חוות דעת - תמרים רבותיי, תמרים!

bali

New member
מנהל
חוות דעת - תמרים רבותיי, תמרים!

לפני זמן מה קיבלתי מתפוז וממועצת התמר, במסגרת הנסיינים של תפוז, אריזה של תמרים משני זנים.

לתמרים יש מגוון זנים: תמר צהוב(ברהי)- קריספי ומתוק, אמרי- טיפה יבש ומתקתק, חלאווי- בטעם טופי קרמלי, דרי - בעל טעם מעט שוקולדי' והמג'הול - מאוד מתוק, לח ומעט קרמלי.

אמנם שמתי לב שבסופר יש שניים או שלושה זני תמרים שנמכרים, אבל לא ידעתי שיש יותר זנים ולא ידעתי מה ההבדלים ביניהם. ידעתי, כמו רוב האנשים לדעתי, שזן המג'הול נחשב להכי טעים ובכך הסתפקתי.

כשקיבלתי את המארז ובו תמרים מזן מג'הול ומזן חלאווי, גיליתי עולם אחר. זן החלאווי הרבה יותר מעודן, פחות מתוק ויותר ארומטי ולי הוא היה הרבה יותר טעים מהמג'הול הלח והמתוק (קצת מדיי).

הדבר הראשון שאני עושה כשיש לי תמרים הוא לנשנש אותם כחטיף מתוק ובריא (לעומת ממתקים מלאי סוכר לבן).

אז נכון שגם סוכר מתמרים הוא סוכר, אבל בתמרים יש גם לא מעט יתרונות בריאותיים:

* התמרים עשירים בסיבים תזונתיים, מינרלים ונוגדי חמצון
* התמרים דלים מאד בשומן ויש בהם מחצית מהקלוריות שיש בשוקולד, לדוגמה.
* האינדקס הגליקמי של התמרים הוא בינוני-נמוך, וזה גורם לתחושת שובע בנוסף לסיפוק הצורך למתוק.
* בזכות הסיבים התזונתיים ונוגדי החמצון, התמרים עוזרים לפעילות מערכת העיכול.
* לעומת המון מוצרי מזון שעשירים בנתרן, שאינו בריא במינונים גבוהים, התמרים דלים בנתרן ועשירים באשלגן, שיותר טוב לגוף.
* לעומת רבים מהפירות היבשים, שבתהליך הייבוש שלהם יש שימוש בחומרים משמרים, התמרים מתייבשים באופן טבעי על העץ ואינם עוברים תהליכי ייבוש מלאכותיים.

תוך כדי נשנוש, חשבתי מה עוד לעשות עם התמרים ואז נזכרתי בעוגה בחושה שאמא שלי אופה מדי פעם לשבתות.

החלטתי להשתמש בתמרי המג'הול לעוגה, ולהמשיך לנשנש את תמרי החלאווי, שקצת היה לי חבל להבליע את טעמם בעוגה.

את המתכון ותמונה של העוגה אצרף בהודעה נפרדת

תודה רבה לתפוז ולמועצת התמר על חוויה טעימה, מתוקה ובריאה

אתר מועצת התמר למתעניינים : http://tmarim.org.il/?utm_medium=banner&utm_source=tapuz&utm_campaign=moetzet_hatamar_aug14&utm_content=dietanit

bali

New member
מנהל
עוגת קוקוס ופירות יבשים

עוגת קוקוס ופירות יבשים (לתבנית 26 או מלבנית בינונית)

85 גרם חמאה בטמפ' החדר
170 גרם סוכר חום
3 ביצים
100 גרם קמח מלא
1 שקיק אבקת אפייה
100 גרם קוקוס טחון
120 גרם תמרים/משמשים מיובשים חתוכים לקוביות
1 גביע אשל/יוגורט/לבן

אופן ההכנה:

לחמם תנור ל 180 מעלות צלזיוס
לערבל היטב חמאה וסוכר חום.
להוסיף את הביצים אחת אחת תוך כדי ערבול.
לערבב בנפרד את הקמח, אבקת האפייה, הקוקוס והפירות היבשים.
להוסיף לתערובת החמאה את התערובת היבשה והיוגורט לסירוגין, תוך כדי ערבול.
לשמן תבנית קפיצית 26 או תבנית מלבנית בינונית או שתי תבניות אינגליש קייק חד פעמיות ולצקת את התערובת.
לאפות בערך 30 דקות או עד שהעוגה מתמצקת אך לא מתייבשת לחלוטין.
לצנן ולהנות.

למעלה