חווית מטקס לבנת הדבש של דרה ודוב...

מורגיין

New member
חווית מטקס לבנת הדבש של דרה ודוב...

מה אני אגיד לכם? אכזבה... הייתי כבר בטקס שלהם ואף השתתפתי בארגון טקס שנערך איתם, והפעם זה היה שונה אומנם, אבל שונה לא במובן החיובי לדעתי. ציפיתי וידעתי שמדובר בטקס שהוא show, ידעתי שמדובר בעיקר במלודרמטיה ובהצגה פתוחה לקהל, ושלא יהיה מדובר ביותר מדי שיתוף קהל ואינטראקציה, אבל בכל זאת... באמת מאכזב. למה מאכזב? כי זה היה טקס חצי חצי, לא אישי ולא כלום, היו ה-מ-ו-ן אנשים ולא נעשה כל נסיון להכיר בין כולם\ להציג אותם\ להתאים אותם\ ליצור אווירה של ביחד ושיתוף פעולה, או לפחות להכיר אותם אישית (בשם, בפנים, משהו...), ומצד שני גם ההצגה היתה לא מספיק בשביל לכבוש את כולם, לא מספיק מעוררת רגשות וקרבה ושיתוף פעולה בשביל לחבר כזאת קבוצה של אנשים זרים. מצד שני גם בצד ההצגתי משהו התפספס. אז דבר ראשון, הtheme הראשי של הטקס לא היה ברור ולא מובן, לא לאנשים חדשים ואפילו פחות לאנשים מנוסים (וואלה יופי טרה הביאה מים חיים... מה עושים איתם עכשו? או למשל שהורידו את אנרגית הלבנה לכולם, וואלה סבבה, אבל מה היא תורמת? למה הורדת אותה? לאיזה מטרה כיוונתם אותה?) לא היה ברור סדר הטקס (למה מתחילים דוקא מזה? למה עכשו זה?), ולא היה ברור מה המטרה הכללית שלו (מה אנחנו עושים כאן ביחד? מה אנחנו בעצם מנסים להשיג?), אלא היו הרבה מטרות קטנות (מים חיים, מדורה, דבש, הנסיך צפרדע בגרסה מודרנית...). דבר שני הבעיה היתה שכמה שהכריזמה של טרה ודוב גבוהה ומעוררת, כאילו לא היה די בכך, לא מספיק, לא היה קשר ישיר בינם לבין הקהל, לא היה חיבור, ההרגשה היתה קצת שיש להם עדיין איזושהיא בעיה להציג לכ"כ הרבה אנשים (ובאמת היו הרבה) משהו כל כך אינטימי וקרוב, והם שומרים את האנרגיה לעצמם, ולשאר הקרובים אליהם, ומציגים לשאר רק את קצה החוט של האושר הנפשי והעוצמתיות שפורצת מתוך ובין השורות ורק חבל שהחוסר הזה פגם לפחות בחיבור שלי עם הטקס המדובר ועם האנרגיות שהועלו. גם בשיחה אח"כ עם טרה ניכר הריחוק הזה, המילים שיצאו מפיה היו כמעט דקלום מדויק של מה שרשום עליהם כחומר פרסומי בכל מקום, ולא הרגשתי באמת שיתוף פעולה רגשי של טרה מול קהל המאזינים, סיפור חוויות, או אפילו רגשות אחרים כלשהם (מלבד האמונה החזקה שלה). בקיצור, היה טוב, יכול היה להיות יותר טוב, הרבה יותר טוב.

ToryMaster

New member
טוף

אני חייבת להיכנס לתוכנה הפסיכולוגית שלי עכשיו: מישהו אמר להם את זה? שיוכלו לשפר לפעם הבאה?

מורגיין

New member
אני משתפת גם אתכם בחוויות

בתור פגאנית שעברה חוויה טקסית... אני גם פותחת את הנושא לדיון (בין השורות ככה), אם מישהו הרגיש כמוני? לא חש בזה? למה? איך? מכיר יותר ויכול להסביר וכ'? דבר שני אני גם משאירה את החוויה כאן פתוחה בשבילכם שתקראו ותלמדו\ תחשבו. הרי הקהילה הפגאנית מורכבת מהרבה פנים ובדיוק בשביל זה יש חוויות, לספר, לחלוק, ללמוד, לקבל התרשמות אישית וכ'. דבר שלישי, אני בחורה
.

מסכים

למעשה בהודעה הראשונה נסחת את כל אכזבותי מהטקס, שלא היה לי כח לנסח, אז תודה, ואני מקוה שחלק ממארגני הטקס יקראו את ההודעה ההיא כבקורת בונה. חוץ מזה, נהנתי מאד מהטקס, כי הבעיות ואי הבהירֻיות שצינת לא הצליחו לגבֹר על הדברים היפים שהיו בו; וביניהם אצין את התֹכן הטקסי, הטִהור, השמחה, העִצוב והקלילות. בעיה נוספת - מישהו שם לב שהלבנה בכלל לא היתה מלאה??

