חוויית הקצונה שלי כמתנדב :)

d9777834

New member
חוויית הקצונה שלי כמתנדב :)

בס"ד
פורום יקר שלום רב,
הרבה זמן שלא כתבתי או הייתי פעיל בפורום.
לפני יותר מחצי שנה התחלתי תהליך ארוך ומייגע של יציאה לקורס קצינים, למרות היותי מתנדב. התחלתי להגיש בקשות למדור מתנדבים, רופא המדור החליט תחילה שאצא לקורס הקצינים בבה"ד 1 עם פטור מפעילות גופנית (כושר מוגבל 3 - כ"מ 3). לאחר המון התמקחויות בין הרופא האזרחי שלי לרופא התא הוחלט שאצא לקורס קצינים במתכונת מיוחדת שמתקיים בבה"ד 12. הקורס בבה"ד 12 הוא מנוהל ע"י בה"ד 1, התכנים, המפק"צים (מפקדי הצוותים), המג"ד והכל תחת בה"ד 1. הקורס נעשה בבה"ד 12 בגלל הקרבה לבית חולים אסף הרופא שבצריפין ובגלל התנאים המותאמים לבעלי מוגבלויות.
עברתי הכנה של כשבעה שבועות בבה"ד 7 (הכנה של חיל התקשוב), בה למדתי למבחן הכניסה לבה"ד 1, על דמות הקצין, עמידה מול קהל, סדנאות חינוך וכו' בסוף ההכנה קיבלתי מצטיין הכנתי :)
לאחר מכן החל קורס הקצינים. למדתי בקורס המון, היה לי מאוד מעניין, במיוחד בגלל אוכלוסיית המתנדבים שהייתה איתי בקק"צ. אנשים כמונו שנלחמו כדי לשרת ועוד החליטו לצאת לקורס קצינים. כמובן שבקורס היו המון בחינות, התנסויות (להעביר שיעורים, לפקד, לכתוב עבודות וכו') ותכנים מעניינים שעובר כל צוער בקורס קצינים בצה"ל.
ביום רביעי האחרון סיימנו את הקורס על מגרש המסדרים בבה"ד 1, עם שאר הצוערים שסיימו בה"ד 1 והיה מאוד מרגש. בסוף הקורס קיבלנו את סיכת המ"מ המיוחלת. גם בסוף קורס הקצינים קיבלתי מצטיין בה"ד 1 ברוך ה'.
בשבוע הבא אני מתחיל את ההשלמה החילית הארוכה שבסופה בעזרת ה' אני אעלה לדרגת סג"מ ואקבל ארון ראשון על הכתף :)

מה שאני בא להגיד לכם, מתנדבים יקרים, זה שאין דבר העומד בפני הרצון (אני מאמין שכולכם מכירים מספיק את המשפט הנדוש הזה אבל הוא באמת מתאים לסיטואציות שעברו המתנדבים ע"מ לשרת). בהצלחה לכולכם בהמשך.
אם יש למישהו שאלות בנוגע ליציאה לקורס קצינים אני אשמח לענות במייל שלי שכתובתו : [email protected]

בהצלחה לכולם,
דניאל גבאי.

liavavraham

New member
!!!

קודם כל, ואוו! אני פשוט כל כך שמח בשבילך שהגעת עד לשם, כל הכבוד!!!

אני זוכר אותך עוד משנה שעברה, ששאלת אותי שאלות והתכתבנו במסרים הפרטיים ב'תפוז'.

לקרוא דבר כזה מחמם את הלב, ועוד זה שאנחנו מתנדבים, שאנחנו נלחמים על מנת לשרת.
כל הכבוד על כל הדרך שעשית ושלא וויתרת לאורך כל הדרך, וכמו שאמרת - אין דבר העומד בפני הרצון.

אני מאחל לך המון המון בהצלחה בהמשך וכל הכבוד, תותח !!!

ד.א - אני מצרף את ההודעה שלך למאמרי הפורום. אני בטוח שתוכל לתרום עם הידע הרחב שלך בנושא גם לשאר חברי הפורום

שבוע מבורך !

d9777834

New member
מחלת המעי הגס קוליטיס

בגלל החמרת המחלה עברתי גם ניתוח לכריתת המעי הגס. בנוסף, יש לי אנמיה ואיבוד דם.

למעלה