .

ihovav

New member
זאת פעם ראשונה שאני שומעת על

זה שצריך לחכות 5 שנים (ודווקא שמעתי רק על המטולוגיה). אני מאחלת הצלחה לליטל בכל בחירה שהיא תעשה...

lital_helmer

New member
מעניין שרופא אחר באותו מכון בו אני

מטופלת כלל לא ממליץ על 5 שנים המתנה...הוא אמר לחברה שלי אחרי שנה וחצי תעשי מה שאת רוצה...ואפילו בלי CT לפני. אפילו לגבי חיסון שאני צריכה לעבור אני מתלבטת...(אגב אם יש מישהו שיש לו מידע על זה אני אשמח לדעת)

למעלה