חוויות מפוקפקות מנתב"ג

חוויות מפוקפקות מנתב"ג

"מיסטר ג'קיל"-

מי שמגיע לנתב"ג עם דרכון ביומטרי (לא כרטיס ביומטרי) מצבו קל ונעים:
א. מניחים את הדרכון עם הדף עם התמונה על משטח וממתינים שבצג יעלו האחוזים עד מאה.
ב. נדלק אור כחול בחלון עגול קטן, מניחים את האצבע עליו עד שגם אצלו הצג מראה 100%
ג. יוצא כרטיס אישור יציאה מהארץ
כל ההליך עד כה מספר שניות.
ד. מגיעים למחסום המעבר בין השטח הקרקעי לשטח האוירי ולא צריך להציג את האישור לשוטרת, אלא יש מעברים, מניחים את הברקוד של המכשיר על החלון האדום והשער נפתח.

כל ההליך הזה לקח בערך שתי דקות.
לא המתנתי בתור ולא דיברתי עם אף אחד ולא ביזבזתי זמן בתורים.

בדרך חזרה אותו הדבר.

"מר הייד"-

בנתב"ג שימו לב לא לשכוח שום דבר בטרמינל אחרת זה מסלול מטומטם לגמרי.
חיכיתי לחבר שיאתר את המזוודה וישבתי ליד יציאת העובדים על מושב.
כשהגיע קמתי ויצאנו החוצה. ממש כשעמדתי ליד המשגיח ביציאה, שמתי לב שהתרמיל שלי נשכח, הסתובבתי לחזור להביא אותו, ואותו משגיח לא הסכים, לטענתו כבר יצאתי.

אז מה עושים?
שאלך לכניסת העובדים עם דרכון וכרטיס טיסה. הלכתי.

שם יושבים שני צעירים, צעירה דתיה ליד מכונת השיקוף ועוד אחד לידה.
הסברתי ששכחתי את התיק שלי והפנו אותי אליהם. הם ענו שזה לא מתפקידם. הסברתי שהתיק נמצא ממש ליד הבחור ממש מאחוריו,
טענו שאני צריך לבוא עם נציג החברה שאיתה טסתי ורק בליווי שלו אני יכול לחזור פנימה, זה הנוהל.
איפה אני משיג את נציג החברה?
יש טלפון מעבר לקיר.

ניגשתי . יש שם טלפון, והפקידה אמרה שמספרי הטלפון רשומים למעלה.
אין טלפון של חברת אג'אין, והם בכלל לא יודעים מהי החברה הזו.
אז מה עושים?
לא יודעים וזה בכלל לא התפקיד שלהם.
זהו.

אני חש ברע וזה ממש לא מטריד אף אחד (יש לי קוצב לב).
מרוב תשישות התיישבתי על הרצפה לנוח ואחר כך ביקשתי ממישהו שיעזור לי לקום.
הפקידים לא הנידו עפעף, שום דבר לא מעניין אותם, כן תפקידם, לא תפקידם, רואים שאני במצב ללא מוצא, ולא נוקפים אצבע, כל כך היה להם קשה להתקשר לחברה ולהזעיק מישהו?
לא רואים שאני במצוקה ? לא, הם "ראש קטן" ושום דבר לא יוציא אותם מאדישותם.
ששאלתי אם הם ממתינים שהתיק יהיה "חפץ חשוד"?
(כל הזמן יש אזהרות לא להשאיר חפצים, אבל התיק שלי היה לבד על הספסל כשעה ואף עובד של הנמל לא הוטרד בגינו).
אטימות אמרתי?

חזרתי לאשנב עם הטלפון, הבחור שישב ליד הדתיה כעת יושב שם, לא יודע מהי חברת אג'אין ומפנה אותי לסתם טלפון שצילצלתי ואיש לא ענה.
כבר כעסתי מאוד והוא אמר שאפסיק לצעוק כי זה לא תפקידו והוא לא חייב לי דבר.

לבסוף חיפשתי היכן אפשר לדבר עם מישהו, ומי מהעובדים הפנה אותי למודיעין. אחרי כל ההתרוצצויות כל היום ההליכה לחצות את כל הטרמינל היתה בשבילי מסע מפרך.
הגעתי למודיעין, עובדת חביבה מיד ביקשה לדעת היכן בדיוק התיק , דיברה בטלפון חצי דקה, ואמרה לי לגשת ליציאה העובדים, מיד יביאו לי את התיק.
הודיתי לה, שוב מסע לאורך כל הטרמינל. המתנתי כשתי דקות ושני עובדים הגיעו עם התיק שלי.
כעת שוב לחצות את כל הטרמינל וללכת עד תחנת המוניות.
מוקדם בערב הלכתי לישון מותש לגמרי.

