חוויות מסיאטל

../images/Emo140.gifשלום לכולם! חזרתי מסיאטל!

והתגעגעתי. רשמים, תמונות וכו' - בהמשך. ובינתיים - מה לעזאזל קרה פה בשבוע שלא הייתי?
 

terroir

New member
ברוכה השבה ../images/Emo39.gif

נשמח לשמוע ולראות חוויות.
 
הבטחות צריך לקיים - סיאטל

and the pacific northwest באופן כללי. הכל התחיל מהזמנה של חברים להתארח אצלם בראש השנה, אחרי שהם החליטו שההזמנה שלנו להתארח בניו יורק לחגים קצת גדולה עליהם בגלל תינוק חדש. הפעם, מצויידת ברשמי הביקור הקודם שלנו באזור, ידעתי בדיוק מה אני רוצה להספיק, והרוב התמקד באזור מאוד מסויים של סיאטל - pike place market. השוק הזה, שהוא אחד הטובים שאני מכירה, היה מוצף ממש בדליות, מכל הצבעים, הזנים והגדלים! ככה קיבלו את פנינו בכניסה לשוק עשרות דוכנים של פרחים, משוועים להאסף אל בין זרועותי האוהבות ולקשט את ימי, אבל - היה כל כך קשה לבחור מביניהם...וגם רציתי להגיע לדוכנים של האוכל, אז המשכתי בתוגת מה לתוך השוק המקורה, בעקבות הריחות. למי שמעולם לא ביקר בשוק הזה - זו חוויה מתקנת לכל שוק שהוא. הפירות והירקות שם זועקים איכות, טריות, טעם. הריחות והמראות יהפכו כל שורף חביתות לטבח מלא השראה. מה קנינו - oh ny god peaches, האפרסקים המפורסמים ביותר בצלע זו של היבשת. יש להם ריח של אפרסק אמיתי, הם גדולים כמו כדור בייסבול, ויש להם צבע אפרסקי כמו בלחיים של שלגיה. הם גם שווים את משקלם בזהב, מסתבר...קנינו לנו אחד לדרך, והמשכנו. אבל - כאשר נגסתי באפרסק האלוהי הזה סוף סוף, הייתי מאוכזבת למדי - הוא היה עסיסי כמו אף אפרסק אחר, והיה לו טעם של אפרסק אמיתי, אבל הוא היה קצת דהוי. ציפיתי למשהו עשיר הרב ה יותר בטעם... משם - דוכן הנקניקיות של אולי. גרמני חביב, משופם למשעי, שמכין כבר שנים את אותם נקניקים באותה איכות לא מתפשרת, במו ידיו!!!אפשר לראות אותו עובד בחלק האחורי של החנות דרך החלונות הגדולים שלצד דוכן המכירה. קנינו מרגז - הנקניקיות שאני הכי אוהבת, אם כי בחשש מה, כי מרגז זה נקניקיה של תוניסאים ואולי גרמני...אבל הייתי חייבת לנסות. שאר הנקניקיות נפסלו בעיקר כי אני לא אוכלת חזיר, אבל נרשמו שם - נקניקיות חריפות, מתוקות, עם תפוחים, מהודו, מחזיר, מבשר כבש, בקר ועוד, מתובלות בצ'ילי או מתוקות...ואם מאוד רוצים - הם צולים לך נקניקיה לבחירתך על המקום, תוחבים בלחמניה טובה ושמים למעלה כרוב כבוש. אנחנו עשינו את שלנו על האש בערב עם החברה - לא כמו של אמא, אבל טעים.....אוי. חבל שאי אפשר היה להטיס אותן לניו יורק... משם - לדוכן המפורסם של הדייגים, שעושים הצגה לכל העוברים והשבים, זורקים סלמונים שלמים זה אל זה ממרחק, מפלטים אותם כאילו הם עושים את זה מבטן ומלידה (מה שסביר להניח שהמצב), ורצים אחרי קרסטיישנים סוררים שבורחים לאיטם מארגזי הקרח. והתחביב המרכזי שלהם - הפחדת עוברים ושבים על ידי משיכה בזנבו של ,monk fish פעור פה, מה שגורם לכולם לחשוב שהדג עומד לזנק עליהם בפה פעור. עובד בכל פעם. ארוחת צהריים מאוחרת אכלנו באחת המסעדות של תום דגלאס, אחד השפים החביבים עליי. המסעדה היא אחת משלוש בניהולו בעיר, נקראת dahlia lounge, וממוקמת לא רחוק מהשוק. הגענו בשעה שבין ארוחת צהריים לארוחת ערב, ולכן קיבלנו תפריט ביניים, שהתברר כעיסקה לא רעה בכלל. ותום נכח במסעדה בכבודו ובעצמו (גבוה, גדול, ג'ינג'י מזוקן ומתולתל), והסתובב בין השולחנות. לשולחן שלנו הוא בא דווקא כשאני הלכתי לרגע...