חוויות מהכנת הגספצ'ו

B r u l e

New member
חוויות מהכנת הגספצ'ו

שלום! היום הכנתי את הגספצ'ו של השף הלבוש. ניסיתי בתחילה את הגירסה הצרפתית, ומכיוון שהמתכון נראה לי "חיוור" מדי, הוספתי עליו מעט טבסקו, שום ופפריקה. התוצאה יצאה מאד מעודנת, אך עדיין משעממת מדי. את העגבניות הטריות חלטתי לצורך קילופן, חתכתי לרבעים וריסקתי יחד עם רסק עגבניות, סלרי ושמן זית. את התערובת דיללתי באמצעות ציר עוף שהכנתי מבעוד מועד (היה לי מתכון). לפני הדילול סיננתי את הרסק מהמיקסר דרך כברה דקה וקיבלתי מרקם חלק אך מימי מדי לטעמי. טיגנתי במעט שמן זית שום פפריקה וכמון והסופתי לתערובת. את המנה הגשתי עם קוביית קרח. כפי שכבר הזכרתי, המרק היה דליל מדי ומשעמם וכמעט שלא הורגשו שאר הטעמים, אלא בעיקר טעם העגבניות. המרקם היה מימי מדי לדעתי. באופן כללי לא נהנתי מהמרק, למרות שהיו כמה ממשפחתי שדווקא הוא מצא חן בעינהם.

judi1

New member
הגספצ'ו של איתי שלו..

שאכלתי המסעדה החדשה שלו בכפר סבא (ברקרולה). ..ממש ממש נפלא.. ומה שהפליא אותי זה שלמרות מרקמו החלק אין הוא מערבב את הטעמים ושומר על עידון.. ..כנראה שזה עניין של יחס והרכב.. שווה לרגל אחר המתכון ההוא.. שווה לטעום אותו..

terroir

New member
ייתכן שאיתי שלו משתמש במתכון

שמבוסס על זה של הקורדון בלו. הוא באמת יוצא מצויין ולא אנמי, ומתובל במידה הנכונה. למרות הכוונה הטובה, יקח לי קצת (הרבה) זמן להניח את ידי עליו. אם מישהו יכול לעזור - יבורך. חבל לי לשמוע ש-brule מאוכזב מהמתכון. על פניו הבסיס נראה טוב, למרות שבתור בחירה ראשונה הייתי הולך דווקא על הגרסה הספרדית ולא הצרפתית.

עגת

New member
גם אני הכנתי אמש גספאצ'ו

אבל התוצאה הייתה טעימה מאוד. הכנתי את הגירסה הספרדית המקורית, רק החלפתי בהגשה את הלחם המטוגן בפוקאצ'ה עם בצל מטוגן. מומלץ מאוד.

B r u l e

New member
אני חייב לציין

שלדעת משפחתי המתכון ממש מוצלח. וגם אני הכנתי פוקצ'ה ולא לחם לבן :) כנראה הטעם של הגספצ'ו לא לטעמי... גם זה קורה.

terroir

New member
גם זה קורה...

ואם לא שמת לב - אני אאיר את עיניך לעובדה שבוקה-גרני תירגם עבורך את המתכון מהתוכנית של רובושון, בעמוד השני.

B r u l e

New member
אני מודה לו מקרב לב

רציתי להכין את המתכון אך אין אבוקדו בנמצא בעונה זו של השנה. כשיהיה אבוקדו אני אכין את המתכון ואצלם עבור הפורום.

המחלקה להפקת לקחים

קודם כל, המתכון הצרפתי הוא אכן הפחות מתובל מכולם, וכל זאת פשוט משום שהוא מהווה בסיס למתכונים אחרים, כפי שבודאי הבחנת... וגם אתה יצרת מתכון משלך על בסיס הגירסה הצרפתית. הרעיון בגירסה הצרפתית הוא ליצור מרק חלק במרקמו ומאוזן בטעמיו, כבסיס אותו ניתן לגוון (שינוי המרקם ע"י הוספת ירקות חתוכים ו/או נוזלים, שינוי הטעם ע"י הוספת מרכיבים נוספים ותיבול, וכד'). הערה שניה: המרקם יצא מימי מדי? אז בפעם הבאה תדלל בכמות פחותה של ציר עוף. בעצמך הבנת שציר העוף נועד לדילול, ואין לו השפעה מהותית על הטעם. אגב, האם ריסקת את העגבניות עם הציפה (ה"מיץ" שלהן)? במקרה כזה הוספת נוזלים לרסק, והיה עליך להמעיט בנוזלי דילול נוספים. הערה שלישית: מאזן הטעמים במרק תלוי מאד בסוג העגבניות. יש עגבניות שטעמן דומיננטי יותר, ויש פחות. אין מנוס מניסוי וטעיה. והערה אחרונה: גם אני לא מת על הגירסה הצרפתית. הספרדית עדיפה בהחלט...

למעלה