חוויות ביער

קלייטון.ש

Well-known member
הבוקר היה לנו סיבוב יער מעניין במיוחד.
איך שנכנסנו לשביל עם העליה הקשה שאני לא תמיד מצליח לעבור בלי קצת מנוחה, נתקלנו מכל עבר בפריחה של הגבוהים האלה עם כיפת הפרחים הלבנים הקטנים. אף פעם לא ידעתי איך קוראים להם ולא התעניינתי. אשתי יודעת ואמרה לי, אמרתי לה די, ברצינות. אמרה כן, ברצינות. בבית בדקתי וזה נכון. אני אם הייתי במקומם הייתי מגיש תביעת דיבה.
השביל הזה נמשך לאורך 500 מטר (הכל בעליה של איזה 30 מעלות ושטח מסולע וקשה, ולכן הוא הכי כיפי), והצמחים האלה פרחו לכל אורכו ומכל עבר. מרשים מאד. לא זוכר פריחה כזו בשנים קודמות.
בהמשך נתקלנו גם בפריחה של גבוהים אחרים, עם פרחים סגולים. הם בדיוק נפתחים עכשיו. להם יש שם יותר מכובד אבל קצת טאוטולוגי. כמו "אריק לביא".
אחרי שעה ומשהו כשנכנסו לחלק של הלחזור (בהמשך לשביל מסביבו כרתו הרבה עצים כדי לפנות מקום לאופניים), פתאום שומעים מו-מו בקולות רמים. ממש משמאל פורץ מתוך הסבך עגל, רואה אותנו ונעצר. המו-מו ממשיך במרחק, ואני רואה שהוא לא יודע מה לעשות. לא יודע למי לתת זכות קדימה כנראה, בכל זאת הוא בא מהצד ואנחנו הולכים בראשי. אמרתי לו "נו סע כבר". הסכים ורץ קדימה. ממשיכים ורואים עוד שני עגלים רצים לכיוון המו-מו, ועל השביל מלפנים עומדת פרה וקוראת להם. דווקא נראו לי ילדים גדולים, ולא הבנתי מה היא כל כך לחוצה.
העגל שנתקל בנו ניגש אליה, הוא כמעט בגובה שלה, אבל הוריד ראש והתחיל לינוק. וואלה נראה לי בשנות אדם בן 10 או משהו. זו לא פעם ראשונה שאני רואה עגלים גדולים יונקים. היא עומדת, באמצע השביל, ומניקה. עצרנו לצפות בהם קצת, אבל אחרי כמה דקות כדי לא להפריע להם עשינו עיקוף דרך הסבך והמשכנו.
חצי קילומטר אחרי כן שוב מו-מו מכל עבר. מה עכשיו? קריאות ותשובות לקריאות. איזה בלגן. אי אפשר לדעת מה הסיבה, וחייב להיות משהו. נתקלתי בפרות מאות פעמים ומאד נדיר שהן גועות. בכזו המולה אני נתקל לראשונה.
מצד שני פרות הן לא בדיוק במדרג הגבוה מבחינת אינטליגנציה. הייתי אפילו אומר שלהתרשמותי פרות הן יצורים סתומים לגמרי. אז אולי לא היה כלום וסתם.

אבח"י

Well-known member
העיקר הפרחים, השביל והמאמץ הגופני.
שבת יפה לכם.

