חוויות מהאופניים החדשים שלי

יעקב 471

New member
חוויות מהאופניים החדשים שלי

קיבלתי אותם לפני כמה שבועות ,Canyon Ultimate CF SL .
האופניים נוסעות מצויין , הצמיגים ברוחב 25 יותר נוחים מה- 23 הרגילים שלי שמורכבים על האדי מרקס , נחמד דווקא. את האוכף החלפתי מייד לברוקס שאותו הזמנתי למפרע. דרך אגב אם מישהו מעוניין יש לי את האוכף שהורדתי מהם "פיזיק אנטרס " שחור לבן(מיועד למי שאוהב לשבור את הישבן).
מה שלא מתאים לי זה הקרנק , מן שעטנז בעל יחס של 52/36 ,ממש לא אוהב את זה , אני רגיל ל- 50/39 ובהזדמנות אני אחליף .
מה שכן הם יותר נוחים מהאדי מרקס מבחינת התנוחה הכללית , והאם הם יותר מהירים ? לא יודע .

יעקב 471

New member
זה ככה, בשביל לשטוף את העיניים

תליתי אותם על הקיר באמצעות זרוע ישנה לטלויזיה שהסבתי למטרה הזאת , נראה לי הרבה יותר אפקטיבי ולא יקר יותר ממתקן ייעודי ,

ariasdo

New member
תתחדש - השעטנז = לסמי קומפקט 52/36 אתה מתכוון לאחליף 53/39

יעקב 471

New member
אין לי אפשרות לשים 53/39, זה קראנק 110 BCD .

אני רגיל מאז ומתמיד ליחסים יותר קרובים בקראנק , שלא יהיה הפרש גדול כל כך בין הגלגל"ש הגדול לקטן ובדרך כלל תמיד היה לי משהו כמו 50/39 או 52/39 , לא נוח לי עם ההפרשים האלה של 52/36 , 16 שיניים בין 2 הגלגלים זה הרבה מידי . עדיף לי כבר 53/39 על מה שיש עכשיו אלא שקניון לא נותנים אופציה אחרת מעבר למה שמורכב על האופניים כרגע דהיינו קראנק 110 BCD וגלגלי שיניים 52/36 כאמור. את הקרנק עצמו אין טעם להחליף ולכן אני אחליף את הגלגל"ש הקטן למשהו כמו 38 או 39 שיניים .

יעקב 471

New member
אני יודע , גם לסראם יש אפשרות לשים משהו קרוב לזה על 110

אבל זה יוצא סתם יקר , ככה אני מחליף רק את את ה 36 ל 38 וזה יספיק לי ויצא בסביבות 100 ש"ח.

Impious

New member
בהחלט הצלחת לשטוף את העיניים :) ממש יפים!

הseatpost ממש יפה :)

tkatzir

New member
מסקנות הועדה לפיצוצים בקירות

ראשית, איחלתי לחייל הנאה רבה מאופניו החדשים.

ולהלן מסקנות ועדת קישוט הקירות (בהיעדר ממצאים לגבי הפנלים...)

1) הכיוון של ה QR זה בשביל האוירודינמיות? (כי אם כן, אז המראה שעל הכידון קצת מפריעה לאוירודינמיות...)

2) ספר לנו מתי אתה רוכב, שנוכל לרכוב אחריך ולהינות מכל מה שייפול לך מתיק האוכף.

3) זה בגלל התאורה שהברקסים נראים שונה?

4) בן כמה חודשים הקיר? נא לחזור למי שבנה אותו ולהגיד ש"הבניין הפסיק לזוז."

5) אם הפדל הימני ייגע בקיר (הוא כבר נוגע, לא?) אז זה לא יעזור לפיצוץ שיש בשורת הבלוקים בגובה הזה.

וזה היה רק קמצוץ, כי עוד לא דיברנו על איזה פלטה השרשרת מונחת, ומה הזוית של הקראנק, ואיפה הונטילים, ולמה המגנט לא מול הונטיל, ולמה ולמה ולמה...

