חוות דעת

coco nut

New member
חוות דעת

שלום רב, מבקשת את עזרתכם. הינני מאבחנת ומטפלת רב תחומית. עברתי הכשרות מגוונות בנושאים דיי חופפים לריפוי העיסוק שרובם נעים סביב הטיפול בלקויי תפקוד. לפני כחודש פנה אלי אדם שאני מכירה ושעבר תאונת דרכים קשה. הוא הביא מסמכים רפואיים וחוות דעת של רופאים שבדקו אותו וביקש שאכתוב חוות דעת משלי לגבי הצרכים החדשים שלו כגון עזרי הליכה שונים, המלצות לטיפולים שיקומיים וכו'. הסברתי כי למרות שיש לי ידע בתחום, אינני מרפאה בעיסוק והצעתי שיפנה לכזו. הוא התעקש כי הוא בסה"כ זקוק לדוח עבור חברות הביטוח וכי לצורך העניין מספיק מישהו שעוסק בתחום הטיפולי- שיקומי. ביקשתי לשוחח עם העו"ד שלו שמגיש עבורו את התביעה לחברות הביטוח והסברתי לו במה אני עוסקת ואף הוא אמר כי לצורך כתיבת חוות דעת בנושא זה מספיק לו תחום העיסוק שלי. כתבתי את הדוח המבוקש לגבי עזרים שאני חשבתי שהוא צריך כולל שיקום מקצועי ופיסי. השבוע פנה אלי העו"ד וביקש שאתקן/ אוסיף מספר דברים ובהם: א. שכותרת המסמך תהיה : חוות דעת במקום דוח המלצות ב. המלצות לקבלת טיפול נפשי (לא מצאתי שבסמכותי להציע זאת) ג.והסעיף שהכי הרתיע אותי.. .שהעו"ד ביקש שאוסיף בסיום במילים אלו: "חוות-דעת זו ניתנת על ידי לשם הגשתה כראיה לבית המשפט, והריני מצהירה בזאת, כי ידוע לי היטב, שלעניין הוראות החוק הפלילי בדבר עדות שקר בשבועה בבית המשפט, דין חוות-דעת זו, כשהיא חתומה על ידי, כדין עדות בשבועה שנתתי בבית המשפט". מה דעתכם? זה מקובל שעו"ד מנחה איש מקצוע מה לכתוב בדוח? האם אני צריכה להסכים לכתוב את מה שהוא ביקש? האם אני עלולה להסתבך אם אכתוב את מה שהוא מבקש? שהרי אינני מרפאה בעיסוק מורשית. אשמח לעזרתכם המהירה בעיקר מאלו שמנוסות בכתיבת חוות דעת/דוחות מסוג כזה והמתמצאות בחוקים תודה מראש
 

שירהד1

Member
מנהל
שלום לך-

עניין כתיבת דו"ח הוא לא עניין של מה בכך, ועל אחת כמה וכמה שזהו מסמך רשמי המוגש לבית-משפט, חברות ביטוח וכיוצא באלו. אני מעולם לא כתבתי מסמך שכזה ואינני בקיעה בחוקים, אבל אבי, שהוא נוירופסיכולוג מופיע הרבה מאוד בבתי-משפט וכותב חוות דעת עבור מטופליו על-מנת להשיג אחוזי נכות אשר מגיעים להם עקב פגיעה כזו או אחרת. אבל הוא עושה זאת מתוך היותו מומחה בתחומו, לאחר עריכת אבחון נוירופסיכולוגי מקיף, לאחר לקיחת אנמנזה מפורטת ולאחר קריאת כל החומר לגבי אותו מטופל (ולרוב מדובר בתיקים עבי כרס). לא ברורים לי מדברייך מספר דברים- לאיזה מקצוע את שייכת? מה זאת אומרת "מאבחנת ומטפלת רב תחומית"? האם את פסיכולוגית, עובדת סוציאלית, מאבחנת דידקטית...או משהו אחר. האם על- פי הכשרתך את יכולה ומורשית לכתוב חוות דעת מעיין אלו? האם האדם שבו מדובר עבר אצלך אבחון מקיף? האם הוא מטופל שלך (כתבת שזה מישהו שאת מכירה)? וגם לא מובן לי מדוע האדם שבו מדובר לא הולך לאשת מקצוע (או לאיש מקצוע) אשר מומחים בתחום ויודעים מה לכתוב בחוות הדעת?
 