קלייטון.ש

Well-known member
אחרי הטיול ביער התארחנו אצל השכנים לצהרים.
הילדה שהתארחה אצלנו היתה שם, והיתה גם הבת הגדולה מרובת הילדים ובעלה.
התפתחה סביב השולחן שיחה כל כך דתית שאפילו אשתי שתמיד מסוגלת להשתתף בכל שיחה, נאלמה דום.
קודם כל נראה לי שהילדה אפילו יותר דתית מהפעם האחרונה שניהלנו איתה שיחה משמעותית, כלומר לפני שבוע.
אני לגמרי משוכנע שיש לה שידוך עם איזה אברך והיא מתחילה לתרגל את חיי הרבנית.
הבעל של הגדולה הוא פטליסט מאסכולת הכל מן אללה. הכל כתוב מראש, מי שבשמיים נקבע שיתעשר הוא יתעשר (זה לא הוא אישית), ומי שנקבע לו שימות, ימות, בדיוק כפי שנקבע לו. הוא אמר את זה בקשר להפגזות, כשדיברנו על אלה שניצלו בממ"ד. לדעתו לא צריך ממ"ד ולא צריך מקלטים. מי שנקבע שימות לא יעזור לו הממ"ד (עובדה שזה קרה) ומי שנקבע שיחיה יכול לטייל בחוץ בזמן הפגזה כבדה ולא יקרה לו כלום.
הוא וגיסתו הצעירה (הילדה בת ה-21) ניהלו שיחת אמונה כל כך קיצונית שכאמור לא יכולנו לתרום אפילו מילה. הם לא השאירו מקום לחוד סיכה של רציונליות.
הכל כתוב וצריך אמונה, צריך רק להאמין, הכל בשמיים (לא אומרים "אלוהים" בוודאי, אבל גם לא "אלוקים" ולא "השם", רק "שמיים")
מדברים על איזה רב שיושב בנהריה, שהוא יש לו ראיה עמוקה ויש לו חיבור ישיר לשמיים, והוא מבין כל אדם שבא לפניו משניה אחת של הסתכלות. הוא יודע על כל אחד את כל מה שקרה וכל מה שיקרה לו. לשניה רציתי לשאול אם הוא כמו ברטה מהשיר, אבל שתקתי.
הילדה מציעה שאני אלך אליו להתייעץ איתו. לא שאלנו על מה יש לי להתייעץ עם הרב, אז אני לא יודע איזו בעיה הילדה הזו רואה אצלנו.
דווקא יכול להיות מעניין לשמוע דעה צעירה עלינו מבחורה שבילתה אצלנו בבית כמה ימים. אבל לא שאלנו.

Zadig

Well-known member
התפתחה סביב השולחן שיחה כל כך דתית שאפילו אשתי שתמיד מסוגלת להשתתף בכל שיחה, נאלמה דום.
קודם כל נראה לי שהילדה אפילו יותר דתית מהפעם האחרונה שניהלנו איתה שיחה משמעותית, כלומר לפני שבוע.
הבעל של הגדולה הוא פטליסט מאסכולת הכל מן אללה. הכל כתוב מראש, מי שבשמיים נקבע שיתעשר הוא יתעשר (זה לא הוא אישית), ומי שנקבע לו שימות, ימות, בדיוק כפי שנקבע לו. הוא אמר את זה בקשר להפגזות, כשדיברנו על אלה שניצלו בממ"ד. לדעתו לא צריך ממ"ד ולא צריך מקלטים. מי שנקבע שימות לא יעזור לו הממ"ד (עובדה שזה קרה) ומי שנקבע שיחיה יכול לטייל בחוץ בזמן הפגזה כבדה ולא יקרה לו כלום.
הוא וגיסתו הצעירה (הילדה בת ה-21) ניהלו שיחת אמונה כל כך קיצונית שכאמור לא יכולנו לתרום אפילו מילה. הם לא השאירו מקום לחוד סיכה של רציונליות.
הכל כתוב וצריך אמונה, צריך רק להאמין, הכל בשמיים (לא אומרים "אלוהים" בוודאי, אבל גם לא "אלוקים" ולא "השם", רק "שמיים")
מדברים על איזה רב שיושב בנהריה, שהוא יש לו ראיה עמוקה ויש לו חיבור ישיר לשמיים, והוא מבין כל אדם שבא לפניו משניה אחת של הסתכלות. הוא יודע על כל אחד את כל מה שקרה וכל מה שיקרה לו. לשניה רציתי לשאול אם הוא כמו ברטה מהשיר, אבל שתקתי.
הילדה מציעה שאני אלך אליו להתייעץ איתו. לא שאלנו על מה יש לי להתייעץ עם הרב, אז אני לא יודע איזו בעיה הילדה הזו רואה אצלנו.
דווקא יכול להיות מעניין לשמוע דעה צעירה עלינו מבחורה שבילתה אצלנו בבית כמה ימים. אבל לא שאלנו.
לא יכולת לשאול אותה פשוט אם יש לה שידוך ? או את הוריה הגאים בודאי.

קלייטון.ש

Well-known member
לא יכולת לשאול אותה פשוט אם יש לה שידוך ? או את הוריה הגאים בודאי.
שאלתי כבר את האמא בזמנו אם יש משהו בתהליכים. אמרה לי "לא יודעת", דהיינו "זה לא עניינך". לא ייתכן שהיא לא תדע.
בזמנו לפני כמה שנים כשהבן התחיל להעלם מסופי השבוע בבית ישר חשדתי שיש מישהי, שאלתי את ההורים ואמרו לי שלא ידוע להם. הסתבר שאכן. איזו סיבה אחרת יכולה להיות לבן לעזוב את הבית של אמא שלו? זה כתוב אפילו בתורה שזו הסיבה היחידה. הם פשוט לא רצו לשתף אותי לפני שיש משהו פחות או יותר סגור.

