חוות דעת על התמהיל

yonile25

New member
חוות דעת על התמהיל

50% מימון
משכנתא של 1000200
ק"צ זכאות פועלים ל-10 שנים בריבית של 0.59% צמוד סכום של 107200.
פריים מינוס 0.8 ל-30 שנה בסכום של 329000.
משתנה לא צמודה ל-10 שנים סכום של 150000 (בתחנה הראשונה ייפרע הסכום), ריבית של 4.04.
קל"צ ל-15 שנים בריבית 4.4% בסכום של 414000.
אני מעוניין בהחזר של בערך 6500 שזה כ-20% מהכנסה.
אני יודע שהקל"צ והמשתנה מאוד יקרות, לאיפה אפשר לשאוף בריביות והאם התמהיל טוב ?

אישית הייתי בשוק מאותה "יועצת"(יותר נכון אחת שלא בדיוק נראית מבינה ועוד היא מנהלת מחלקה) לגבי הריביות כי אני לקוח מאוד טוב של הבנק עם סיכון נמוך מאוד .
סביר להניח שאעבור לבנק אחר שבו באמת רוצים לתת משכנתא נורמלית ולא לנסות לעקוץ כמה שיותר.
אז כמובן התמהיל ישתנה ובמקום הק"צ זה יהיה קל"צ כנראה.

הכוונה

שלום וברכה,
בהנחה שהכנסותיך עולות על 30K. ממליץ לך:
  • לקצר את הפריים
  • לוותר על המל"צ
  • ולקבל הצעה מבנק אחר: לאומי, איגוד.
בברכה,
"משתכנים וחוסכים, ניהול תיקי משכנתא"

yonile25

New member
אהלן

תודה על התשובות.
אך לא הבנתי למה לוותר על המל"צ אם אני מעוניין לפרוע את הסכום בתחנה יציאה הבאה בעוד כ-5 שנים ?
הכנסותיי עולות על 30 אך גם לאחר איום בעזיבה של הבנק היא מתעקשת על קל"צ באיזור 3.95 שגם זה לפי מה שאני רואה כאן בפורום מאוד גבוה ביחס.
בכל מקרה אלך לבדוק בעוד בנקים כי כנראה בנק פועלים רוצים שמישהו יממן את המענק פרישה של ציון קינן
.

תגובה

שלום וברכה,
לא ציינת כי יש כוונה לבצע פרעון של חלק מהמשכנתא.
שים לב שבתקופות קצרות ( כגון 10 שנים )- לא מומלץ לקחת משתנה ממספר סיבות.
במידה ויש לך סכום לפרעון- תכנן כך שיתרת החוב בעוד 5 שנים תהיה בסכום המיועד לפרעון.

תגובה

א-ריביות גבוהות מאוד
ב-בגדול (צריך לבדוק כל מקרה לגופו)לפעמים הלוואת ה100,000 בריבית נמוכה יכולה לצמצם את ההחזר החודשי של שאר המשכנתא ומבחינה כלכלית היא לא תמיד עדיפה..הסבר- אם יש לך בערך 6500 להחזיר בחודש, במקום לתת 1000 מההחזר לטובת ההלוואה קצרת מועד הנ"ל ועוד 5500 לטובת שאר המשכנתא ל25 שנה אפשר פשוט לתת את כל ה6500 למשכנתא ולקצר מסלול שנמצא בריבית גבוהה (לדוגמא קל"צ) בשנים

למעלה