חוויות מטירונות מתנדבים

חוויות מטירונות מתנדבים

שמתי לב שאף אחד לא רשם משהו על הטירונות, אז החלטתי לחלוק איתכם קצת על החוויה המדהימה שעברתי ב 4 ימים אחרונים.
התגייסתי ביום חמישי, האחרון, זה היה יום חיול שבו עברנו בין כל מיני תחנות כמו צילום, תביעת אצבעות, חיסונים, ועוד.. התחנה האחרונה הייתה קבלה של המדים. לאחר מכן תדרוך יציאה והביתה.. הייתי בבית כבר בסביבות 17:00. אני לא מחשיב את היום הראשון כחלק מהטירונות כי זה תהליך שסך הכל עוברים בין חדרים שונים, ואין זכר למשמעת צבאית. אני חייב לספר לכם שחיילים שמשרתים שם לא תמיד רוצים לעבוד, וגם היחס שלהם על הפנים. אבל מה שכן, הבנתי שהתופעה קוראת בכל גיוס, ולא רק בגיוס מתנדבים. באותו יום הספקתי להכיר שני אנשים נחמדים , שבהמשך הפכו לחברים טובים שלי!
וביום ראשון, באמת התחלנו את הטירונות. התייצבנו בבהד 6 הממוקם בתוך בסיס צריפין, באותו בוקר נסעתי עם אותם שני החבר'ה שהכרתי כמה ימים לפני כן. ובעצם ככה התחלנו את הטירונות.
בשבילי טירונות מתנדבים זה כמו קורס הכנה לצהל, שמטרתו להכין אותנו למסגרת הצבאית מהבחינה של חוקים, זכויות וחובות ומשמעת כמובן. אז נכון שאין בטירונות הזאת ריצות ופק"לים אבל זה עדיין לא פשוט מבחינה פיזית. רק מלשבת בכיתה צפופה ושהמזגן לא מקרר בה זה כבר מעייף, ותוסיפו לזה את כל המסדרים.. בקיצור, אם מישהו חושב שזה מאוד קל ופשוט ( הכל יחסי כמובן) אז זה לא ממש. ואגב בגיוס הנוכחי היינו 60 אנשים.
הייתי רוצה לרשום עוד על החוויות מהטירונות אבל אין לי כבר כוח והגיעה הזמן לישון ( ואני ממליץ לכל מי שאי פעם יעבור טירונות מתנדבים לבחור לינה בבסיס - זה שווה את החוויה), מחר יש את הטקס ההשבעה!! כמה עצוב שזה נגמר מהר כל כל :(

טירונות מתנדבים מאי 2013

liavavraham

New member
כיף לשמוע :)

כיף לשמוע שהכרת חברים חדשים.
טקס ההשבעה הוא אחד הדברים המרגשים פשוט שתחווה,

מאחל לך המון הצלחה בשירות!

Run for a Fall

New member
כיף לשמוע

שמח שהתרשמת כך מהטירונות ... המון בהצלחה! לאיזה תפקיד אתה מיועד?

נ ו ע ה 12

New member
באמת כיף לשמוע :)

בטח ההשבעה הייתה ממש מרגשת.

ברור שהכל יחסי, אבל יש המון המון אנשים שיתחננו לקשיים שתיארת... לא נורא, בסוף הכל עובר :) אגב, לעומתך, אני התגייסתי בספטמבר, אחד החודשים היותר חמים, והמזגן בכיתות הקפיא אותנו... צרות של עשירים ;)

בהצלחה בסדיר!

למעלה