בשורה התחתונה:
נתב"ג -
מתקדמת טכנולוגית,
מפגרת ביחסי אנוש.

הדסהש1

New member
מאיר ברוך שובך...תכתוב מכתב לשר התחבורה

שירענן את הנוהלים...יחסי אנוש לא לומדים בבית סיפרינו...
מצד שני איך תיק שנשכח לא מעורר חשדות אצל אף אחד...

הכל נכון

וכמובן שאפעל אבל אפנה למנהל התעופה או מנהל שדה התעופה, לא לשר שזה לא ממש מענין אותו.

יש על זה סיפור נחמד:
לאחמד היתה חנות שטיחים יפה מאוד בעכו. הוא עבד קשה והפך להיות אדם עשיר במושגי אותם זמנים.

באחד הימים שלח לו מוסטפה חברו מיפו בקשה שיבוא להתארח אצל, והוא הסכים.
אשתו ארזה לו בגדים ואוכל לדרך והכל הועמד על חמור אחד, בעוד הוא רוכב על החמור השני, בואכה רכיבה של ארבעה ימים עד יפו.

לפני שנסע, קרא לבן הבכור והזהיר אותו שבכל יום בסיום העבודה יקפיד לנעול היטב את בית המסחר והמלאכה ויתפלל למוחמד שישמור לו על רכושו.
הבן אישר שיבצע, והאב הפליג לדרכו.

אחרי שבועיים אצל מוסטפה, חזר אחמד לביתו אחרי מסע של ארבעה ימים, וכמובן ראשית שם פעמיו אל חנותו, ועיניו חשכו.
לא רק שהחנות היתה פרוצה, היא היתה ריקה מכל ואפילו את הדלתות והחלונות ומשקופיהם נעלמו.

מיהר אחמד כולו נרעש הביתה, ושם מצא את משפחתו אבלה על אובדנה ועל מטה לחמה שנשבר.
הבן הבכור נשבע שעשה כדברי אביו וכל יום נעל היטב את הדלתות והחלונות ולא רק שהתפלל אלא ישירות לאלוהים כדי שישמור על החנות.
האב אמר לו שהרי הוא אמר לו להתפלל למוחמד ולא לאלוהים.
והבן ענה שלאלוהים להתפלל זה יותר טוב (והיום, הצעירים לא חושבים שהם יודעים יותר טוב???)
הסביר לו האב את טעותו: כשאני מתפלל למוחמד, הוא יודע שאם הוא לא ישמור לי על החנות, אני אתלונן לאלוהים נגדו, אבל אם פנית לאלוהים, בפני מי תלונן כעת???

יש שם חדר של המשטרה, למה

לא פנית אליהם, הם היו עוזרים לך , היה לבעלי בעיה , שהפקידים אפילו לא ניסו לעזור לנו, פניתי למשרד של המשטרה , תוך כמה דקות הכל סודר !

אם במודיעין לא היו עוזרים, הייתי פונה לתחנה

ומזדהה כחבר איפ"א והמהומה היתה חוגגת.
לא ויתרתי, ואני מתכוון לפנות למנהל שדה התעופה שיכניס קצת אנושיות לעובדיו האדישים, מבלי לפגוע בנהלי הבטחון.

יוליקה

Member
מנהל
מאיר, מה אתה יודע על רישיון הנהיגה הישראלי

רישיון הנהיגה הישראלי - מקובל בחלק ממדינות אירופה.
בשאר המדינות דורשים רישיון בינלאומי נפרד כמו של מ.מ.מ.ס.י....

לדוגמא: בגרמניה אם שוטר עוצר אותך, הרישיון הישראלי מקובל,
אבל חברות ההשכרה דורשות רישיון נפרד.

הרשיון הישראלי חסר ערך מוחלט בחו"ל

הנה תעתיק המאמר שלי מפורום כרתים:
---------------------------------------------------------------------------------------------------
שיהיה ברור: הרשיון הישראלי הוא "לאומי", וכדי לנהוג בחו"ל צריך רשיון "בינלאומי".
כל מי ש-"מצליח" לקבל רכב עם הרשיון הישראלי, פשוט נוהג בלי רשיון נהיגה ובלי ביטוח.

