חוות דעת שניה על ביופסיה

חוות דעת שניה על ביופסיה

יש דבר כזה? לקרובת משפחתי אבחנו סרטן שד על פי ביופסיה מ3 גושים שהתגלו:
1 בכל שד ו1 נוסף בלימפה.
הביופסיה בוצעה בעין כרם, והיא מעוניינת בחוות דעת נוספת על אותה ביופסיה.

יש מקום מומלץ לעשות כזה דבר? מישהו יודע איך עובד התהליך מול הדסה?
נשמח לכמה שיותר פירוט..
חדשים בעסק

יש ויש!

1. אפשר לבקש מהרופא/ה המטפל המלצה לחוו"ד שניה לענין הזה. כן! רופא בעידן הזה אמור להבין שזה מה שמטופלים עושים וצריכים לעשות- ואם יש לו אגו על חשבון החולה זה חבל מאד וכדאי לקלוט את זה כבר בהתחלת הקשר ביניכם. רופא ותיק אמר לי: "הרופא שלך מעולה, אבל כדאי לעשות 'שופינג' אצל אחרים, שתהיי בטוחה". גם הרופא שלי בעצמו אמר לי שאין מניעה לחוו"ד שניה, אבל הוא ישמח שאחזור אליו... מבחינתי זה מראה על גדלות של רופא שלא שם את עצמו לפני טובת החולה. וזה גם מאפשר להיות מטופל רגוע שבאמת סומך על הרופא שלו אחרי כל ה'שופינג'.
2. יש עמותות שמציעות שליחת הביופסיה במקרים מסויימים לחוו"ד נוספת. אני נעזרתי ברב פישר מ"מגן לחולה", שיותר זמין מהרב פירר לדעת רבים. הרב פישר הציע במקרה שלי לשלוח לסלון קיטרינג את הסליידים- והם הגיעו למסקנה זהה לבי"ח פה. אנחנו שילמנו על זה סכום לא קטן למרות שבד"כ העזרה היא בחינם לגמרי, וגם לא הסכימו לומר לנו מי הפתולוג שראה את זה שם. כדאי להתייעץ גם פה עם עמותות שונות- אפילו עזר מציון מציעים יעוץ לאיזה רופאים כדאי ללכת.
3. כדאי לעשות אם עוד לא עשיתם בדיקות גנטיות בביופסיה עצמה (=בבלוק)- אני לא מכירה מספיק את זה לגבי סרטן השד ואני עשיתי רק דרך אונקוטסט אבל יש עוד חברות והרעיון דומה. בטוחה שהרופאים שלכם ימליצו על משהו בסגנון כשתעלו את זה.
4. לא מכירה את זה מול הדסה. בשערי צדק: אני הוצאתי את הסליידים המקוריים לצורך השליחה לסלון קטרינג בארה"ב וחתמתי על צ'ק ערבות לכך שאחזיר אותם. לא היתה בעיה מיוחדת ולדעתי גם הפתולוג הסכים שיש כאן משהו לבדוק יותר טוב. אחרי זה הוצאנו בלוק נוסף (ז"א ביופסיה נוספת) רק לצורך הבדיקות הגנטיות באונקוטסט- גם זה לא בעיה ומומן ע"י הקופה (=כללית).
אצלי כל העניינים האלו הלכו חלק לגמרי, בין השאר הודות למקרה לא קלאסי בעיני כולם אבל בעיקר הודות לרופא שלי שמתייעץ הרבה (!) עם רופאים אחרים מבלינסון ומהדסה, ויצר עבורי את הקשר עם אונקוטסט ועם רופאים אחרים, וממשיך להתייעץ בכל התקדמות של המחלה.

בהצלחה בעסק הלא נחמד הזה, מחזקת את ידיך ומאחלת הצלחה וחיים!

תודה ענקית נעמוווולה!

על כל המידע וההשקעה בתשובה המפורטת!

עזרת לנו מאד מאד!!!

למעלה