חוויות שירות

חוויות שירות

למי שהתגעגע


בין הנקיונות של פסח החלטתי לפרגן לעצמי ולהתפנק עם סושי. הזמנתי מהסושיה הקבועה שלי, התקשרו ואמרו לי שיש עומס אז ייקח יותר זמן מהרגיל, אישרתי והמשכתי לנקות. כשעבר פרק זמן מוגזם (20 דקות יותר מתוספת הזמן שנאמרה לי), התקשרתי לשאול מה קורה. האחמ"שית הגיעה לטלפון ושאלה אותי בפליאה עצומה אם השליח לא היה אצלי, כי לדבריה הוא כבר היה וחזר וזה ממש הפליא אותה. היא השאירה אותי על הקו בזמן שבדקה איתו, אמרה שאין לה הסבר אבל הוא מייד יהיה אצלי ושהיא תדאג לפצות אותי.

עד כאן בסדר - הבעיות התחילו כשהשליח הגיע, ובמקום להתנצל על האיחור העדיף להגיד לי דברים כמו "לפעמים יש עומס" "תקחי את זה בקלות, לפעמים מאחרים". בתור לקוחה קבועה אני מכירה את השליחים שלהם, כולל השליח הזה, שאמור לדעת שאני מאוד נדיבה בטיפים בדרך כלל - אבל הפעם הוא לא קיבל טיפ לאור ההתנהלות שלו.

זה לא הסתיים כאן כי כשפתחתי את השקית גיליתי ששכחו את הרטבים... האחמ"שית הנחמדה התנצלה שוב ואמרה שהעומס לא מצדיק דברים כאלו ושהיא תשלח את השליח שוב עם רטבים ושבהזמנה הבאה אני אקבל קינוח מתנה (מי מזמין קינוחים במשלוח סושי?!) אבל לא היו לי אנרגיות להתווכח.

בתכלס - היא הייתה בסדר גמור, עשתה את כל מה שיכולה, אבל... אתם בטח יכולים להבין בנאדם רעב שמחכה כמעט שעתיים לאוכל שלו, שגם מתי שמגיע נמסר כפי שנמסר ובצורה שאי אפשר לאכול
 

trilliane

Well-known member
מנהל
מבאס... אם כי אני תמיד ב"בעיה" ההפוכה: מבקשת בלי ומקבלת בכ"ז

אני לא טובלת סושי ברוטב כי כל הרטבים בישראל אגרסיביים נורא ומשתלטים על הטעם של הסושי, בעיקר קוברים את הטעם העדין של חתיכת הדג הקטנה (לשם כך התכנסנו, כן? לפחות מבחינתי). בקיצור, אם הסושי טעים לי הוא טוב כמו שהוא, אם לא – לא אוכלת... לפעמים אני מוסיפה חתיכת ג'ינג'ר כדי לתת איזה "קיק" או טוויסט, משתלב לי טוב בעיקר עם סשימי סלמון (אז סוף סוף מרגישים היטב את הטעם של הדג...
). הם תמיד מביאים קומפלט גם כשאני מבקשת לא, חבל לי לזרוק אוכל לפח... אני גם תמיד מבקשת מהפיצה לא להביא לי תבלינים / מטבלים ובכל זאת הם מביאים ואז אני נאלצת לזרוק וכל פעם חבל לי...


