חוות דעת של מי שהיה בסדנא

חוות דעת של מי שהיה בסדנא

אני ובן זוגי מתעניינים בסדנא של "יבולים" ובסדנא "לצאת מהאוברדראפט" הייתי רוצה לשמוע חוות דעת של אנשים אשר השתתפו בסדנא, הייתי רוצה לדעת באיזו סדנא השתתפו והאם עזרם להם? ובאיזה אופן? האם ממליצים?

T o v L i

New member
סדנה לניהול כלכלת-הבית

הייתי, ביוצאים מהאוברדרפט, ממליצה בחום. הסדנה עזרה, אנחנו נכנסנו לזה מאוד חזק (קטע תחרותי של קבוצה, אני מניחה). אחרי הקטע הטכני של ללמוד מה ואיך, עבדנו הרבה על הקטע של שינוי הרגלים, ואנחנו בדרך הנכונה. אין לנו שום כוונה חזור לתקופה הלחוצה של המינוסים ההולכים וגדלים.

נירה63

New member
שמחה בשבלכם,יש לי שאלה ...

אנחנו גם בבית עוסקים בהבנת הרעיון ובדרך של צמצום משמעותי. האם תוכלי לתת לנו כמה דוגמאות של שינוי הרגלים? כמו מה למשל? תודה מראש.

T o v L i

New member
שינוי הרגלים

נירה, זה מאוד ספציפי לכל משפחה, ומה שבודקים בסדנה זה לאיפה הכסף של המשפחה *שלנו* בורח. יש כאלה שמוציאים יותר מהסביר על קניות בסופר, יש כאלה שמממנים נכסים ש"גדולים עליהם" (למשל עלות אחזקה של וילה / רכב שטח לא אפשריים מהכנסה משפחתית של 7000 ש"ח בחודש), יש כאלה שמוציאים על הלבשה / קוסמטיקה / הנעלה יותר מהסביר, יש כאלה שמשקיעים בצעצועי מחשב בלי הכרה, יש כאלה שסעיף הבילויים שלהם לא סביר, יש כאלה שסעיף חינוך או אחזקת הבית גדולים עליהם - בקיצור - הרעיון הוא לא להיכנס לחרדת-רעב ולקמץ על כל שקל, אלא לעשות ניתוח אמיתי של הוצאות משק הבית *שלכם*, ולראות איזה הרגלים *אצלכם* זקוקים לשינוי. אגב - באתר שלהם יש סטטיסטיקה על הוצאות משק בית ממוצע - זה יכול להיות התחלה טובה: בדקו איפה אתם מוציאים יותר מהממוצע! בהצלחה!

למעלה