ובכל מקרה, בינואר 2013 נכנס לתוקף רשיון אחיד בכל ארצות הסכם שנגן באירופה, כך שעם רשיון ישראלי גם מי ששיחק ב-"נדמה לי", הרי תקנת התעבורה לא תופסת כיוון שהרשיון הישראלי לא רק לא דומה לאירופאי הקודם, אלא כעת לא דומה בכלל לרשיון האירופאי, והוא טוב רק לצורך הוכחה שאתה נהג חדש, כשהוא צמוד לרשיון הבינלאומי.
משרד התחבורה קיבל הודעה על כך עוד ב-2012 ולא טרח לעשות דבר ולא לבטל את התקנה הלא נכונה בתקנות התעבורה.
פניתי למשרד התחבורה לבטל את התקנה שמבלבלת את הישראלים, ואפילו לא זכיתי לתשובה.

מבחינת הביטוח ברוב החברות הן מחייבות ברשיון בינלאומי, כך שמי שנוהג ברשיון הלאומי, דינו כמי שנוהג ללא רשיון וללא ביטוח.
רשיון הנהיגה היחידי לחו"ל הוא - "רשיון נהיגה בינלאומי" - כשמו כן הוא.
להקפיד שהחוזה להשכרת הרכב בחו"ל ייערך עם הבינלאומי, (ולא מענין אתכם רצונו של המשכיר) כיוון שזו תהיה הראיה היחידה לכך שבזמן עריכת החוזה, היה בידכם רשיון נהיגה בינלאומי כדרישת רוב חברות הביטוח וחברות השכרות הרכב.

רשיון הנהיגה הישראלי הלאומי משמש בחו"ל אך ורק לצורך הוכחה שאתם לא נהגים חדשים (מעל שנה/שנתיים לפי חוקי אותה ארץ - בכרתים שנה) אם תידרשו להוכיח זאת על ידי חברת ההשכרה או רשויות החוק. חובה שהרשיון הישראלי יהיה צמוד לבינלאומי, הרשיון הישראלי הלאומי חסר ערך בחו"ל.

ובכן - עם מה נוהגים בחו"ל - מה צריך כדי לנהוג בכרתים ?
1.
להיות בן 23 שנה ומעלה (לרכב סי ומעלה בן 25)
2.
דרכון בתוקף לשלושה חדשים ומעלה ביום היציאה המתוכננת מהיעד
3.
רשיון נהיגה בינלאומי בתוקף (את חוזה ההשכרה לערוך עם הבינלאומי)
4.
רשיון נהיגה לאומי ישראלי (הוא לא בינלאומי) צמוד, להוכחת ותק נהיגה של למעלה משנתיים רק למקרה ותתבקש
5.
כרטיס אשראי בינלאומי, למרות שיותר ויותר חברות עורכות ביטוח מקיף ואז אין צורך בכרטיס אשראי בינלאומי, כיוון שהביטוח כולל ביטול השתתפות עצמית.

ואם כבר:
בנהיגה בכרד"ג (כלי רכב דו גלגלי) חובה חבישת קסדה לכל אדם - הקנס 80-100 יורו לאדם.
אי חגירת חגורת בטחון - קנס 195 יורו לכל אדם שברכב, הנהג הוא היחיד המקבל דוח שהסכום הנקוב בו בהתאם למספר הנוסעים שלא חגרו.
קנס על מהירות עד 800 יורו, מעל מהירות של 121 קמ"ש זה כולל מעצר והבאה לפני שופט למחרת.

למה מומלץ לשלם את הדוח?
א. אדם סביר משלם את חובותיו
ב. תשלום תוך 10 ימים בסניף דואר מזכה אוטומטית בהנחה של 50%
ג. אי תשלום תוך שישה חדשים מכניס את שימכם לכל המחשבים של המדינות החברות בהסכם שניגן (רוב ארצות אירופה המערבית) כדרושים למשטרה בגין אי תשלום דו"ח (שזה מעשה שלא יעשה) ויזכה אתכם בטיסה חינם לכרתים בכרטיס חד כיווני כדי להישפט. נושא המיחשוב המשותף לכל משרדי ביקורת הדרכונים בארצות שנגן נכנס סופית לפעילות החל מ-1.7.2013

בעיקר זכרו לחנות רק במגרשי חניה בתשלום כיוון שמחיר גרירת הרכב יקר מאוד בעוד מחיר החניה נע בדרך כלל 4-5 יורו ליום

==============================================================================
האיחוד האירופי מודיע בינואר 2013-
כל רשיונות הנהיגה בכל ארצות האיחוד בוטלו, ובמקומם מרגע זה בתוקף רק רשיון הנהיגה הלאומי האחיד לכל הארצות.
הרשיון הישראלי, כמובן שונה מהרשיונות של האיחוד ולכן גם מי שחשב אולי שהרשיון טוב, מהיום שיפסיק לחשוב כך.

