חוות דעת משכנתא

Ron_Levi

New member
שלום לכולם

אבקש לקבל את עזרתכם לגבי לגבי ההצעה הנ"ל - 70% מימון.
אבקש להתייחס בעיקר לריביות ופחות לתמהיל.
כמו כן, אם יש מישהו שיכול לשפר ריביות, אשמח לקחת את שירותיו לצורך פעולה זו :)
תודה מראש,

1608817840854.png

82little

Active member
הריביות גבוהות יחסית ומשקפות את אחוז המימון הגבוה ובכל זאת הצמודה יקרה במיוחד. חשוב להורידה לאיזור 2.2 . אחרת עדיף הקלצ.
אישית בכל מקרה מעדיף קלצ.
לא ציינתם הכנסות ומצב משפחתי ואם יש כספים צפויים. אז כל אמירה לגבי גובה ריבית ואולי אף לגבי תמהיל היא קצת באפילה...
בכל אופן, אישית, הייתי בונה תמהיל בימים אלו עם שני שליש פריים ל 30 שנים ו שליש קלצ ולקצרו ככל הניתן. לא ברור כמה ניתן לקצר בהינתן התמהיל הזה שמשקף כנראה החזר יחסית נמוך. ולא ברור האם ההמלצה על שני שליש פריים מתאימה לכאן כי לא ברור כמה גמישות יש להתמודד עם מצב אפשרי של עליה בעתיד בריבית.
ועוד להעיר שזו משכנתא גבוה ויקרה אם יש אפשרות לעלות בהחזר החודשי או יש כספים בדרך זה ישנה את התמונה.
בהצלחה.

Ron_Levi

New member
היי

תודה על התגובה.

1. אין צפי לסגור חלק מהמשכנתא בעתיד (במידה ותיהיה הכנסה פנויה, נעדיף להשקיע במקום לסגור מסלול כלשהו).
2. לא חושב שנצליח להגיע לריבית 2.2 בקבועה צמודה ( אנחנו לאחר מו"מ ארוך עם הבנקים). במידה וניקח 2/3 קל"צ, אני מניח המסלול הזה יעלה ולא ישאר על 3.15

3. התקנה החדשה של 2/3 פריים טרם נכנסה, אך לפי מה שאני מבין מיועצים שונים, ריבית הפריים כנראה תעלה כך שלא ניתן לדעת האם זה יהיה צעד משתלם בפועל או לא. אתה לא חושב כך ?
תודה
רון

82little

Active member
צריך להמתין עד אחרי ה 17 בינואר ולראות לאן פני הדברים בענין גובה הריבית בפריים. אני מניח שאולי תהיה קצת יותר גבוהה מהנוכחית אבל מתחת לקלצ. וכל זה כמובן תלוי בגורמים השונים הקובעים את גובה הריבית כמו אחוזי מימון, והכנסות.
בהצלחה

למעלה