חוות דעת על תכנון ועיצוב מטבח

duda21

New member
חוות דעת על תכנון ועיצוב מטבח

שלום לכולן!
אודה לחוות דעת על המטבח המצורף.

קצת רקע:
זוג+5, דתיים, אוהבים לבשל, מטבח פעיל

חושבים על מקרר סייד בי סייד של 120ס"מ או שנקנה 2 מקררים של 70 ס"מ ונצמיד אותם עם קיט חיבור+היפוך דלת (ואז המזווה יקטן בהתאם).

מתכננים שאיזור הקפה/תה/תמי 4 יהיה בצד שמאל של השרטוט (ליד קיר גבוהים), איזור הבישול מצד שמאל לחלון.
בנוסף יש אי עם מגירות+סלסלאות לאחסון ירקות.

נודה להערות/הארות/דגשים על התכנון התפעולי.

בנוסף, הייתי רוצה לשלם 2 צבעים במטבח. כל המטבח יהיה בגוון כלשהו של לבן, האי יהיה שחור/אפור גרפיט ויש לנו גם משטח דמוי עץ (פורניר) על האי.
אני קצת חוששת מהצבע הלבן (כאמור, מטבח פעיל עם ילדים). אבל רוצה שיהיה מואר. הסגנון הוא כפרי לייט.

אודה להתייחסותכם לתכנון וכן לעיצוב.
תודה רבה מראש,
לירון

חופית882

New member
כמה נקודות ששמתי לב אליהן

2 תנורים - מתארת לעצמי שזה הכרחי מבחינת כשרות - אבל התנור התחתון - לא מסוכן מדי בגובה כזה עם 5 ילדים בבית?
אולי כדאי לשקול להרים אותם למעלה ולהוסיף מגירה מתחת שיכולה להתאים לכלי פלסטיק או תבניות אפיה וכו'.
מרחק בין כיור לכיריים - הייתי מחליפה בין המדיח לשלישיית המגירות שמשמאל לכיור - כך תרוויחי משטח עבודה גדול יותר - בסיסי בעיניי במטבח, בטח במטבח פעיל.
מבחינת הצד של המדיח - היו לי מדיחים בשני הצדדים ואני ימנית - שני הצדדים נוחים, לי לפחות.
לגבי משטח פורניר - הייתי בודקת שוב את העניין, עדיף בוצ'ר או משטח עץ מלא או שיש - יותר עמיד למטבחים.
תמי 4 - האם הכוונה שהוא יהיה חלק מהצלע של הארונות הגבוהים? או על הצלע של הכיור? אם כן, לא יישאר לך ממש מקום למתקן לייבוש כלים, הכרחי גם כשיש מדיח - מניסיון.
הייתי שוקלת להכניס את התמי 4 לתוך ארון תריס כחלק מהגבוהים, ולהשאיר את השיש לצד הכיור פנוי.
לגבי לבן - גם המטבח שלי בהיר, גוון כמעט לבן, צבע בתנור - אין עם זה שום בעיה, מתלכלך - מעבירה מגבון ניקוי - כמו חדש.
גם מטבח פולימר הוא קל לניקוי, מניסיון.
לגבי עיצוב - ממליצה את החזיתות של המגירות העליונות - לעשות חלקות, אחרת זה נורא עמוס בעיניים. אצלי יש פס הפרדה בין המגירה העליונה החלקה לזו שתחתיה שהיא עם מסגרת - יותר יפה לדעתי.

duda21

New member
תןודה חופית , כמה שאלות

"הייתי מחליפה בין המדיח לשלישיית המגירות שמשמאל לכיור "
אבל ככה אאבד את משטח העבודה השמאלי (היכן שהתה/קפה)
ככה יש לי משטח עבודה מימין לכיור וגם משמאלו (2 משטחי עבודה של 1 מטר בערך)
"לגבי משטח פורניר - הייתי בודקת שוב את העניין"
הבנתי שפורניר זה רק ציפוי של עץ, והוא יותר עמיד מבוצ'ר - האם הבנתי נכון?
תמי 4
אכן יהיה בתוך הפינה

תודה רבה על ההתייחסות!

מרי פופ

New member
אני מסכימה עם חופית, הסידור של הצלע הארוכה לא מספיק טוב

באופן עקרוני אני משתדלת שהמדיח יהיה בפינות של מטבח כך שניתן לסדר בקלות במגירות כשהוא פתוח ולא תוקע את כל המעבר במטבח.
מגירות הבקבוקים גדולה מידי בעיני.
מקרר 120 מיתר את הזזת הצלע של הגבוהים קדימה ב 10 ס"מ, חבל על המקום. למקרר כזה בכל מקרה בכל הדגמים שאני מכירה החל מליבהר משאירים 123 עד 130 רווח ולא רק 122.
ובגובה לא פחות מ 189!!! בגובה כזה שהשארתם לא נכנס מקרר בוש/סמסונג למשל וזה יגביל אתכם בהחלפה.
כותבת מנסיון עם שיפוץ כזה בדיוק עכשיו, של לקוחות שמתים להפטר מהליבהר אבל אין מספיק גובה בלי לשנות את כל הצלע של הגבוהים..
לגבי הצבעים: אפשר רק אי בצבע אחר, צלע גבוהים ואי בצבע אחד וצלע ארוכה בצבע אחר... יש מספר אפשרויות. אין הבדל בין לבן לבין קרם, או תכלת בהיר, שוב מנסיון... וגם את הכהים צריך לנקות כי מתלכלכים, אל תחששי.

למעלה