קשה לי להתחבר לאמירה "בצורה שאי אפשר לאכול". ניסוח קצת קיצוני בעיניי. אני מבינה שזה פחות טעים למי שנהנה לאכול סושי ברוטב, ועדיין סושי מגיע בצורה שאפשר לאכול כמות שהוא (ורבים עושים זאת). גם לו הייתי אוהבת לטבול סושי ברוטב, אילו לא היו לי רטבים והייתי רעבה הייתי פשוט אוכלת או מאלתרת משהו ממה שיש בנמצא בבית. אני לא בשלנית ובכל זאת יש לי כרגע במטבח (במקרר או במזווה) רוטב סויה (מופחת נתרן), מיונז, חרדל, קטשופ, שמן זית, חומץ יין, לימונים, ג'ינג'ר כבוש... יש לי חברים שמחזיקים רוטב צ'ילי מתוק או טריאקי כי הם אוהבים אותם ומבשלים איתם... בקיצור, עם כל הבאסה שלא יצא בדיוק כפי שהייתי רוצה, לחכות לשליח שוב רק עבור רטבים כשאני כבר מורעבת זה משהו שאני לא מסוגלת להזדהות איתו, מודה.
 
כמו שנראה לי שאת מודעת, את זן נדיר בתחום


עבור הרוב המוחלט של האנשים הרטבים והתוספות של הסושי הם חלק מהמנה כמשמעו, זה לא קטע של "פחות טעים", אלא שפשוט לא אוכלים סושי בלי וואסבי/סויה/ספייסי מיונז, כמו שלא נתפס מצב של להגיש צ'יפס והמבורגר בלי לפחות קטשופ ליד (כשבתור מי שמזמינה גם המבורגרים וצ'יפס, מוסיפים כמעט תמיד כברירת מחדל גם מיונז ורטבים נוספים), למרות שיש גם אנשים שמעדיפים את ההמבורגר שלהם "יבש" (איך שנאתי את הביטוי הזה בתקופת הפאסט פוד...). ספציפית במקרה הזה ברוב הסושיות את מתבקשת לבחור רטבים כחלק מהמנה - אז אחרי שהתבקשת לבחור ושוכחים להביא לך, זה בהחלט נכנס להגדרה של "הגיע בצורה שאי אפשר לאכול". זכור לי אפילו שפעם הייתי עדה לחפיפה של עובדת שמטפלת במשלוחים, והוסבר לה שחשוב לה מאוד לשים לב שהיא מוסיפה את כל הרטבים, אחרת זו פשלה רצינית ונדרש לשלוח את השליח שוב רק בשביל זה.

הייתי אומרת שזה יותר מקביל למצב של פסטה שתוגש בלי הרוטב, למרות שיש פה הבדל משמעותי, אבל כאמור - את זן נדיר בעולם חובבי הסושי.

אגב - אני דווקא כן בשלנית ובדרך כלל יש לי בבית מרכיבי בסיס וכאלו מהסוג שלא תמיד תמצאי אצל האדם הממוצע, אבל וואסבי וספייסי מיונז זה משהו שלא תמצאי בדרך כלל גם במטבחים של בשלנים רציניים באופן תדיר (אלא אם הם מהסוג שמעדיף להכין את הסושי בעצמו ולא להזמין אותו, אני לא כל כך כזאת). אני מניחה בין היתר שכמו רוב האנשים את לא מודעת לכך שספייסי מיונז "אמיתי" של סושי שונה ממיונז רגיל שיש לרוב האנשים בבית, בתקופה שהייתי מכינה סושי בעצמי הייתי מחזיקה בבית מיונז יפני במיוחד לצורך הזה. לא שזה משנה כאמור - כל העסק הזה היה מבאס, והעובדה ששכחו את הרטבים היה רק חלק מזה, במיוחד כי זו פשלה באמת באמת לא מובנת, זה מסוג הדברים שבאמת אין איך להסביר אותה.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
דווקא לא; מכירה רבים שאוכלים סושי ללא רטבים


מבחינת רבים זו תוספת נחמדה אך לא הכרחית.

ספייסי מיונז (לפחות בישראל ברוב המקומות) הוא פשוט מיונז מתובל, לא שום דבר יפני מיוחד, ואפשר למצוא שלל מתכונים ביתיים כיצד להכין אותו:
http://food.nana10.co.il/Article/?ArticleID=1002735
ראי דיון גם בפורום מתכונים:
http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/75/149029531
ספק אם בסושייה שכונתית מייבאים משהו מיוחד מיפן ולא מכינים באופן דומה.

