"חוויות" מטיפת חלב

"חוויות" מטיפת חלב../images/Emo46.gif

היתה לנו היום בבוקר בדיקת שמיעה של גיל 7 חודשים . הבדיקה עצמה היתה משהו מגוחך למדי שכלל צלצול בפעמון בכל צד ואחכ עם איזה רעשן .. הילד בן 7 חודשים מה נראה להם שאם הוא לא היה מסובב את הראש שהייתי מרעישה לא הייתי שמה לב עד עכשיו ???????? אבל החלק המעצבן היה הנזיפות שקיבלתי על האוכל עד גיל חצי שנה תומר רק ינק והיה באחוזון גבוה מאז שחזרתי לעבודה והתחלנו עם הפרות והירקות הוא ירד באחוזון במשקל ( לא שהוא ירד הוא שוקל 7600 קילו ) אותי זה ממש לא ריגש במיוחד שאני רואה אותו כל היום זוחל נעמד נופל ושוב ולא נח לרגע אבל מבחינת האחות בטיפת חלב זה ממש אסון אני חייבת לדבריה להוסיף לו פתי בר או חלבה לפרות אורז או אטריות למרק וכמובן להוסיף בשר ואפשר גם גבינה לבנה ( בשלב הזה כבר לא יכולתי יותר ואמרתי לה שאני יודעת שאסור מוצרי חלב עד גיל שנה ) בקיצור נאום שלם למה אני לא מוסיפה דייסה לפני השינה ולמה הוא אוכל רק 10כפיות פרות ולא ארוחה שלמה מה הקטע הזה של לפטם את הילד ? כמובן שאני לא הולכת להתייחס להמלצות שלה אבל אני ממש לא מצליחה להבין מה זאת הגישה הזו ? הילד לא רזה אחוזון 40 ולא מורעב אז בשביל מה?

פשוט לא להתיחס וגם לא להתרגש../images/Emo70.gif

ללכת ולהפיק מזה את מה שאת רוצה ומעבר לזה להיות חרשת לדברים שאת לא מעוניינת לשמוע. ממש לא שווה להתרגז
שירלי.

לאחיות בטיפת חלב

יש מן צורך כזה לנזוף מפעם לפעם. אני מבינה את הדאגה שלה, כל אדם נמצא על איזשהו גרף מסויים של גדילה, ואם הוא סוטה ממנו יכול להיות שישנה איזושהי בעיה. זה לא אומר שהילד רזה, או שצריך לפטם אותו, היא רק רצתה להעיר את תשומת לבך לעובדה, שהוא עולה במשקל פחות יפה ממה שהיה עד עכשיו (מה שבד"כ קורה כשמתחילים לתת להם את המוצקים). היא מבחינה עשתה את עבודתה והעבירה לך את המידע, עכשיו בידייך להחליט מה לעשות איתו. בהצלחה.

ליט! תומרון מקסים ואל תתיחסי

לאחיות טיפת חלב..כבר סיכמנו על זה ..לא? בפעם האחרונה שהייתי גם אני "קיבלתי על הראש"..כמו נערה מתבגרת שנוזפים בה..מה לעשות שעמית לא אוהב דייסות? לדחוף לו בכוח? שאלתי את האחות כמו מפגרת..."לא,לא מה פתאם היא השתוממה.."לא בכוח"..יופי וזה מה שהשתיק אותה!

תיורז

New member
יש לי גם חוויות לא פחות מעניינות...

המליצו לי כאן לא להקשיב לאחות מטיפת חלב ואני עושה זאת. בגיל 4 חודשים - האחות הקבועה שלי לא היתה בטיפה, באה אחות מחליפה, רזי אכל רק פורמולה ושקל יפה מאד, אך רציתי להתחיל במוצקים ולא היה לי מושג וחצי ממה להתחיל, שאלתי את המחליפה איך ובמה להתחיל... ישר צעקה למה לא התחלתי מגיל 3 חודשים, ואמרה לתת בשר וירקות. ואני... הייתי בשוק, "מה? אני אימא גרועה? הילד היה רק על פורמולה, איזו אימא הייתי..." יצאתי משם מזועזעת, לא האמנתי שלא ביררתי מה הוא צריך לאכול... אך אחרי שהתאפסתי ושאלתי הרבה התברר שטוב שלא מיהרתי לדחוף בשר לפיו של הילד, הוא טעם בהדרגה ירקות, פירות ורק אז בשר... בגיל 7 חודשים - לאחר שרזי התחיל לאכול מוצקים, מתברר כי ירד במשקל ונמצא על אחוזון ה3, התיאבון שלו מצויין והוא לא משמין, האחות ישר אמרה להוסיף כף שמן לכל ארוחה!!! איחסה!!!!!!!! ולא הקשבתי לה... ורזי כעת במשקל סביר, פעלתן ולא קיבל כף שמן בכל ארוחה. בגיל 8 חודשים - באתי לעשות בדיקת שמיעה, אמרתי לאחות שלרז יש דלקת אוזניים באוזן השמאלית, לא התייחסה ועשתה לו בדיקת שמיעה וישר " הוא לא שומע באוזן השמאלית!", לא עזרו ההסברים שלי "יש לו דלקת!!!!!", מסרה לי ליד הפנייה דחופה לבדיקת שמיעה במכון שמיעה! ההפנייה עדיין עומדת בבית, ואני מתלבטת עדיין אם ללכת או שלא, כי רז כבר בן שנה (עוד שבועיים) ואני לא יודעת מה לומר לה כשאגיע לשם כדי שרזי יקבל אתה חיסון... המלצתי היא: טיפת חלב זה אך ורק חיסונים... רז מגיל 7 חודשים אכל ביצים ודברי חלב, כי האחות המטומטמת לא הסבירה לי שלא מומלץ ואני כבר לא יכולה לחזור אחורנית ולמזלי הכל בסדר איתו.

