חוות דעת קורס QA בג'ון ברייס

maxim2222

New member
חוות דעת קורס QA בג'ון ברייס

שלום,
אני בא מרקע של מערכות מידע (לימודים של שנתיים) ושוקלת לקחת קורס QA של ג'ון ברייס מדיאטק בחיפה.
קורס של כ- 360 שעות (כ 10 חודשים).
השאלה שלי היא עד כמה לדעתכם הקורס של ג'ון ברייס איכותי/ברמה גבוה?מה הסיכוי למצוא אחרי הקורס עבודה?
האם מישהו כאן עשה את הקורס הזה?
האם זה קורס שיכשיר אותי ת'כלס לעבודה ב QA או שרק על סמך זה יהיה לי קשה למצוא עבודה?

תודה רבה לעונים!!!

halperin

New member
מנהל
נשאלת השאלה מה הידע שחסר לך אחרי לימודיך?

השקעת כבר שנתיים בלימודים, השאלה מה למדת בזמן זה מתוך התוכן של תואר במערכות מידע,
האם למדת במסגרת זו תכנות?, מסדי נתונים, SQL?, תקשורת נתונים?
אם כן (אפילו אם לא למדת את כל הרשימה אלא רק חלק ממנה) - ייתכן וכל מה שחסר לך זה הבסיס של מקצוע הבדיקות - אותו ניתן להשלים גם בקורס קצר של כשבוע או לימוד עצמי.
בקורס הארוך בעיקר מוסיפים ידע נוסף כמו זה שלמעלה לאלו שחסר להם, ומתרגלים.
לומדים גם להשתמש בכלים ספציפיים - אך זה נדרש רק למי שלא מסוגל לקחת תוכנה בסיסית ולהסתדר איתה בעצמו (ומי שרוצה להכנס לתחום - חייב יכולת זו)
לצורך חיפוש עבודה - מעבר לתואר רלוונטי - מה שהמגייסים מחפשים זה ידע בתחומים אלו - לא חייבים ניסיון אבל בעיקר הבנת הרקע והמונחים.
כתבתי יותר בהרחבה בבלוג של אתר ITCB

כלומר - ייתכן וגם על בסיס מה שלמדת עד כה - אתה מוכן לצאת לשוק העבודה ולחפש.

מצב השוק היום אינו אידיאלי למחפשי עבודה, והאמת שעד כה אין לנו מידע אמיתי לגבי כמות בוגרי התארים / קורסים שהצליחו או לא הצליחו למצוא לבסוף עבודה (בפורום שומעים באופן טבעי בעיקר את המאוכזבים - האחרים עסוקים מדיי).

לגבי החברות שמעבירות את הקורסים - ג'ון ברייס אחת משלוש החברות המוסמכות ע"י ITCB (ויש עוד רבות שאינן מוסמכות), אך הרבה תלוי במדריך הספציפי. (כולן בסופו של דבר מתבססות ברמה זו או אחרת על הסילבוס של ISTQB בחלק הבסיסי - אך הוא רק חלק קטן מהקורסים הארוכים - ושאר התוכן גמיש ונקבע ע"פ מה שכל מכללה חושבת לנכון)

maxim2222

New member
תודה רבה על התשובה,אחשוב פעם

נוספת,אשקול את צעדיי,אעשה חושבים ועוד אתייעץ כנראה כאן בפורום הנהדר הזה!
תודה!

עמית ו

New member
אני לא באמת יודע עד כמה קורס כזה עוזר

במציאת עבודה

אבל - עובדתית, אנשים שעשו את הקורס מוצאים עבודה. לפחות בחלקם (אין לי מושג כמה גדול החלק הזה)

אני רוצה להוסיף על מה שאמר קובי - אם הלימודים שלך כללו תכנות כלשהו, קורס בדיקות לא יעזור לך מאוד.

יותר מזה - אני רוצה להציע שאם התואר כולל דברים שקשורים למחשבים (לא בהכרח תכנות, אבל זה עוזר) - יכול להיות שקורס בדיקות יזיק לקורות החיים שלך יותר מאשר יועיל.

למה אני אומר דבר כזה?
אני לא יודע איך זה במקומות אחרים, אבל אם יגיעו לאיזשהו צוות במקום בו אני עובד קורות חיים שמכילות רק קורס בדיקות (ו100 במבחן ההסמכה של ISTQB) סביר להניח שגם אם מדובר במשרה ברמת כניסה שלא דורשת ניסיון, הנייר ימצא את דרכו לפח מהר מאוד - כי אם צריך להמר על "מי יהיה עובד טוב", כנראה שההוא שסיים תואר ראשון במחשבים הוא הימור טוב יותר - הוא הראה יכולת מינימלית בעבודה עם מחשב, סביר שהוא יודע לתכנת במידה מסויימת ויודע לחשוב באלגוריתמים. בוגרי קורס בדיקות מצליחים איכשהו להיכשל בבחינה של ISTQB.

לכן, אם הלימודים שעשית רלוונטיים לתחום, כנראה שכדאי לפרט שניים שלושה מהקורסים המרכזיים כדי להבהיר את זה, ולא לטרוח עם קורס בדיקות, כי זה שטרחת לעשות קורס בדיקות אומר בעיקר שהלימודים האחרים שלך היו ריקים מתוכן מעניין ולכן נאלצת להשלים חלק מהפערים בעזרתם.

שיקול נגדי לכל מה שאמרתי עד כה - חלק מהמכללות מציעות עזרה במציאת העבודה הראשונה, מה שעשוי להיות יעיל.

אה, ולגבי האם זה יכשיר אותך לעבודה - לא, זה לא. זה יתן לך חתיכת נייר איתה אפשר לעבור סינון ראשוני של קו"ח בחלק מהמקומות (כנראה שלא אצלנו, אבל בחלק כן). לא יותר.

nik19864

New member
להתרחק כמו מאש

מלמדים גרוע וגם היחס גרוע בקטע של ההשמה.
לא ממש עוזרים לך אפילו למצוא עבודה ראשונה.

למעלה