הנסיך החליף איתו כמה מילים ואני הזעפתי פנים כשחזרתי... מה אכלנו - dungeness crab cakes מבשר סרטנים ענקיים שנפוצים מאוד באזור הזה של הפסיפיק. בכלל פיתחתי חיבה לבשר סרטנים במהלך הטיול, והנסיך ואני עשינו ספורט מלתת ציונים לקראב קייקס באזורים שונים של האולימפיק פנינסולה...אלה של דגלאס לוקחות את כולן בסיבוב, עם עיניים קשורות ושתי ידיים מאחורי הגב. מעבר לטעמים הטריים של בשר סרטן, הוא מלווה את המנה ברוטב לימוני - שמנתי, עם יין לבן, שכל כך מחמיא לה, וכל כך משלים את טעמי הקייק בפה, עם קצת בוטנים קלויים קלות וקצוצים, וסלט שומר עדין. ביחד איתם הזמנו מנה של האליבוט עם קראסט, ברוטב לימוני - ייני גם הוא. ההאליבוט מגיע מדשדש במין מרק - רוטב צהבהב וסמיך במידה, עם פיסות ירקות טריים קצוצים לקוביות קטנות ומושלמות. גם כאן - הטכניקה ושילוב הטעמים מחמיאים לדג, שיש לו טעם עדין מאוד, ומאוד קל להשתלט עליו בעודף תיבול. המנות הראשונות שלנו היו סמוסה במילוי ירקות - כיס בצק שעוצב בצורת דג, ומולא במין רטטוי של ירקות שונים. הוא בא עם שני רטבים - תמרהינדי מתקתק ומחמיא, ורוטב יוגורט ופטרוזיליה, שהיה תמים למראה אך הכיל בברור כמות לא מבוטלת של ווסאבי, שגרם לי להזיל אי אלו דמעות. השילובים - מעולים. לצידם מוגש סלט קטן של גרגרי חומוס שלוקים במידה הנכונה, ומתובלים בבצל אדום קצוץ דק, לימון, שומר פרוס דקיקות וקצת פטרוזיליה. המנה הראשונה האחרת היתה מרק עגבניות מוקרם. עכשיו, כמה פעמים כבר אכלתי מרק עגבניות מוקרם? אינספור. כמה פעמים אכלתי מרק עגבניות מוקרם כל כך מושלם? זו הפעם הראשונה. אין לי מושג מה הוא עולל להן, אבל העגבניות (ואנחנו) היו אסירות תודה שהוא מצליח להוציא מהן ככה את המיטב. היו שם בברור פלפלים אדומים צלויים, סלרי, אולי קצת כרישה, אבל לא הצלחתי לנתח מעבר לזה, וכל כך נהניתי מהטעם שהתמקדתי בשלם ולא בחלקיו. את הארוחה ליווה לחם הבית, שנאפה במאפיה של תום - Dahlia Bakery, שחולקת את המטבח עם המסעדה וממוקמת בצמוד לה. ברור שמייד אחרי הארוחה נדדנו לשם לרכוש כיכרות טריים לערב... הקינוח - מעין חטיף גלידה - ג'נדויה, קפוא, מצופה בבוטנים קצוצים. אני לא מתעלפת מקינוחי שוקולד, כך שקשה לי לדבר על המנה. השורה התחתונה - לא להתקרב לסיאטל בלי לבקר במסעדה הזו! תום דגלאס הוא שף מחונן, שיכולותיו לשלב מרכיבים לא צפויים עם תיבול אסיאתי - מקומי מפיקות מנות מרהיבות לחיך. פשוט כך. מצורף מתכון של קינוח הדגל של מסעדה אחרת שלו - Ettas, פאי קוקוס. הרבה עבודה, אבל פאי קוקוס מעולה.
 