Justin Angel

New member
אהלן :)

דבר ראשון, אני מרגיש כמו אידיוט על זה שפיספסתי את זה ועוד רק מפאת שישנתי. לפחות יש עוד טקס ב21 :) עכשיו, בנוגע למה שאמרת אני אתייחס עוד שנייה, אבל קודם בכלליות. בכלליות הבעיה הגדולה היא שכל מה שאת מכירה וחווית (אני מניח) זה הדרך הוויקאנית (או איך שלא נקרא לזה) לעשות טקסים. טרה ודוב פשוט משתמשים בדרך אחרת לעשות טקסים. הם לא מגדירים מטרות, הם לא אומרים להכל למה וכמה ואיך, הם פשוט עושים ועם המון רגש וזה מה שאני אוהב. זה לא איזה תכנון מראש שיאה לסיירת מטכ"ל, אלא טקס שמאני. עכשיו ספציפית, מכיוון ולא הייתי ביום שישי הזה אני לא יודע מי עשה את הטקס. למרות שנהוג להגיד "טרה ודוב" למעשה מדברים קבוצה לא קטנה של שמאנים ומדי פעם לפעם לא טרה ודוב מארגנים את הטקס, אלא אחד מהשמאנים האחרים. מה לעשות, זה התלמדות וצריך לתת לכולם הזדמנות לעשות טקסים. לטרה ודוב פשוט יש יותר ניסיון מלרוב חברי הקבוצה, ולכן הטקסים שהם עורכים קצת יותר ברורים וקל יותר להתחבר אליהם (לפחות לי). אז יכול להיות שהגעת דווקא לטקס שאחד מהשמאנים הצעירים יותר עשה. בקשר ללהציג אנשים, אני דווקא שמח שהם לא מציגים אנשים. זאת הדרך שלהם לעשות טקסים ולמדתי להנות ממנה. זה טעם נרכש :) בקשר לשיר "סהרינה" ולצדפות המים והאש, אני לא זוכר אירוע שטרה לא עמדה לפני כולם והסבירה באמת למה ומה הם עושים. יכול להיות שהפעם זה התפספס, אבל אם זכרוני לא מטעה אותי, הם תמיד מסבירים את החלקים האלו. כמו שאמרתי קודם, את פשוט יותר רגילה לדרך שלך לעשות טקסים שבו הכל ברור, בהיר ומובהר מראש מאשר השיטה של טרה ודוב שזה פשוט לחיות את הטקס ולהרגיש אותו. כנ"ל הולך על הסדר בטקס. אני אפילו לא חושב שיש סדר בטקס, אני זוכר פעם שהשיר "סהרינה" היה בסוף (הטקס של אלה לפני כמה חודשים) ואני זוכר פעמים שהצדפות היו ממש בהתחלה. אני מניח שהם משנים את הסדר לפי האירוע ובכלליות אני שמח שאחרי חמש שנים אני לא למדתי למה לצפות בטקסים האלו (גם קשור לעובדה שאני טיפה סנילי). אם באמת היו הרבה אנשים (50 בערך) אז גם אני שמתי לב לזה שהקשר עם הקהל מתחיל טיפה להתרופף, אבל זה בעיקר החל מלפני מעט מאוד חודשים שפתאום לאיזה טקס לבנה הגיעו יותר מפי ארבעה האנשים מכרגיל. ביינתים השמאנים כנראה עדיין מסתגלים ללעשות טקסים לכזה קהל גדול-קטן (לא הכי גדול ולא הכמות הרגילה). סה"כ אני בטוח שאם תגיעי לעוד טקס אז הכל ייראה ברור יותר (ואולי אפילו לזה ב21, ואם הוא לא יהיה בטינזאבי שמאלה באמצע המדבר אז גם תפגשי אותי שם). גם הפעם הראשונה שלי אצלם הייתה קצת... מבלבלת וזה נפתר עם הזמן אחרי שלומדים להכיר אותם, את הדרך שלהם לעשות טקסים ואת האנרגיות המגניבות שהם מביאים :) ברכות זוהרות

תודה על התגובות לטקס הלבנה המלאה.

שלום לכולם, תודה לך מורגיין על התגובות לטקס שלנו, חשוב לדעת שאנו בתהליכים של למידה ויצירה של הדרך ולכן אנו עושים נסיונות . לפעמים נופלים על הפנים (היו לנו טקסים כאלו גם ) לפעמים הטקסים מדהימים מכל הבחינות תפאורה, תלבושות, תוכן, והעברת המסר מאיתנו לקהל. ולפעמים לא הכל ברור. בכל אופן אנו יושבים לאחר כל טקס , מנתחים אותו וחושבים איך לשפר לפעם הבאה והדברים שלך ישמעו וילקחו לתשומת הלב . אז שוב תודה על התגובות. אני בטוחה שמעבר לכל היה כיף שמח ובעיקר מצחיק. הטקס הבא שלנו יהיה טקס שמש -יום השוויון של הסתו נשמח לראותך בין המשתתפים. בימים הקרובים אפרסם את הפרטים המלאים. אמא אדמה אוהבת גם אותך טרה.

למעלה