חוות דעת שניה

חוות דעת שניה

לפני כמה שבועות הבלחתי כאן לראשונה, ואני מניח שלאו דוקא זוכרים את הסיפור שלי, אז את תקציר הפרקים הקודמים אני מציע לחפש בדפים הקודמים. לעניינינו: הגשנו בקשה לבט"ל לקבל עזרה. היתה אצלנו העו"ס מטעמם וטענה את הטענות הבאות: 1. מצבה של אמא טוב והיא אינה זקוקה להשגחה, עד אשר לא תלך לאיבוד פעם אחת. 2. אנחנו רק מחמירים את מצבה בכך שהוצאנו אותה מביתה לאחר פטירתו של אבא ז"ל ומשגיחים עליה 24/7. הרופאה של אמא, שמכירה אותה הרבה שנים, טענה שהיא חייבת להיות בהשגחה 24 ש' ביממה. אני מבקש אם כן 2 דברים: א. האם אפשר לתת לי שם של מומחה לנושא, ממנו אוכל לקבל חו"ד נייטרלית. ב. מה דעתם של חברי הפורום הנכבדים, בהסתמך על נסיונם עם עו"סים, בט"ל ושאר מרעין בישין.

ענתי44

New member
שלום מאסטרו הורה

בוודאי שזוכרים אותך את אמא וילדיך המקסימים. קשישים הם לא חביבי הממסד. הם נזקקים הרבה יותר, הם כבר עשו את שלהם והם לא ממש כוח אלקטורלי. זה למדתי על בשרי מהמצב של אמי. היום קראתי בחדשות כי נעלם קשיש בבת ים. רק אז כולם נחלצים לעזור. אז שקרובה של אותה עו"ס ילך לאיבוד- נראה אותה. הכיוון שלך נכון. ראשית, אתה לא עשית טעות שלקחת את אמא אליך ומה האלטרנטיבה? להשאיר אותה לבדה? זה מה שאותה גברת מכובדת היתה עושה לו היתה במקומך? אני חושבת שדווקא הרופאה של אמא שמכירה אותה טוב יכולה לתת אבחנה נכונה יותר, במיוחד שהיא , בניגוד לעו"ס, נקייה משיקולים זרים כמו חיסכון לגוף הממסדי ממנו נשלחה. התשובה הזו פשוט מקוממת אותי ומעלה לי את הסעיף. ואני מתנצלת אם אני מגזימה בתגובתי. ראשית צריך להגיש ערעור בבט"ל. ככה זה עובד שם. קודם שוללים ואם מתעקשים מספיק מקבלים את מה שמגיע בזכות ולא בחסד. כי הרי יש מספיק משפחות שמוותרות ואז הרווח כולו של הבט"ל. לא לוותר להם. אבל בביקור הבא להצטייד במסמכים רפואיים המעידים על מצבה של אמא. למשל רופאת המשפחה וכמובן רופא מומחה. אני למשל, הלכתי עם אמי , פרט למרפאת כאב, גם לקו"ח כללית לריפוי ועיסוק, הופניתי ע"י רופאת המשפחה, שם עברה איבחון ובדיקה תיפקודית וזכרון. פשוט לבכות מהתוצאות. יש כאלו שאומרים לשקר ולהחמיר את המצב, למשל לספר שהלכה לאיבוד. אני סבורה שלא. האמת של יקירנו חולי הדימנציה, גם בשלבים ראשוניים מספיק חמורה. פשוט לא לוותר להם ולהלחם על מה שמגיע לאמא.לי יש תיקיית עבת כרס של כל ההתכתבויות שלי ושם אני מתייקת כל מסמך וכל פנייה. ובבקשה אל תקח את היחס שלהם אישית.אני יודעת כמה מכעיס אבל שמור על האנרגייה שלך לדברים חשובים יותר. לצערי עמית אני לא יודעת שם של מומחה והאמת שגם אני מחפשת מומחה לגריאטריה לאמא. אם לאמא שלך יש ביטוח מושלם של קופת חולים, אז אפילו הביקור ברובו מוחזר. בהצלחה

תודה ../images/Emo45.gif

אגב: המסמכים הרפואיים לא ממש עשו רושם על העו"ס, למרות שרשום שם בפירוש "סובלת מדמנסיה מסוג אלצהיימר". לך תבלבל אותם עם העובדות.

פנטזי1

New member
למאסטרו הורה שלום

לפי דעתי אסור לך לוותר ,אם יש לך אבחנה שמדובר באלצהיימר אין לביטוח לאומי שום זכות לדחות את בקשתך אולי לא יתנו את מקסימום השעות אבל הם חייבים לתת לפחות עזרה חלקית. תגיש ערעור לביטוח לאומי.אצלנו לא עשו בכלל בעיות ואישרו בזמנו את מקסימום השעות -15.5 שעות בשבוע.זו ממש חוצפה מצידם שצריך קודם ללכת לאיבוד ורק אז הם יגיעו למסקנה שצריך השגחה. תכנס לאתר של ביטוח לאומי ותבדוק למי בדיוק מגיע חוק הסיעוד . אל תותר תשב להם על הוריד עד שיאשרו .

ענתי44

New member
נכון לשבת להם על הווריד!

פנטזי1 צודקת באלף אחוז!!! שב להם על הוריד והנשמה. ואפילו תתלונן למבקר המדינה. תראה שמיד תקבל גם את מה שמגיע לאמא וגם התנצלות- זה בדוק!!!!!!!!!!!! חוצפה שכזו. אני הייתי גם מתלוננת על הנציגה שלהם. אני כל כך כןעסת מהסיפור שלך. ועכשיו כשסיפרת שהיה בידיך מסמך רפואי שמעיד על מצבה של אמא אני כועסת יותר. עד מתי יתעללו בקשישים כל המוסדות הרפואיים? ומה לגבי קשישים שאין להם בני משפחה מסורים כמוך??????. אני הייתי מגיעה עם התשובה שקיבלת עד מנכ"ל הביטוח הלאומי ואפילו שר הבריאות.

למעלה