חוויות מפגש

gwizard

New member
חוויות מפגש

שלום כנהוג כבר, זה המקום לפרסם את חוויותכם מהמפגש שהיה. מחשבות, הערות, דברים שאהבתם, דברים שצריך לשפר וכ"ו... קחו בחשבון שזה בעצם הפידבק היחידי שיש לי כדי לקבוע מה אתם רוצים שיהיה, כך שאל תהססו לכתוב ואני כבר אמצא דרך יחד עם גרסיאלה לממש את זה

gwizard

New member
חוויות המארגן

טוב, אז קודם כל הגיעו פחות אנשים ממה שחשבתי שיגיעו. ככה זה, אני מניח, שחברה שאומרים שהם יבואו לא באים ולהפך. אני הייתי קצת לא מאורגן, ובגלל זה לא היו מתנות חמודות, קנקן קפה וכל מה שכבר התרגלתם עליו. אני אנסה לשפר חלק מהדברים פעם הבאה. היום, כל היום, כואב לי הראש ובגלל זה היה לי טיפה לא נוח כל הערב. גם חברתי לא הרגישה כל כך טוב. אבל בתקווה מחר זה יעבור. ועכשיו להרצאה.... אני אומר כבר עכשיו שאני הולך להגיד דברים לא נעימים וחלקכם תיפגעו. אני לא מפחד להביע את דעתי האמיתית כי אני יודע שגם ככה לא מחשיבים אותי מי יודע מה. טלה בר מדברת יותר מדי ולא נותנת לאנשים אחרים להביע את דעתם. טלה בר משוכנעת כי מה שהיא אומרת זה הדבר הנכון וכל האחרים לא צודקים. זהו, אמרתי את זה. וטלה, אם את קוראת את זה, בבקשה אל תיפגעי כי לא זאת המטרה. המטרה שכולם יהנו וירגישו בנוח ולצערי זה לא קרה כי קיבלתי תלונות לאחר מכן. מעבר לזה, לי אישית ההרצאה לא קסמה מי יודע מה כי אני לא בן אדם של היסטוריה, אני מעדיף לחפש פתרונות בהווה ולא בעבר. הדיון שאחרי ההרצאה היה ממש טוב, ממנו דווקא נהניתי הכי הרבה. זהו, ועכשיו לישון
אלון.

graciella

New member
חוויות מפגש

ברכות מה חבל שלא היו יותר משתתפים, טוב, אולי הנושא לא פופולרי וזה טיפה מדאיג אותי כאשה ובמיוחד כאשה פגאנית. תודה טלה על ההרצאה שהיתה ערוכה היטב, הדגשת את נקודת מבטך כמה פעמים וזה לדעתי חשוב מאד. יש משהו במילים של אלון - בחברתנו הפגאנית אנו מנסים לעודד חשיבה על ידי ביטוי חופשי ומנסים להקשיב כדי ללמוד ולהעריך את הרעיונות של אחרים, סובלנות זאת מילת המפתח, גם שנידמה כי השני אינו מדייק בנתונים. אני תמיד מופתעת לטובה במפגשים האלה וזאת עקב פגישות אקראיות (או לא)עם אנשים מענינים וכך ללא יוצא מן הכלל קורה פעם אחרי פעם, ולו רק בגלל ההכרויות המענינות והשיחות הסופר מענינות כדאי להגיעה. בנוסף היכן תמצאו קבוצה של 15-20-30 פגאנים מתכנסים יחד מדברים, צוחקים, מתווכחים... לגבי האירגון אני גם מתנצלת - התפנקתי במשך תקופה כל כך ארוכה ע"י ג'סטין שלא עלה על דעתי לדסקס עם אלון על פריטים כגון כוסות וקפה, דרך אגב מישהו יודע מה קורה לג'סטין שנעלם בצבא? זהו עד כאן מקווה לראותכן/ם במפגש הבא גרסיאלה

מיכל328

New member
אוקיי, אז...

אני דווקא נהנתי מאד! זה המפגש הראשון שלי עם פגאנים כאן בארץ, וזה קצת חבל כי אני בארץ כבר 4 שנים ואני מתעסקת בוויקה כבר 5 שנים... בכל אופן, היה מעניין מאד, אף פעם לא חשבתי על הנושא הזה של פגאניזם ופמיניזם.. אולי זה בגלל שאני וויקאנית והאל והאלה הם שווים ע"פ האמונה שלי.. נהנתי לשמוע את כל הדעות, ואני דווקא מצאתי הרבה היגיון בתיאוריה של טלה בכך שיש מצב שהיה בשלב המאד מוקדם בפרהיסטוריה מונותאיזם נקבי. אבל לכו תדעו... חבל שבאמת היו מעט אנשים - ציפיתי לפגוש קצת יותר.. אבל היה מאד נחמד, והיה ערב ממצה וחביב! תודה רבה לכולם! מיכל

Dia Leoghann

New member
חוויות

ראשית, באמת חבל שהגיעו כל-כך מעט אנשים. כמו שאמרה גרסיאלה, פרט למפגשים הללו אין עוד מקום בו תוכלו לפגוש קבוצה כל-כך גדולה של פגאנים, לדבר איתם, ללמוד מהם, להתווכח איתם, לצחוק איתם וכו'. מעבר לזה, אני חושב שסידרת ההרצאות שג'סטין, אלון, גרסיאלה והמרצים עובדים עליה היא חשובה ביותר, אולי אפילו זה "ה"פרוייקט "ה"חשוב שהקהילה שלנו יצרה אי-פעם!! חבל שתפסידו! בקשר להרצאה, למרות שאני מפקפק באמיתות ההסטוריות או ארכיאולוגיות שטלה בר הציגה בהרצאה, לא היתה זו הרצאה על הסטוריה וארכיאולוגיה אלא על אמונה ורעיונות, ולכן אין כאן מקום לוויכוח בעניין זה. לדעתי הרעיון העומד מאחורי הרצאתה (חיזוק מעמד האישה או העצמתו) הוא רעיון חשוב ביותר, ואולי הוא אחד המאפיינים המבדילים את הפגאניות החדשה מכל דתות העולם (פרט לאחת בצפון סין) כולל הדתות הפגאניות הקלאסיות שאנו מכירים (מסופוטמיות, כנעניות, מצריות, רומית, יוונית, קלטיות וכו'). תודה לאלון וגרסיאלה על הארגון, ולטלה על ההרצאה.

למעלה