רוטב סויה הוא כבר רוטב בסיסי מאוד שלא קשה למצוא במטבחים ביתיים רבים, גם כאלה שלא מכינים בהם סושי.
 
זה כבר ממש לא קשור לא לנושא הדיון וגם פחות לנושא הפורום

בתור התחלה - אני לא חושבת שאת מהאנשים שצריך להסביר להם שמי שהם מכירים אישית לא משקפים את המצב הנפוץ בארץ, מבחינה סטטיסטית ומבחינה כללית. אני מכירה עשרות אנשים שלא מוכנים להתקרב לסושי - ובכל זאת בישראל יש מספר סושיות עצום כולל בפריפריה, ויצא לי להיות במעט מאוד אירועים בהן לא היה סושי בקבלת הפנים.

לגבי הספייסי מיונז - אכן ידוע לי שלא תמצאי בסושיות מיונז שמיובא מיפן, ואת למעשה מחזקת אותי - ספייסי מיונז מהסוג שמגישים בסושיות איכותיות הוא יותר מאשר שילוב של מיונז עם צ'ילי, ובכל מקרה לצפות מבנאדם שמזמין סושי מסושיה שיאלתר אצלו בבית רטבים כי שכחו להביא זה לא לעניין, גם אם לדעתך או לדעת כל אחד אחר זה דבר פשוט ונוח לביצוע, ובתור אחת שמכירה את הבישול האסייתי ויודעת "להכין" ספייסי מיונז, אני אומרת שברגע שהזמנתי אוכל הבייתה ההגיון אומר שהתכנון היה לא להתאמץ ולהכין ארוחה לעצמי.

אישית אני לא אוהבת לאכול סושי עם סויה (רוטב סויה אכן יש לי קבוע בבית, אבל הוא משמש לצרכים אחרים). בהקשר לנושא הכללי - אני אמנם לא אוכלת סושי עם סויה, אבל רוב האנשים כן, וכבר היו מי שלא הבינו את הקטע הזה אצלי.
ובכל מקרה - נראה לי לגיטימי והרבה מעבר לזה שאם הסושי שהוזמן הגיע בלי הרטבים, שבסושיה ישלחו אותם ולא יגידו ללקוח שזה לא הכרח/שיסתדר כי בטח יש לו את המרכיבים בבית, ונראה שבסושיות עצמן סוברים כמוני. אגב - יחד עם הרטבים הם צירפו קופסת חמוצים שכתבו עליה "בתאבון וסליחה", זה היה חמוד.

* הדיבורים האלו מזכירים לי דיונים שהיו בעבר בנושא בפורום ביקורת מסעדות - ובין היתר הועלתה נקודה חשובה שאנשים לא תמיד מזמינים אוכל הבייתה, לפעמים מזמינים למשרד, לפעמים מזמינים למקום פתוח, לפעמים מזמינים לבית של מישהו שלא מבשל בכלל או שבדיוק עבר דירה ולא הצטייד והשורה התחתונה - הרטבים אמורים להיות חלק מההזמנה? הם אמורים להגיע, ואם הם לא הגיעו בטעות בית האוכל אמור לקחת אחריות על זה, כנ"ל במקרים שלא הביאו סכו"ם או צ'ופסטיקס, גם אם אפשר להגיד שבטח יש ללקוחות סכו"ם בבית או שסושי, במקרה הזה, אפשר לאכול בידיים.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
לרגע לא הצדקתי את הסושייה, ברור שזו פשלה שלהם...

ואני בהחלט אצפה ליחס הולם וגם לפיצוי. אבל אם כבר חיכיתי כ"כ הרבה לאוכל ואני מורעבת, אני אעדיף לנסות להוציא את המיטב ממה שקיבלתי ואתפשר על הרטבים במקום לחכות לשליח בפעם השנייה ולהישאר בינתיים רעבה...
 
למעלה