חוויות חדשות

צלליתה

New member
חוויות חדשות

בשעור יוגה המורה דברה על להעלות אנרגיה בצורה ספירלית בגב. זו לא הפעם הראשונה שאני מדמינת אנרגיה מטפסת אבל זו הפעם הראשונה שחשתי ממש בערה בגב. אני מבינה שנגעתי באנרגית קונדליני. מה שאני לא מבינה - האנרגיה הזאת נמצאת שם אצל כולנו, נכון? מה המשמעות של היכולת לחוש בה נעה בגוף? חג שמח

יוגי בר

New member
תחושות, משמעויות, אנרגיות וטבען

היי לך. אז ככה: 1. תחושות תחושות הינן למעשה תשדורות שאותן שולחת הנפש אל כל חלקיק בגוף ועל פני גוף. כל הזמן ללא הפסקה. 24 שעות ביממה. למעשה כל זמן שהגוף הזה חי נושם ופועם, יש בו כל הזמן תחושות. 2. אנרגיות הגוף שלנו על כל רבדיו הינו למעשה תחנת כוח אנרגנטית פיצוצית עם מרכזי בקרה שונים. תחנת הכוח המתוחכמת הזאת קולטת כל הזמן אנרגיה ופולטת כל הזמן אנרגיה. זו טבעה. 3. משמעויות היכולת להרגיש תחושה זו או אחרת קיימת אצל כל אחד. לדוגמא הרגשת תחושת בעירה חזקה בגב. אז הרגשת תחושת בעירה בגב. אין זה קונדליני. זו תחושת בעירה חזקה בגב. ומשמעותה הפשוטה היא: שהנפש שידרה לתחום של תחום פני הגוף תחושה חזקה מאוד. יתרה מזאת למעשה זה שחשת תחושה כה חזקה, משמעותה כי ההכרה שלך נמצאת עדיין במצב "גס" מאוד ולכן היא מבחינה רק בתחושות חזקות. הכרה מאומנת הנמצאת במצב "עדין" יכולה להבחין בתחושות עדינות מאוד מאוד בכל פני הגוף. מסקנה: את צריכה לאמן ולחדד את ההכרה כדי לחוש גם תחושות כאלה. איך? זה כבר סיפור אחר. 4. טבע התחושות הטבע האמיתי של התחושות- של כל התחושות- אופיין וטבען האוניברסלי חד הוא- ארעיות. ארעיות בלבד. תחושה זו או אחרת עולה אל פני הגוף נשארת- מתפוגגת- מתמוססת ונעלמת. זכרי! באם תקשרי לתחושה זו או אחרת רק תעמיקי את סבלך. 5. דמיון דמיון זה אחלה. אבל שוב זכרי! לדמיון אין גבולות. ואין הוא אמיתי. 6. איך צריך להתנהג עם כל זה? פשוט מאוד. עולה לך תחושה זו או אחרת על פני הגוף? אל תעשי כלום. רק תשקיפי בצורה אובייקטיבית בלי להימשך ו/או לדחות תחושה זו או אחרת. רק תשקיפי עם מוח מאוזן ויציב. ופתאום תבחיני שהתחושה נעלמת ואחרת באה במקומה. זו חוויה אחלה מעניינת. ושוב,זה אכן נשמע פשוט. למעשה זה די קשה ודורש תרגול מדיטציה ארוך ומפרך. חג שמח. בברכה ואהבה יוגי בר

צלליתה

New member
ואם כך, מה זה קונדליני?

אחד המורים הראשונים שלי דיבר על קונדליני בלי סוף אבל לא הצליח להסביר (או אני לא הצלחתי להבין) מה כל כך מרגש בזה. תודה על תשובתך. אמרו לך פעם שכתיבתך מאוד בהירה וברורה?

קונדליני - ביטוי תודעתי אנרגתי של..

הייבט הנשי בגוף.... שלום. משמעות המילה קונדליני נגזר מהשורש "קונדל" - מסולסל סביב עצמו (בדרך כלל נהוג לתאר את הקונדלני כנחש המסולסל סביב עצמו שלושה וחצי סיבובים כשראשו מורכן פנימה לתוך הסילסול, וכך הוא שוכן לו בבסיס עמוד השדרה), מכאן כבר אפשר לקבל כיוון שמדובר במשהו במצב מכונס, רדום, פוטנציאלי. שמדברים על קונדילני מתכוונים בדרך לאנרגיה המזוהה עם ההיבט הנשי שנמצאת במצב רדום ופונציאלי בכל אדם, וממקומת בבסיס עמוד השדרה. המטרה ביוגה ובכלל, היא "להעיר" בדרכים שונות, את אותה אנרגיה כדי שתעלה במעלה הגוף בנתיב מאוד מוגדר בתעלה מיוחדת במרכז עמוד השדרה, ותתאחד עם ההיבט הזכרי הנמצא בראש, ויתרחש האיחוד המיוכל של זכר ונקבה, ואדם ישתחרר מתחושת השניות - שאיפת כל הזרמים הרוחניים. השתחררות מתחושת השניות מצביע גם על ההיבט הנוסף - ה"מופשט" יותר שמקובל להתייחס לקונדליני - ההיבט התודעתי. אומרים שהתעוררות הקונדליני הכרחית עבור התעוררות רוחנית מכל סוג, לא חשוב עם זה יוגה או כל זרם רוחני דתי אחר, כי...קונדלני כמו שאמרנו מרמז על משהו רדום, מכונס פוטנציאלי - מצב בו כל יצור אנושי נמצא ("החיים הם מגרש המשחקים הטוב ביותר שאדם יכל לחלום עליו".....לאדם פוטנציאל אין סופי, הוא יכול לבחור לחיות כמו חייה או כמו אל...) התהליך של עוררות הקונדליני הוא בעצם מסע לגילוי עצמי. ההיבט הנשי והזכרי בגוף וביקום מייצגים תכונות ואלמנטים מסויימים, אדם מעצם היותו חיי בגוף, כפוף לחוקים מהעולם היחסי, כפוף לחוקים פיזקליים של זמן מרחב וסיבתיות. כך שהוא חי במין תחושת הפרדה - כל מה שאנחנו כרגע, הדרך בה אנחנו תופסים את עצמנו והעולם - הכל תחתה חסותה של השניות - התחושה הגורמת לנו לראות הכל נפרד - אני ואתה, הם ואנחנו, אלוהים ואנחנו...וכו", עוררות הקונדליני משחררת מתחושת ההפרדה הזו, כי היא בעצם מאחדת בין שני הקטבים - זכר ונקבה. כשאדם חווה התעוררות של הקונדלני התחושה נעלמת. להתעוררות הקונדליני יכולות להתלוות טווח גדול מאוד תחושות שונות מאוד, על זה אפשר לקרוא כמעט בכל ספרי היוגה. קצת יותר ברור עכשיו ? חג שמח. אבי.

למעלה