למה בכל זאת יש כאלו שוטרים למשל או פקידי השכרת רכב שמקבלים את הרשיון הישראלי?
מכיוון שבתוך המדינות של האיחוד האירופאי מותר לכל נהג לנהוג ברשיון הלאומי שלו בכל ארץ של האיחוד.
למשל גרמני עם רשיון גרמני יכול לנהוג בספרד,איטלקי עם רשיון איטלקי יכול לנהוג בצרפת וכו.

הפקידים והשוטרים לא מודעים לכך שישראל איננה מדינה באירופה ואינה שייכת לאיחוד האירופאי, ולכן יש המקבלים את הרשיון הישראלי, מה שגורם כמובן בעיה חמורה למי שנוהג אם הוא מעורב בתאונה, כי אז על פי החוק הוא נוהג ללא רשיון וללא ביטוח.
אני מכיר מי שבגלל הטעות הזו נאלץ למכור את ביתו כדי לממן רכב חדש לחברת ההשכרה,שכר ט7ירחת עורך דין, בתי מלון, כלכלה, תשלום עבור אשתו בבית החולים וכו.

אל תשחקו עם זה, זה יותר מידי רציני.

יוליקה

Member
מנהל
מאיר, אני ממש לא שאלתי על כרתים

אני שאלתי אם אתה יודע את הכללים באירופה.

כרתים בכלל לא נכללת ברשימת המדינות המכבדות את הרישיון הישראלי.

פירוט המדינות המתירות נהיגת רכב פרטי ברישיון נהיגה ישראלי (ממוחשב עם תמונה)
שם המדינה הגבלות לנהיגה עם רישיון נהיגה ישראלי

אוסטרליה לתקופה של 3 חודשים מיום הכניסה למדינה
איטליה לתקופה של 12 חודשים מיום הכניסה למדינה
אירלנד לתקופה של 12 חודשים מיום הכניסה למדינה
אל סלבדור לתקופה של 3 חודשים מיום הכניסה למדינה
ארה"ב לתקופה של 12 חודשים מיום הכניסה למדינה
בלגיה לתקופה של 6 חודשים מיום הכניסה למדינה
בריטניה לתקופה של 6 חודשים מיום הכניסה למדינה
גרמניה לתקופה של 6 חודשים מיום הכניסה למדינה
הולנד לתקופה של 6 חודשים מיום הכניסה למדינה
הונגריה מגיל 18 ולתקופה של 12 חודשים מיום הכניסה למדינה
נורבגיה לתקופה של 3 חודשים מיום הכניסה למדינה
סינגפור לתקופה של 3 חודשים מיום הכניסה למדינה
ספרד לתקופה של 6 חודשים מיום הכניסה למדינה
פורטוגל לתקופה של 3 חודשים מיום הכניסה למדינה
פינלנד לתקופה של 12 חודשים מיום הכניסה למדינה
צ'כיה לתקופה של 3 חודשים מיום הכניסה למדינה
צרפת מגיל 18 ולתקופה של 12 חודשים מיום הכניסה למדינה
קוסטה ריקה לתקופה של 3 חודשים מיום הכניסה למדינה
קפריסין לתקופה של 6 חודשים מיום הכניסה למדינה
שבדיה לתקופה של 12 חודשים מיום הכניסה למדינה
שוויץ מגיל 18 ולתקופה של 12 חודשים מיום הכניסה למדינה
תורכיה מגיל 18 ולתקופה של 12 חודשים מיום הכניסה למדינה

ואני כתבתי על אירופה והאיחוד האירופאי

המילה כרתים נשארה מכיוון שזה הועתק מפורום כרתים .

כל הרשימה שהצגת, זו בדיוק הבעיה, כיוון שהרשימה הזו חסרת ערך באופן מוחלט, כיוון שהרשיון הישראלי הלאומי איננו דומה לאירופאי והוא איננו בינלאומי, ולכן גם כל ההסכמים הללו בוטלו ומשרד התחבורע מסרב למחוק את התקנה שמבלבלת רבים, והנה גם אותך.

תקראי שוב את מה שכתבתי בלי להתייחס למילה כרתים, או להחליף אותה באיחוד האירופאי או מדינות הסכם שנגן.
את רוצה, אני יכול להעתיק שוב את כל הנוסח בלי המילה כרתים.

למעלה