יש פה בעצם שני נושאים

אחד זה היחס של אחות טיפת חלב והשני זה האם הילד רזה מדי. מה שמדאיג הוא לא האחוזון עליו הילד נמצא אלא אם הוא "שובר עקומות", דהיינו היה על אחוזון גבוה וירד באחוזונים. מזה הם מודאגים ואת זה הם מחפשים, ואכן זה מה שקורה עם תומר וזו חובתה של אחות טיפת חלב להעיר את תשומת ליבך לנושא. איך היא עושה את זה, זה סיפור אחר. אם תינוק שובר עקומות יכולות להיות לזה כל מני סיבות, חלקן בריאותיות ולכן חייבים להיות מודעים ולבדוק את זה. יש אגב חשיבות גם לגרף הגובה. אם הוא ממשיך לרדת באחוזוני המשקל לאורך כמה חודשים, הייתי הולכת עם הנתונים לרופא הילדים שלו שיחווה דיעה. צריך לקחת בחשבון שכשהילד מתחיל להיות פעיל ולזחול, הוא מוציא יותר אנרגיה וזקוק ליותר קלוריות כדי לשמור על אותו קצב גדילה. לכן לא הייתי פוסלת על הסף להעשיר לו את התזונה רק בגלל שאת כועסת על האחות. הוא אולי פשוט צריך יותר? זה ממש ממש לא "לפטם", זה לענות על הצרכים המשתנים שלו. אולי הוא פשוט צריך יותר כדי לגדול כמו קודם? אני יכולה לחלוק איתך קצת את הנסיון הקטן שלי, עם ילדה שהתחילה באחוזון 50 במשקל ו 50 בגובה, והיום נמצאת בערך 20 במשקל ו 80 בגובה. וזה עוד כשעושים לה הנחות ושוקלים אותה עם חיתול ובגדים כדי לעזור לה בטבלאות (לנו יש אחות טיפת חלב מקסימה). אני כן נותנת לה דייסה (דייסת אורז), כי זו דרך קלה להוסיף קלוריות טובות עם ערך תזונתי גבוה ולעזור לה קצת. בשר חשוב כי יש בו חלבונים ואני הייתי כן מוסיפה לתפריט שלו בהדרגה הודו או עוף טחון עם הירקות. אנחנו נמנענו מגלוטן עד גיל שנה (לא לחם, בסקויטים, אטריות), ואם את לא רוצה לתת לו מוצרי חלב עד גיל שנה זה בהחלט הגיוני (אנחנו התחלנו בגיל 8 חודשים לפי המלצת הרופא). והעיקר - לקחת דברים בקלות, לשמוע ולבחור מה שמתאים לך. וחוץ מזה הוא מתוקי אמיתי

zimes

New member
העקומות של טיפת חלב בעיתיות:

ראשית - הן לא מתאימות ליונקים, והמקרה הטיפוסי של תינוק יונק הוא לעלות הרבה בהתחלה, ואז להוריד קצב. זה נראה כמו ירידה בעקומות (של פורמולה) של טיפת חלב. והאחיות לא מתיחסות לזה! שנית - יש ילזים שונים.עם קצב התפתחות שונה. למשל, אני מכירה ילדה (לא יונקת) ששקלה 10 קילו בגיל חצי שנה, ו 11 קילו בגיל שנה. ויש גם ילדים שתופסם תאוצה מאוחר. אבל בעקומות מופיע ממוצע של כל טיפוסי הגדילה. ולכן יש נדידה בין אחוזונים. אז כמובן, יש טעם לשקול ולהתיחס לזה כאל תמרור אזהרה, אבל בטח לא כאל הוכחה שהילד לא בסדר. מה שמתמיה אותי הוא שאחיות ט.ח. רואות כל כך הרבה תינוקות, ובכ"ז לא יודעות להגיד לאמא "תראי, הוא ירד מאחוזון 60 ל 40, זה עלול להצביע על בעיה, אבל ראיתי המון מקרים בהם הילד גדל בסדר גם כך".

לא להתרגש

מאחיות טיפת חלב, למרות שלנו יש אחיות מקסימות (מסיבות שונות הן מתחלפות) והן לא מלחיצות ולא מעבירות ביקורת, אלא משוחחות על הנושא. תומר שלי גם ירד באופן דראסטי באחוזונים (מ- 90 ל - 50) אבל גם בגלל שהוא היה חולה, ולכן אף אחד לא התרגש. לפי דעתי קיבלת כאן בפורום המלצות מעולות, הרבה יותר טובות משל אחיות טיפת חלב, ותומר שלך מקסים, ואפילו קצת מזכיר את תומר שלי (כמעט באותו גיל) אז אני מצרפת גם תמונה שלו.

למעלה