ואם זה לא נאמר עדיין - תתחדש, ומאחל לשניכם הרבה קילומטרים משותפים.

טל.

יעקב 471

New member
על האיחולים

תיק האוכף פתוח כי הוא ריק כרגע , ביום שאני רוכב עם הקניון אני מעביר את כל הציוד מהאופניים השניים ואז נועל אותו . בקטע של פדנטיות אני הרבה יותר גרוע ממה שאתה משער , יקה הוא פראייר לידי.

tkatzir

New member
במקום הספוג שלא עובד

ולא מצליח להחזיק את הגלגל הקדמי ישר,
ממליץ לך על HBH-2 של Park Tool.

טל.

tkatzir

New member
אפשר עוד שאלה?

בכל גלגל יש שפיץ אחד לבן.
למה בקדמי הוא לפני הונטיל (בכיוון הנסיעה של הגלגל...) ובאחורי הוא מאחורי הונטיל?
&nbsp
זו הצורה שבה הגלגלים האלה צריכים להיות מורכבים?
&nbsp
טל.

יעקב 471

New member
עכשיו תורי לשאול אותך שאלה

אם תביט טוב תראה על הונטילים פסים לבנים ובהמשך פסים לבנים גם על החישוקים והצמיגים , יש לך השערה מה הסיבה לצביעה הזאת?

tkatzir

New member
שאלה רטורית

אני מבין שתיקנת הרבה פנצ'רים בעבר

&nbsp
אני מסתפק בליישר את הכיתוב שעל הצמיג.
תוספת הצבע יכולה לגרום לשמיניות (אם יורדים לכאלה דקויות...)
&nbsp
טל.

יעקב 471

New member
טל, עלית עלי.

זה פותר כל כך הרבה התברברויות בדרך ופנצ'רים חוזרים שאין (או בעצם יש) לך מושג.

rubber duck

New member
תתחדש

נראות נהדר

ואיך התפעול של מערכות ה Sram לעומת מה שהיה לך קודם ( משער שזה קמפי או שימנו רחמא ליצלן ) ?

שרון

יעקב 471

New member
תפעול הידיות שונה אבל מתרגלים מהר

באופניים השניים הכל שימנו . הדבר היחיד שיכול היה להפריע לי בקומפניולו זה הרעש של הפריילופ , מעצבן קצת. בגדול ההבדלים בין המערכות הם זניחים בעיני , ברגע שמתרגלים הכל 10.

ariasdo

New member
למען תודעה צרכנית לחברי הפורום כמה זה משתלם ב % קנית האופנים

בח"ול כולל כל ההשלכות מכס , מע"מ , דמי משלוח וכו' ... ביחס לקנית אופנים כאלו בארץ או שווה ערך .

אני קניתי ברשת באתר בחול תודות ליורם א2 כמעט ב 50% יותר זול מהמבצע בארץ עם כל ההשלכות מסביב .
טרינר מסוג - TACX FLOW .

כך שאם הקניה בח"ול משתלמת משמעותית צריך להעביר את הידע לכולם שיכלו גם לקנות .

אולי זה ישפיע קצת על מחרי המוצרים בארץ ויגרום לתחרות , וכל הגורמים השפעים על מחרי המוצר בארץ יצטרכו לישר קו או לפחות להתחשב בנסיבות .

אריה סדובניק

יעקב 471

New member
קצת קשה להשוות כי השיווק נעשה מהיצרן לצרכן, אבל בערך

האופניים עלו 2700 $, המשלוח 400 $ , ביחד בשקלים זה יוצא 12000 ש"ח נוסף לסכום הזה שילמתי מעמ והוצאות שחרור עוד בערך 3000 ש"ח סה"כ 15000 .
אלו האופניים כפי שמופיעות באתר של קניון : http://www.canyon.com/en/roadbikes/bike.html?b=3586
אני מעריך שהייתי משלם עוד כמה אלפים טובים על אופניים דומים מבחינת הרכיבים .

למעלה