לשאול בחורה מאד דתיה שאלות אישיות ישירות על חיי האהבה שלה, זה ממש לא לעניין.
אבל אין צורך לשאול. דתיה, 21, אין משהו יותר חשוב בחייה. בטוח שהיא עובדת על זה במלוא הכוח.
גם אין לה משהו שמגביל אותה. נבונה, רזה ויפה (במידה המתאימה), חברותית, בשלנית, אוהבת ילדים. מושלמת. ההורים לא עשירים אז שידוך ברמה העליונה היא לא תקבל, אבל בטוח שיש מספיק היצע ברמה הבינונית, בינונית פלוס, ולא יכול להיות שלא מקבלת הצעות.

סופהו 1

Well-known member
נבונה, רזה ויפה (במידה המתאימה), חברותית, בשלנית, אוהבת ילדים.
שאלתי כבר את האמא בזמנו אם יש משהו בתהליכים. אמרה לי "לא יודעת", דהיינו "זה לא עניינך". לא ייתכן שהיא לא תדע.
בזמנו לפני כמה שנים כשהבן התחיל להעלם מסופי השבוע בבית ישר חשדתי שיש מישהי, שאלתי את ההורים ואמרו לי שלא ידוע להם. הסתבר שאכן. איזו סיבה אחרת יכולה להיות לבן לעזוב את הבית של אמא שלו? זה כתוב אפילו בתורה שזו הסיבה היחידה. הם פשוט לא רצו לשתף אותי לפני שיש משהו פחות או יותר סגור.

לשאול בחורה מאד דתיה שאלות אישיות ישירות על חיי האהבה שלה, זה ממש לא לעניין.
אבל אין צורך לשאול. דתיה, 21, אין משהו יותר חשוב בחייה. בטוח שהיא עובדת על זה במלוא הכוח.
גם אין לה משהו שמגביל אותה. נבונה, רזה ויפה (במידה המתאימה), חברותית, בשלנית, אוהבת ילדים. מושלמת. ההורים לא עשירים אז שידוך ברמה העליונה היא לא תקבל, אבל בטוח שיש מספיק היצע ברמה הבינונית, בינונית פלוס, ולא יכול להיות שלא מקבלת הצעות.

נבונה, צעירה, יפה, רזה =חלק מהדרישות למושלמת??????
אחרי שנים של עבודה במגזר הדתי (על זרמיו השונים), למדתי ש
יפה? תוספת נחמדה, אבל לא מה שהכי חשוב. ציטוט מדבריה של אמא לחתן שבדרך: היא יכולה להיראות נהדר, אבל עם מידות רקובות...
אולי לא עשירה, אבל מה עם לומדת? מלומדת? עובדת? ומאיזו משפחה?
21- תלוי זרם. יכול להיות שצעירה מדי.

ושיהיה לה בהצלחה

Zadig

Well-known member
נבונה, רזה ויפה (במידה המתאימה), חברותית, בשלנית, אוהבת ילדים.

אחרי שנים של עבודה במגזר הדתי (על זרמיו השונים), למדתי ש
יפה? תוספת נחמדה, אבל לא מה שהכי חשוב. ציטוט מדבריה של אמא לחתן שבדרך: היא יכולה להיראות נהדר, אבל עם מידות רקובות...
אולי לא עשירה, אבל מה עם לומדת? מלומדת? עובדת? ומאיזו משפחה?
21- תלוי זרם. יכול להיות שצעירה מדי.

ושיהיה לה בהצלחה
מה שקובע שם זה - טובה ללידות כן/לא.
כל היתר אפשר ללמד אותה.

סופהו 1

Well-known member
מה שקובע שם זה - טובה ללידות כן/לא.
כל היתר אפשר ללמד אותה.
יש דרך לבדוק זאת?
להבטיח זאת?
(מעבר לכך שכבר ידוע שאחותה של, או אחיו של, סובלים מבעית פוריות, מה שלא "מבטיח" שגם המועמד/ת סובל/ת מאותה הבעיה).

