חוויות לאחר ניתוח

bdavid1973

New member
חוויות לאחר ניתוח

שלום לכולם. אני חודשיים וחצי אחרי ניתוח שרוול. מרגיש מצויין וממליץ בחום רב לעשות את הניתוח למי שלא מסוגל לעשות את הצד הראשון בכוחות עצמו. לערכתי קצב הורדת משקל בסדר גמור, אלא ההרגשה המלווה אותי בתהליך פוסט ניתוח קצת מוזרה.
קודם כל, לאחר הניתוח קיבלתי הנחיה ליטול כדורים של "גסטרו" למשך חודש. לאחר חודש הפסקתי והופיע הרגשה לא נעימה בפה. לאחר התייעצות עם הרופא, הבנתי שיש צורך להמשיך בנטילת התרופה ולנסות מדי פעם להפסיק לתקופה עד שהתופעה תעלם. כמו כן, למען האמת, מעז הניתוח אני פשוט לא נענה מהאוכל וזאת לא בגלל הכמות, כי דווקא עם זה אני די מסתדר. הרבה מאד מאכלים שפעם אהבתי היום פשוט לא טעים לי ודי מתסקל.
רציתי לקבל תגובות ממכם בנושא זה. האם זה בסדר וזה תוצאה של תהליך ביולוגי שמתרחש בגוף או שעם הזמן הטעמים יחזרו.

אופירA

New member
מנהל
מניסיון של הרבה אנשים - זה יעבור עם הזמן

יכול לקחת גם הרבה זמן. כמה וכמה חודשים אפילו.
זה דבר שקרה להרבה אנשים אחרי השרוול. לא לכולם, אבל לרבים מאוד.
הם דיווחו שבמהלך השנה, ככל שגדלה יכולת האכילה, כך הטעמים חזרו, גם אם באופן לא מלא, אבל בהחלט משביע רצון.
חודשיים וחצי זה מאוד מעט זמן. לא כדאי להסיק מתקופה כזו מסקנות - לא לחיוב ולא לשלילה.
עשויות להיות עוד הרגשות משונות.

בפורום "קיצור קיבה- משורוולים" בתפוז תמצא אנשים רבים בסיטואציה דומה לך. כאן אין מנותחים שכותבים. יש רופא שעונה לשאלות.

חוויות לאחר ניתוח

אתה מתאר תופעה שכיחה - שינוי בטעם ובחשק למאכלים מסויימים.
מאכלים שטרם הניתוחו מאוד אהבת הופכים לבלתי נסבלים ומאכלים שבעבר לא התלהבת מהם הופכים לנחשקים.
המנגנון לא ברור - כנראה השפעות נוירוהורמונליות בעקבות הניתוח.
תופעות נורמליות לחלוטין.

למעלה