חוויות מטיפוס של 1,200 מטר, ושאלה

ody cohen

New member
חוויות מטיפוס של 1,200 מטר, ושאלה

נפל עלי יום חופשי לא מתוכנן, והרי התוצאות: 54 ק"מ, זמן נסיעה: נטו 4:15 , ברוטו 8 שעות, הפרש גובה מצטבר - 1,200 מטר! ולסיפור המלא: הבוקר התבטל לנו פיקניק עם חברים; אשתי קפצה על ההזדמנות ונסעה לאיקאה, ואני נשארתי לבד עם האופניים. עד שהבנתי את הפוטנציאל היה כבר 9 בבוקר. החלטתי שאני מטפס על הרי הכרמל עד שאני נגמר, היום נגמר, או האופניים נגמרות. מנה ראשונה: יוקנעם - מוחרקה. טיפוס מצטבר של 400 מ'. נתתי פול גז - 45 דקות ואני למעלה, 20 דקות ואני למטה. אח"כ הבנתי שזאת היתה טעות - הפתיחה הקשה השאירה אותי עייף על ההתחלה. מנה שנייה: צומת עופר - גבעות עופר - כרם מהר"ל - צומת עופר, טיפוס מצטבר של 450 מ'. בסוף השרירים החלו לשדר "תביא אוכל, או שניתפס". הפסקת אוכל קצרה בצומת עופר. מנה שלישית: רציתי לעשות את צומת עין הוד - שוקף - וחזרה, אבל אי שם באמצע הדרך התחיל להחשיך. אחרי טיפוס של 350 מ' חזרתי. ההרגשה היתה שאני הולך ומתאושש (כנראה האוכל), אבל זה מתחיל להימאס. לקחים ושאלה: במסע ארוך כזה, צריך להימנע ממאמצים קצרים וקשים ("לקרוע עלייה"), כי קשה להתאושש מהם בטווח הארוך; כל שעה חייבים לנוח לפחות 10 דקות, ולפעמים זה פשוט משעמם; אחרי האוכל חייבים הפסקה של שעה - היא עושה פלאים ליכולת. נוחות הישיבה חשובה בדיוק כמו הכושר. אם לא נוח, הרבה יותר קשה. ושאלה: מה לכל הרוחות עושים לגבי הישבן הכואב? יש לי כיסא צר עם חריץ, אבל למסעות כאלה זה עדיין לא מספיק.

Eyal Hershtik

New member
ואני שם לב שאתה מחובבי העליות ...

לרגע כבר הבהלת אותי והייתי בטוח שפיספסתי את הטיול בגולן ! לא בריא להבהיל ככה אנשים
בכל אופן סחטיין
על הנחישות ועל ההתמדה

איתי נ

New member
משהו לא מסתדר כאן

אין כאן רצף של טיול. נשמע כמו יוקנעם מוחרקה וחזרה - מסמנים
. הקפצה לצומת עופר. עולים ויורדים - עוד
. עוד הקפצה לעין הוד... למה לא לשלב הכל בטיול מעגלי רצוף? (דוגמה) יוקנעם - מוחרקה - דרך נוף כרמל - דרך עוספיה לרום כרמל - ירידה בנחל אלון - חניון האגם - עליה לשוקף - ירידה בשחור לבקעת אלון ועליה דרך חייק - דרך עוספיה חוזרים על הכחול ואז ירידה ליוקנעם דרך נחל רקפת. הפרש גובה מצטבר דומה וגם המרחק דומה.

ody cohen

New member
נכון, קפצתי בין הטיולים עם מכונית.

לא היה לי זמן לתכנן טיול כמו שצריך, אז הלכתי על כמה שאני מכיר.

למעלה