חוויות שלי ותמצית ממה שכתבתי הקומונת הורים
הכנס היה מאורגן למופת ומפנק מאד מאד מכל הבחינות.
היה לי נחמד לפגוש הורים שהכרתי ולהכיר כאלה שלא הכרתי (בעיקר חדשים)
חייבת להגיד שגם אני , כמו אורי , הרגשתי שההפסקות לפעמים היו לי קצרות מדי והסיבה היא
שנהניתי לשוחח עם אנשים והרגשתי שאנשים צמאים להחלפת דעות, חוויות ורעיונות.
השתתפתי בקבוצת הבוגרים - הקבוצה שעסקה בטפול העצמוני והסתבר שמלבד חולה אחת אף אחד לא עושה לעצמו טפול על בסיס קבוע אלא רק לעיתים רחוקות ומיוחדות.
הפזיותרפיסטיות , שרצו להעשיר באמצעים לטפול פזיותרפי עצמוני , המליצו על ספורט כעל חלק מהטפול.
קמה התנגדות לעניין ע"י אחת החולות הותיקות ואני מסכימה איתה מאד.
הטפול הפזיותרפי מיועד לניקוז ראתי.
לליחה לוקח זמן לא מועט לעלות בדרכי הנשימה ולצאת. כל קיצור הזמן של תרגילי הנשימה והניקוז לטובת עשיית ספורט
ואני מתכוונת לפיתוח סבולת לב ראה (ריצה למשל) או הגמשת בית החזה "גונב" זמן יקר של ניקוז ליחה .
הספורט (לא רק בעיני) צריך להיות אקסטרה .
אגב, הועלתה בקבוצה הצעה נהדרת בעיני והיא , להכין סרטון וידאו של שיטות פזיותרפיה שונות (של פזיותרפיסטים שונים) כדי שאפשר יהיה ללמוד ממנו.
גם הפזיותרפיסטים מחפשים לפעמים דרכים ושואלים זה את זה וגם החולים שמחים לשנות ולגוון.
מבין ההרצאות הקשבתי רק לשתיים: לראשונה של דר אפרתי ולזו בנושא זוגיות.
את ההרצאה של הדס בנושא פזיותרפיה לא שמעתי כי יצאתי החוצה להרגע ולהרגיע הורים צעירים.
לדעתי ההרצאה של דר אפרתי היתה הרצאה איומה!!!
שמעתי בחיי הרבה הרצאות טובות ומקצועיות על סי-אף ומעולם לא נחשפתי לכזו הרצאה שחורה, מדכאת, מפחידה ומבריחה.
לדעתי ההרצאה , שלדברי אפרתי, היתה מיועדת לגיוס תרומות בחו"ל , היתה חסרת רגישות ולא התחשבה בעובדות שבקהל יושבים גם הורים צעירים במחלה
וכאלה שלא רוצים לשמוע על אחוזי תמותה בכל משפט שלישי ובטח לא מהמשפט השני ובאופן בו הדברים נאמרו.
אני בעד מסירת מידע שמטרתו לקדם ולדחוף לפעולה . זכותו של כל אחד להיחשף למידע כפי יכולתו להכיל ובארוע כזה , מן הסתם, ישנם הרבה הורים שמגיעים למען ההשתייכות , הפגישות, וגם מידע תורם ומעודד
מידע סטטיסטי יבש ושחור הוא מיותר במעמד כזה.
אני יודעת שההרצאה הבהילה מאד מאד הורים וגרמה להם לרצות לברוח.
אני בספק אם הם ירצו לבוא למפגשים כאלה שוב .
אני יודעת שיש כאלה שחושבים שרק שוק מנער יכול להוביל הורים לפעול.
דעתי שונה. ישנם כאלה וישנם אחרים ששוק כזה יכול "להפיל אותם לקרשים"
תפקידו של רופא המרפאה לנער את מי שצריך ניעור ולא של רופא שיש לו למעשה "קהל שבוי" שהגיע לכנס (ארוע) משפחתי
מזל שדיינה והדס היו עם ההורים של הצעירים.
הן מקסימות , חמות וחכמות (מהכרות אישית) ואני בטוחה שהן עשו עבודת הרגעה שם.
את ריקי ראיתי מרגיעה ומסבירה , כרגיל .
מזל שיש לנו אותה בכל מקום.
ההרצאה הנוספת ששמעתי (על זוגיות) היתה מעניינת ונעימה.
אני בעד עוד ימים כאלה בעתיד ואני חושבת שאולי צריך להיות משהו כמו "זמן הורים" שבו הורים שרוצים לשתף בשיטות, דרכי התמודדות, שאלות , דאגות...
יוכלו לעשות זאת .
הבוגרים , ממה שראיתי, באמת מאד נהנו מהמפגש המשותף. זה מאד חסר וחבל שאי אפשר לעשות עוד הרבה מפגשים כאלה (מחשש ההדבקות)
להצגה בסוף לא הגעתי כי הייתי עייפה בטרוף והייתי צריכה לנהוג עד כמעט ב"ש.
הבנתי שהיה מיוחד ונוגע ללב.
בטח הרגשתם/הבנתם שאני רגישה מאד בכל הנוגע לעניין המחלה.
זו השריטה שלי וכנראה היה נכון שלא השתתפתי בחלק הזה של הכנס.
אני רוצה להודות מקרב לב לכל המארגנים שדאגו ועבדו והתרוצצו כאילו מחובר להם מנוע, והיו מעורבים כל הזמן
רציתי בהזדמנות זו להודות מאד מאד מאד לאבא של עוז שממשיך להיות פעיל ולתרום . התרגשתי כשעלית לבמה .
וריקי, לך אני רוצה להודות באופן מיוחד כי את תמיד שם.
לא משנה לאן מסובבים את ההראש ומתי.
אם משפחות החולים והחולים הם משפחה אחת אז את האמא של כולם ואת אמא נהדרת
מיכל