terroir

New member
../images/Emo45.gif היה שווה לחכות

יופי של דיווח. נשמע באמת מעורר תיאבון. את תום דאגלאס הזכרת פה בעבר וגם הבאת לנו כמה ממתכוניו. ולכן יש לי שאלה סקרנית (סליחה על החטטנות): האם זו היתה הפעם הראשונה שלך לסעוד אצלו? האם הכנת בעבר מנות שלו במטבח הפרטי שלך בבית? ואם כן, האם למדת מהביקור אצלו הפעם כמה דברים שלא הצלחת להגיע אליהם במטבח שלך?
 
זו היתה הפעם השניה

בפעם הקודמת אכלנו בראנ'ץ במסעדה/קפה שלו שנמצאת על הטיילת של הפייק פלייס מרקט (Ettas ). האמת - אז האוכל קצת אכזב, אבל מצד שני - אני הייתי פחות פתוחה לדברים חדשים. בדיעבד - היה קצת גדול עליי באותה תקופה. היום אני מסתכלת על אוכל אחרת, ואני מבינה את המנות שאז קצת בלבלו אותי. למשל - הוא מכין קינג סלמון מעושן, ואז מתבל אותו בעוד כל מיני מרכיבים, כך שנוצרת מנה כל כך עשירה בטעמים, שצריך לדעת איך לעכל אותה (ביותר ממובן אחד). הפאי קוקוס הוא הצלחה מהביקור הקודם, והוא מוצלח גם בהכנה בבית. אחד הדברים שאני הכי אוהבת אצלו הוא, שהאהבה שלו לאוכל, והקפדנות שלו ניכרות בכל פרט במסעדות שלו, במנות ובספר. הוא מתמקד הרבה בהכנה של סי פוד, תחום שהיה זר לי לחלוטין עד שעברנו לניו יורק, ואני לומדת אותו לאט לאט עכשיו. כשאני ארגיש מספיק בטוחה - אני אנסה עוד מתכונים של תום וכמובן אשתף אתכם בחוויה ובמתכון.
 

bouquet garni

New member
../images/Emo45.gif כל הכבוד

על הדיווח - מעניין מאד ומהנה לקרא. נרשם בתור אחד היעדים הבאים
 
סלמונים שוחים נגד הזרם

במדגרה שבאיסקווה. מדינת וושינגטון הקימה מדגרות באזורים שונים שבהם חיים סלמונים בכדי לווסת את כמות הדגים ולמנוע הכחדות שלהם בגלל בעיות אקולוגיות שונות. המדגרות בנויות על הנחלים שבהם מטילים הסלמונים את ביציהם, והן משתמשות כולן בטכניקה של סכירת נקודה מסויימת בנחל, והטיית הסלמונים המגיעים מן האוקיינוס לבריכות איסוף, שם נאספות מהם הביצים, וכאשר מכסת הביצים הנדרשת מלאה, פותחים את הסכר ומאפשרים לדגים המגיעים ולאלה שבמדגרה להמשיך במסעם במעלה הזרם. יש כמה זנים שונים של סלמון, אם תרצו הסברים מפורטים יותר, אני יכולה לשים קישור לאתר טוב בנושא, והדגים משנים את צבעם וחזותם בהתאם לשלב שבו הם נמצאים במסעם מהאוקיינוס. קצת קשה לקבל קנה מידה מהתמונות, אבל חלק גדול מהדגים הבוגרים מגיעים לאורך של מטר!!! ולראות נחל שוקק סלמונים קצת מזכיר אוקיינוס מלא כרישים, כי יש להם סנפיר גבי גדול ומעוקל. בתמונה אפשר לראות סלמון מתעקש לקפוץ במעלה הזרם של הרשת המספקת חמצן לבריכונת שיוצר הסכר בנחל. האינסטינקט שלהם לקפוץ נגד הזרם הוא כל כך חזק, שראינו "גורי" סלמון בני כמה חודשים קופצים כנגד הזרם שיוצרים צינורות מים קטנים שמספקים מים נקיים לבריכה שבה הם חיים. אם תרצו עוד מידע על שיטת הגידול של סלמונים במדגרות - רק תבקשו.
 
ואחרונה בשביל האווירה - טבעת צ'ילי

בכל השוק תלויים פלפלים בכל הצבעים, מסודרים בזרים בצורות שונות, בשרשראות ובטבעות כמו זו שבתמונה.
 
שקיעה ב dungeness spit

זו לשון יבשה באוקיינוס, המשתרעת לאורך כ - 6 מייל, ורוחבה לא יותר מ50 מטר במקומות העבים. היא כולה שמורת טבע, מרהיבה ביופיה, וככה נראית שם השקיעה על החוף, עם צללית של שחף גדול במיוחד שליווה אותנו בהליכה. שיהיה לכולנו יום יפה לפחות כמו השקיעה הזו.
 

adidushim

New member
איזה כיף זה נשמע!

מקווה להגיע לאיזור מתישהו.. ממש נהנתי לקרוא! את כותבת נהדר. התבאסתי קצת שנגמר לי מהר
 
אוי... (אייקון של געגועים וקנאה)

כל כך נהניתי לקרוא... כמעט כמו להיות שם שוב... אבל רק כמעט
 
איפה היית? ספר קצת ../images/Emo11.gif

נראה לי שיש לך היסטוריה מעניינת לפחות כמו ההווה שלי...
 
למעלה