חוות דעת למקום ללימוד NLP

yura19888

New member
חוות דעת למקום ללימוד NLP

שלום,

צריך חוות דעת איפה להתחיל ללמוד, בדקתי 2 מקומות הראשון אוניברסיטת בר אילן עם דפנה סלען שלומדים שם 130 שעות ל קורס practitioner NLP ,בדקתי גם באופריישן נלפ ששם המנחים הם: אמיל קפון וליאור ברקן, ומשך הקורס הוא 48 שעות.העלתי את הסילבוס של 2 הקורסים.

תודה.

ommerl

New member
יש עוד המון:

יש את מיקי ברקל, NLP PLUS, מכללת ברושים, אריה קגן, מכללת רטר, ובטוח יש עוד. אלה רק מי שאני זוכר כרגע.

המלצות ספציפיות אני משער שתקבלי בפרטי.

בהצלחה וברוך הבא!

בעיקרון שמעתי על מכללת רטר

שמעתי שברטר הם טובים
מכירה את הלימודים מכירה את דפנה סלען מבר אילן אישה מדהימה מורה טובה לא יודעת כמה הקורס טוב
אשמח לקבל גם המלצות פה או בפרטי
מה אתם חושבים שטוב

ladybug4NLP

Active member
את רוצה ללמוד אצל הטובים ביותר-לא כן?

למדתי ברטר וגם שימשתי כאסיסטנטית.

הם היו טובים כש-4 הבנות שיסדו את NLPPLUS לימדו שם.
(יותר נכון 3 כי תמי לא לימדה שם)

אבל מרגע שפרשו, והשתלמו, הרי שהם לדעתי בין הובים אם לא הטובים ביותר.

למדתי גם ב-NLPPLUS וגם שם הייתי בכמה וכמה קורסים אסיסטנטית, כל כך נהניתי.

NLP איכותי, לימוד איכותי בלי בבל"ת ועם הרבה נסיון טוב.
ונהדר ללמוד מכמה אנשים בעת ובעונה אחת-כל אחת והסגנון שלה.

ברטר יש מלא מורים חדשים אחרי שרב הישנים (שגם הם היו חדשיםלא מזמן) פרשו

ממליצה לללכת למפגש מבוא ולהתרשם.
את רוצה ללמוד אצל הטובים ביותר, לא?

Itch2scratch

New member
הטובים ביותר ביחס למה...

להגיד "הטובים ביותר" בהנחה שלמדת רק ב-2 גופים מתוך עשרות, זה קצת לא ממש מדויק, לא?

מבלי להכפיש את שם המקום בו למדתי (וכן, הוא אחד מ-2 אלה שציינת), אני חיפשתי ללמוד משהו אחד והבטיחו לי בהרשמה שאקבל אותו. בסופו של דבר קיבלתי הרבה דברים שלא דומים למה שחיפשתי או אפילו להכשרות NLP שנלמדות בחו"ל.

2 הגופים שציינת הם אכן טובים, אבל אני לא יודע אם הם הכי טובים לכל אדם שרוצה ללמוד NLP או מספקים פתרון לכל צורך שבגללו אנשים הולכים ללמוד NLP.

ladybug4NLP

Active member
זו היתה דעתי המלומדת

יש לך שמות מועדפים?
אחלה, בא נשמע, למה לא?
תמיד כדאי לשמוע דברים חדשים

ואגב: נכון שלמדתי אינטנסיבית "רק " ב-2 מקומות אבל אני בהחלט מכירה גם אחרים ודי מקרוב (כולל הסילבוס)

נ.ב. ולמה לעזאזל אתה לא "מגרד" כבר. רק מלראות את הניק מגרד לי בכל הגוף

Itch2scratch

New member
מגרד מגרד

וככל שאני מגרד יותר את העקצוץ ללמוד ולהתפתח, כך הוא מגרד אפילו יותר.

אין לי מקומות מועדפים כי לא למדתי בשום מקום אחר ואני מעדיף לבסס המלצות על ניסיון אישי. מצד שני, נראה לי קצת יותר מדי חד משמעי לקבוע שמתוך די הרבה גופים, רק NLP פלוס (ורטר בתקופה כלשהי) הם הכי טובים.

אני בטוח שאפשר ללמוד מכל אחד מהגופים משהו, עם ובלי קשר לסילבוס. מעבירי הקורסים נראים לי אנשים כל כך שונים האחד מהשניה ומגיעים מרקעים כל כך שונים, שאני בטוח שיש מכסה (מורה) לכל סיר (תלמיד).

LiroNLP

New member
איך לבחור מקום ללימוד NLP

השאלה הראשונה שאת צריכה לשאול היא מה את רוצה לעשות עם NLP?
אין בית ספר שהוא הכי טוב בהכל.
רוב בתי הספר מתמקדים בטיפול/אימון, שזה מצב שבו אדם בא אלינו ומבקש שניצור עבורו שינוי מסויים.
זה חשוב וראוי ועם זאת, כישורי תקשורת טובים מאפשרים לנו לעשות הרבה יותר מאשר לאמן אנשים.

אני לא אכנס לכל התסכולים, המריבות והקשיים שאפשר למנוע בעזרת כישורי תקשורת טובים.
לכל מי שיש לו קצת שכל ברור איפה בדיוק הוא יכול לשלב NLP כדי לשדרג את החיים שלו.

לכמה מבתי הספר יש בלוגים שדרכם אפשר לדעת כמה המורים מבינים NLP ויודעים ליישם אותו.
יותר חשוב מזה, אפשר לדעת באיזה תחומים הם מבינים לפי מה שהם כותבים.
אם תספרי לנו באיזה תחום את רוצה להשתמש בNLP, נוכל להכווין אותך קצת יותר

למעלה