חוויות ממכירת/קניית ספרים

סמיאגול

New member
חוויות ממכירת/קניית ספרים

יש לי מספר לא מבוטל של ספרים שברצוני למכור ומצד שני מספר לא מבוטל של ספרים שברצוני לקנות. לאור זאת החלטתי שאולי עדיף לעסות עיסקה עם חנות של ספרים משומשים במקום לקנות ולמכור דרך findabook. נכנסתי לקישורים של האתר ומצאתי קישור לאתר האינטרנט של רובינזון ספרים. עשיתי חיפוש ומצאתי לא מעט ספרים שאני מעוניין בהם. כמובן שהתקשרתי לחנות ושם ביקשו ממני לשלוח מייל ובו הספרים שאני רוצה לרכוש והספרים שאני רוצה למכור. הדרישה נראתה לי סבירה (ללא הרשימות כיצד ניתן לתת הצעת מחיר). ביקשתי הצעת מחיר פרטנית שגם זו בקשה סבירה שהרי אם מחיר של ספר מסויים לא נראה לי מדוע שאקנה/אמכור אותו? התקשרו אליי מהחנות ואמרו לי שמכיוון שברצוני הצעת מחיר פרטנית הם יוותרו על קניית הספרים שלי וכשביקשתי הצעת מחיר כוללת גם לזאת הם סירבו. לגבי הספרים שרציתי לרכוש היו מוכנים לתת לי מחירים של שלושה מהם (מתוך עשרה). בקיצור יחס גרוע, החנות הזו לא תראה/תשמע אותי שוב ואני ממליץ לכולם להתרחק. מקווה שבחנויות אחרות אקבל יחס יותר טוב

נחי

New member
רובינזון- החנות הגרועה ביותר

כחובב ספר וכקונה רציני של ספרים רבים אני מכיר היטב כמעט את כל החנויות בארץ ופוקד אותן לעיתים מזומנות. ברובינזון אמנם יש מבחר גדול מאד של ספרים אולם הסיבה לכך היא המחירים הגבוהים שהם דורשים. לפני מספר שבועות שלחתי להם רשימה של מספר ספרי עיון שהיו נחוצים לי בדחיפות- המחירים שהם ביקשו היו פי שלשה ויותר משספרים אלו היו נמכרים בחנויות אחרות (קרוב ל-200 ש"ח כל ספר).הם השאירו לי הודעה טלפונית לגבי מחירם של מספר ספרים והוסיפו כי אם אקנה אותם "ישמחו" לפרט לי את מחיריהם של האחרים... למותר לציין שלא חזרתי אלייהם אחרי יחס כזה... מנסיוני אני יודע כי אין ספר שחשבתי לקנות אצליהם ולא השגתיו במחיר זול לעין שעור בחניות אחרות.

דנטל

New member
ומה לגבי חנויות אחרות?

מה גרם לך מלכתחילה דווקא לבחור בהם? הרבה שנים אני מתכננת פשוט ללכת לחנות ספרים שגם קונה, ולמכור להם את יותר מ- 300 הספרים שיש לי. אני עצלנית ולא ממש יש לי איך לסחוב את הכל. ישנם אלה שקונים תכולות של בית וגם ספרים, אבל נראה לי ממש חבל למכור ספרים לפי קילו כשיש לי כמה ששווים קצת יותר מלהגיע למדף בשוק הפשפשים. דרך הפורום הזה מכרתי כמה, אבל עדיין יש פה כמה מאות שמאכלסים כמה ארונות. אני אמנם מעונינת למכור אותם, אבל הם בכל זאת חשובים בעיני ולכן רוצה שיגיעו למקום לו הם הכי ראויים.

סמיאגול

New member
העובדה שיש להם אתר באינטרנט

חיפשתי באתר שלהם ומצאתי ספרים שרציתי אז לא היתה לי סיבה שלא לפנות אליהם ראשונים

Rivendell

New member
באמת לא נעים!

. מה הקטע עם לא לתת מחירים? זכותך כקונה וכמוכר לקבל את כל האינפורמציה. ממש לא לעניין.

ספרן

New member
מנסיון שלי...

כמוכר וותיק וכקונה - קשה למצוא חנות ספרים שתתן לך יותר משקל על הספרים שיש לך, וספק רב אם תקבל שקל. רק תחשוב שלכמעט כל חנות כזו (לא רובינזון) יש מדפים/ ארגזים של ספרים בשקל.

Rivendell

New member
לא יודעת, אולי היה לי מזל

אבל חוץ מחנות אחת שבאמת עשקה אותי, דווקא תמיד יצאתי בהרגשה נהדרת מחנויות יד שניה. בחנות החביבה עלי בד"כ לא מקבלים פחות מחמישה ש"ח לספר, כל ספר, ועל ספרים חדשים יותר אפשר לקבל גם 20 ש"ח. הם גם מוכרים במחירים סבירים מאוד.

Rivendell

New member
טוב, אם יש כזה עניין ציבורי

ואני יכולה בותה הזדמנות לפרגן להם - אז "מיני בוק" בבאר שבע, בעיר העתיקה. חברה הכירה לי אותם, ולצערי ממש לא יוצא לי להגיע לשם הרבה, אבל כשיוצא זה תמיד תענוג. מסודר, מקוטלג, נעים. הם משלמים יפה ומוכרים במחירים סבירים. מומלץ בחום רב
.

דנטל

New member
באר שבע? ../images/Emo4.gif

מקוה לזכור לסחוב איתי מקסימום ספרים כשאי פעם אסע לשם.

Rivendell

New member
אכן, קצה העולם ../images/Emo13.gif

גם לי לא יוצא להגיע לחנות הרבה, אבל שווה מאוד לנסות בכל זאת.

רובינזון:

לידיעתך ולידיעת כולם !!! אתה פשוט פנית למקום הכי לא נחמד בתל-אביב ואולי בכל הארץ. הם מתמחים בלהיות לא נחמדים. בנוסף, יש להם עוד שני מאפיניים: 1 קונים הכי זול שאפשר 2 מוכרים הכי יקר שאפשר... אתה וכל שאר החברים שמעוניים לקבל מחירים סבירים לספרים שלהם מוזמנים לקחת דוכן בכיכר דיזנגוף, באחד מימי חמישי משעה 14:30-22:00. פעם ראשונה חינם ... עלות הדוכן 40 ש"ח

נחי

New member
החנויות הנחמדות ביותר הן בעיני

קרון הספרים (חבל שהם רחוקים ממני) איתמר לוי (גם הוא קצת רחוק) אינטלקט (רחוק לכוון השני*) צו קריאה (בדיוק במקום הנכון-חבל שאין מבחר יותר גדול...)

סמיאגול

New member
אפשר לקבל פרטים

על אינטלקט ועל צו קריאה. הן לא מופיעות בקישורים של הפורום

למעלה