Zadig

Well-known member
יש דרך לבדוק זאת?
להבטיח זאת?
(מעבר לכך שכבר ידוע שאחותה של, או אחיו של, סובלים מבעית פוריות, מה שלא "מבטיח" שגם המועמד/ת סובל/ת מאותה הבעיה).
אני לא מבין בכשפים...
פעם ראיתי בסרט קולנוע ששיערה מצוואר של ג'ירפה זה נוסחא לבן זכר (חצי סרט היה על ההתפלחות לגן חיות והנסיון להגיע לג'ירפה)

קלייטון.ש

Well-known member
לשלמות, בטח. גם צריך שתהיה נבונה, חברותית, בשלנית, ואוהבת ילדים. בשביל שלמות צריך הכל.
נכון שצריך גם משפחה וזה קצת לרעתה, הם לא מספיק דתיים לרמה שמתאימה לה, והם לא עשירים. מעמד בינוני.
אבל היא בעצמה, כאמור - מושלמת.
אני אם לא הייתי כבר נשוי, ולא הייתי יותר מכפול מגילה, והייתי נמשך למרוקאיות - הייתי מתגייר וחוזר בתשובה והולך לרב, כדי שהיא תיקח אותי, בלי היסוס.

אבח"י

Well-known member
תראה, אינדוקטרינציה מגיל אפס היא שם המשחק. לכן, מערכות חינוך "עצמאי", שמא חו"ח ייכנס איזה גורם שמעלה ולו תהיה אחת ביחס ל"ניהול העולם". העדר ההולך אחרי המשוכוכית לעולם לא שואל את עצמו, הוא יודע את הדרך? עדרי ענק של תאו'ים באפריקה מדי שנה, זברות וחיות אחרות נוהרים אחרי המנהיגים אל נהרות בהם ממתינים להם תנינים טורפים, מבלי לעצור ולחשוב.. היש דרך אחרת?
כך נוהגים פאנאטים ואנשים שויתרו על זכותם לשאול שאלות מוסריות.

צליליתה1

Well-known member
תפנית משמעותית בעלילת הספר שאתה (עדיין לא) כותב.

אני מניחה ש 21 חושבת שההוא מנהריה רק יסתכל עלייך וישר גדלות לך הפאות ואתה כל יום כל היום לומד תורה
אנחנו, הקוראים הנאמנים של ההחומרים (שאתה בעקשנות מסרב לראות את ערכם כטיוטות) לספר יודעים שיש דברים יותר דחופים לטפל בהם,
שיש להם השפעה ישירה ומשמעותית על העלילה
כמו העדפות האוכל שלך
אבל למה לדבר סתם, אולי הרב הוא שף גורמה סודי.

קלייטון.ש

Well-known member
תפנית משמעותית בעלילת הספר שאתה (עדיין לא) כותב.

אני מניחה ש 21 חושבת שההוא מנהריה רק יסתכל עלייך וישר גדלות לך הפאות ואתה כל יום כל היום לומד תורה
אנחנו, הקוראים הנאמנים של ההחומרים (שאתה בעקשנות מסרב לראות את ערכם כטיוטות) לספר יודעים שיש דברים יותר דחופים לטפל בהם,
שיש להם השפעה ישירה ומשמעותית על העלילה
כמו העדפות האוכל שלך
אבל למה לדבר סתם, אולי הרב הוא שף גורמה סודי.
יכול להיות מעניין דווקא, אם הרב הנכבד יזהה שאני לא יהודי.
לשכנים סיפרתי בהתחלה, לפני שנים, אבל הם בטח כבר שכחו. הילדה כנראה לא יודעת ולא חושדת.

אבח"י

Well-known member
יכול להיות מעניין דווקא, אם הרב הנכבד יזהה שאני לא יהודי.
לשכנים סיפרתי בהתחלה, לפני שנים, אבל הם בטח כבר שכחו. הילדה כנראה לא יודעת ולא חושדת.
מעניין אם יגלה אצלי את שורשי שתי משפחות ה"גדולים" של היהדות - אחת ש"סניקית והשנייה "חסידית".
חחח

shila777

Member
מה שחשוב על בת ה21-מידות טובות,מצב כלכלי של ההורים ומעמדם בקהילה.(דתיים או חרדים מבטן ומלידה,חוזרים בתשובה ,או גרים.)כמו כן חשוב מצב שאר האחים והאחיות.

למעלה