חוויות ורשמים -פיזיוטרפיה

חוויות ורשמים -פיזיוטרפיה../images/Emo63.gif

אני פותחת הודעה כאן, פשוט כי נראה לי דבר מאוד חשוב וכאן הכי נעים
בקיבוץ ענין המעקב מאוווד מסודר, בדיקות רופא ילדים, בדיקות התפתחות וביניהן גם פיזוטרפיסטית שבאה אחת לכמה זמן לבדוק את הילדים עד גיל שנה. עד כאן הקדמה. בידיעה שרובנו כאן אמהות לילדים ראשונים, ואם לא אומרים לנו ואם לא קראנו את כל המדריכים, מאין לנו לדעת
ובכן - כפי שבטח כולן יודעות, הדבר הכי חשוב להתפתחות העוללים, היא שכיבה על הבטן
אוהב-לא אוהב, זה לא ממש חשוב. כל ההתפתחות מתחילה מהבטן, חגורת כתפיים, צוואר, שמשפיעים בשלב מאוחר יותר על הדיבור, יכולת קריאה וכתיבה ומה לא. שורה תחתונה - בפרקי הערות שלהם - כמה שיותר על הבטן
היא נתנה גם טיפים לגלגל אותם מהגב לבטן, ממש לתמוך בהם וללות אותם, אבל בשביל זה אני צריכה להראות לכם
ב LIVE. כמו כן - לא להושיב - לא להעמיד. מגילה הבאתי עליכן...SORRY בהצלחה ולא להתיאש! בסוף כולם גדלים\מתהפכים\יושבים\הולכים...

ליבי - לי היתה ממש "מלחמה" עם שגיא

לגבי שכיבה על הבטן. הפשוש שנא כל רגע בתנוחה הזו. ככל שעברו ונקפו הימים, ומהרגע שהוא התחיל להתהפך מהגב לבטן לבדו (לפני כחודש), הוא יותר סובלני כשהוא על הבטן. מה רוצה אני לומר? שזה כן חשוב אם הם לא אוהבים על הבטן, ולא צריך להתכסח איתם. האחות אמרה לי להשכיב אותו 5 דקות על הבטן, ו"לא נורא אם הוא יבכה". אבל למה שיבכה? למה? אז הייתי מניחה אותו בכל פעם דקה או חצי דקה במשך 5 פעמים ביום (עד שהייתי רואה שהוא עומד לאבד את הסבלנות) ומרימה אותו. עכשיו, היכן שלא מניחים אותו, הוא מתהפך על הבטן ויכול להשאר עליה יותר מ - 5 דקות בשקט. וד"א - לא רק בקיבוץ יש את ההדרכה. גם אחות טיפת חלב, גם הרופאה בטיפת חלב וגם רופא הילדים של שגיא הדריכו אותי ובדקו אותו.

כבר אמא

New member
טיפים ללמד שכיבה על הבטן

עם הבן הגדול שלי גם אני שנאתי את הבכי שלו ורק אחרי גיל שלושה חודשים וכמה טיפים שלמדנו הוא הרים את הראש. התאומות כבר לפני גיל חודשיים וחצי הרימו את הראש. במשך היום כשאני ערה ולידן אני אוהבת להשכיב אותן על שמיכה בסלון על הבטן כשהן מעוררות הן מרימות את הראש ואפילו דקה שתיים עד שמתחילות לקטר וזה עוזר לתירגול. כשהם על הבטן אפשר לשכב מולם לתפוס את המבט שלהם בעיניים ולהתחיל להרים את הראש זה מעניין אותם וגם הם מרימים את הראש. אפשר להפוך את כל עניין השכיבה על הבטן למשחק שאומנם נמשך רק כמה דקות אבל מאד חשוב. טיול בחוץ בעגלה כשהילד על הבטן והכיסוי של העגלה - מגן הראש מוסט - הילד רואה את הנוף זה מעניין לו והוא מרים את הראש.

עוד טיפ - שמיכה מגולגלת המונחת

מתחת לבית השחי כשהילד שוכב על הבטן. ולגבי העגלה - אחד החיסרונות הבולטים בגראקו הוא שלא ניתן להשכיב את הילד על הבטן ע"מ שיצפה בעת הטיול במתרחש החוץ. מגן השמש לא מאפשר זאת
זה מכעיס אותי, ומעציב אותי שלא לקחתי זאת בחשבון בעת בחירת העגלה...

עוד זירת מלחמה

גם אלה לא אוהבת לשכב על הבטן. יש לי ממש נקיפות מצפון כשאני "מכריחה" אותה לשכב על הבטן. האחות בטיפת חלב כל הזמן אומרת לי - הרבה על הבטן, גם אם זה רק לחמש דקות... מה עושים כשהיא מתהפכת מהבטן לגב??

שאלתי היום את הרופא לגבי זה

הוא אמר שהטונוס של השרירים מאוד גבוה - וזו הסיבה. צריך לשחרר לה את השרירים בעזרת תרגילים פזיוטרפיים פשוטים... מכווצת כמו אמא שלה.

מכירה את התיכמונים האלו

גם הדר שונא להיות על הבטן, אז הוא מוצא פתרונות יצירתיים (לצד הצרחות, הקיטורים ואף הבכי) - בהתחלה גם הוא היה כבר מגיל חודש מתהפך מהבטן לגב איך שהייתי שמה אותו על הבטן ומחייך באושר כל פעם שהיה מוצא את עצמו על הגב בחזרה, עכשיו הוא למד טריק חדש הוא מניח את הסנטר על כפות הידיים וכך הוא לא צריך להתאמץ
, האמת, אור לי להשמיץ אותו כי הוא ירש את זה מאמא שלו....

טיול בעגלה../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif זו ההמלצה הכי

טובה שיש לי לתת בנושא. אני נגד להילחם עם הקטנים ונגד לשמוע אותם בוכים. תומר בהתחלה הרים ראש נורא יפה אז הייתי שאננה ולא שמתי אותו על הבטן כי הוא שנא את זה. בגיל 3 חודשים גיליתי שהוא לא מרים כלל את הראש (הידרדרות עצומה מגיל חודש) ונילחצתי נורא. דווקא אחות טיפת חלב שלנו לא נלחצה בכלל ורק אמרה להשתדל לשים אותו כמה שיותר על הבטן (לא כשהוא בוכה!) ושנצא לטייל בעגלה כשהוא על הבטן. מכיוון שמזג האוויר איפשר זאת אז בעלי היה יורד עם תומר מגיל 3 חודשים כל ערב לטיול של שעה+ כשתומר על הבטן. זה היה הרגע היחיד בו הוא הסכים להיות על הבטן. בבית שמתי גם טלוויזיה על הרצפה והנחתי אותו מולה על השטיח על הבטן וזה גם עבד קצת. בכל מקרה הטיולים עשו את שלהם ותומר למד להרים ראש מאוד יפה וגם למד לאהוב להיות על הבטן. בטיולים כשהוא עוד לא ישב הוא בעצמו התעקש להיות על הבטן וחלילה לא על הגב כי הוא התאהב בשדה הראיה והחופש שזה מאפשר לו. והכי חשוב: לא להילחץ ולזרום עם הילדים! (קל לי להגיד את זה היום הא?!
). שירלי.

למעלה