חוויות (חיוביות) מהביטוח הלאומי.

ronnyw

New member
חוויות (חיוביות) מהביטוח הלאומי.

הבוקר בקרתי את הביטוח הלאומי בחדרה, על מנת להגיש תביעות לגימלות סיעוד עבור הורי. להלן כמה ממצאים שיכולים אולי לעזור לאחרים. (אגב, השרות היה ענייני וטוב, המשרדים נוחים ונעימים.) זכאויות מעודכנות: יחיד שסך הכנסותיו עד 7,383 ש"ח לחודש - גמלה מלאה. יחיד שסך הכנסותיו עד 11,075 ש"ח לחודש - חצי גמלה. יחיד שסך הכנסותיו מעל לנ"ל - נאדה. זוג שסך הכנסותיו עד 11,075 ש"ח לחודש - גמלה מלאה. לכל אחד מהם לחוד. זוג שסך הכנסותיו עד 16,613 ש"ח לחודש - חצי גמלה . לכל אחד לחוד. זוג שסך הכנסותיו מעל לנ"ל - נאדה. כמובן שצריך לעמוד גם בקריטריונים נוספים (מבחן יכולת למשל. יתתכן שאצל בני זוג, שסך הכנסותיהם מצדיק גמלה, אחד יימצא זכאי במבחן יכולת, והשני ימצא בלתי זכאי). מבחן היכולת ייעשה על ידי הביטוח הלאומי, גם אם כבר נעשה מבחן ונקבעה זכאות על ידי גורם אחר ( "האגודה לבריאות הציבור" למשל. ) אפילו אם יש כבר רשיון חוקי לעובד זר מזה שלוש שנים, עם כל הוכחות התלות הנדרשות. הביטוח הלאומי עושה שוב בדיקה משלו. התאריך הנחשב הוא ה- 1 לחודש הקרוב, כך שאין חשיבות אם תבואו ב- 3 לחודש או ב- 27 בו. התשלום יחל החל מה-1 לחודש שאחרי. הגימלה המקסימלית היא (פה אינני בטוחה לחלוטין) שוות ערך ל- 15.5 שעות שבועיות, ואיננה ניתנת לחולים בכסף ממש. כלומר, אם זכאים ל- 15.5 שעות, הכסף עבור השעות יועבר למטפלת או למועדון יום או לכל דבר רלוונטי אחר. לא לחולה או למשפחה. הגמלה אינה משולמת רטרואקטיבית !! לכן מי שחושב שמגיע לו, שלא יחכה אף יום. אין החזר על חודשים שעברו (גם אם תוכיחו באותות ובמופתים שהחולה היה זכאי לגמרי גם בעבר.) במקרה שלי, כיוון שהייתי ב- 27/8, בודקת אמורה להגיע לבית הורי תוך שבועיים. אם תחליט שהורי זכאים מבחינת תלות לגמלה, הרי שהכסף יועבר לחברת כח האדם ( של המטפלת של אבא שלי) ולמועדון יום (של אימא שלי) החל מאחד בספטמבר. כל השנתיים האחרונות בהם שילמנו גם זה וגם זה – ישארו ללא החזר. אשמח לענות על שאלות ספציפיות אם יש.

ענתי44

New member
שמחה לשמוע

וחבל שאין לי מילים טובות כאלה גם על הסניף במקום מגוריי.

yudika

New member
באיזו מטפלת מדובר?

אם היא עובדת על שעות אז החברה מקבלת את הכסף. אם זו עובדת זרה הכסף מגיע בשמה אליכם בעצם ואתם משלימים את שכרה למחיר הדולרי שקבעתם. טוב לשמוע שיש לכם מגע יפה עם הרשויות טפו טפו טפו..

למעלה