coco nut

New member
אז ככה

אני מטפלת בלקויי למידה ותפקוד בגישות טיפוליות שונות האדם שפנה אלי הוא אבא של אחד המטופלים שלי מעולם לא פנו אלי לכתוב חוות דעת כזו בעבר, ובתחום ההכשרה שלי מעולם לא נתקלתי באיסור או אישור לכתוב חוות דעת כאלו. כאשר פנה אלי אמר כי כל מה שצריך הוא דוח של מרפאה בעיסוק או איש מקצוע חופף לתחום שיכתוב המלצות.....והוא אשר עשיתי לאחר שהתעקש כי זה מספיק טוב למה שהוא צריך. לא.הוא לא עבר אצלי אבחון מקיף.....הסתמכתי על מה שסיפר לי מאז קרתה התאונה ועל פי חוות הדעת הרפואיות שהביא איתו. כאשר ביקש ממני לא הייתי מעוניינת לעשות זאת, אולם הוא נראה מותש, חסר אונים ומיואש סיפר שאין לו יותר כוח לכל הריצות סביב העניינים הקשורים לפרוצדורה הזו, ושהוא מרגיש איתי יותר נוח כי אני מכירה אותו....... עכשיו אני לא בטוחה שזה היה צעד נכון להיכנס לכל זה...הייתי כנראה צריכה לעמוד על כך שילך למרפאה בעיסוק המוסמכת בכתיבת דוחות מהסוג הזה. בכל מקרה, יש לך או מישהו אחר כאן עיצה מה להשיב לעו"ד לגבי הפניה שלו בנושא התוספות שהוא מבקש שאוסיף למסמך? לא הייתי רוצה להסתבך. תודה מראש על הסיוע.
 
סליחה שאני מתפרצת

אבל את כן יכולה להסתבך. הסיבה שהוא מותש מכדי ללכת לאיש מקצוע עם ביטוח אחריות מקצועית, שיכתוב לו דוח על סמך בדיקה בפועל ולא רק על סמך דווח מפיו, היא לא סיבה מספיק טובה להסתבך. מה את יודעת? אולי הוא בא אליך כי הוא רוצה לסחוט את חברת הביטוח ואת נראית לו כמי שאפשר לעבוד עליה? שמעת ממנו מה הוא רוצה, ריחמת עליו כי הוא מותש, ועכשיו גם תסכימי לכתוב מה שעורך הדין שלו מבקש... עם יד על הלב, לא נראה לי.
 

שירהד1

Member
מנהל
מסכימה עם יעל ניסן.

מעולם לא שמעתי מאבי שעורך הדין של המטופל ביקש ממנו לשנות משהו בחוות הדעת. לפעמים הוא מתייעץ עם עורכי הדין לגבי מינוחים משפטיים ומשמעותם, אך כל איש ומומחיותו שלו. לא נראה לי רציני לשנות חוות דעת בצורה כזו ולא נראה לי לכתוב חוות דעת מבלי לערוך הערכה מקיפה לאדם. מה יקרה אם יזמנו אותך להעיד? את צריכה להיות מאוד שלמה ומאוד בטוחה בדברייך, ואף לדעת לנמקם היטב. לדעתי את יכולה לסגת מכל העניין, ולאמר שאת בכל זאת ממליצה ללכת למרפאה בעיסוק, ולהדגיש שהדבר ישרת את האינטרסים של אותו אדם, ולכן כדאי לעשות את המאמץ. שירה.
 

coco nut

New member
האם כל

מרפאה בעיסוק יכולה לתת חוות דעת כאלו המורכבות מהמלצות למכשירי עזר, שיקום פיזי, תעסוקתי , נפשי וכו'? או שמא ישנן מרפאות בעיסוק המוסמכות לכך? תודה מראש על העזרה וההכוונה שב"ש
 
אם מדובר באדם

שצריך מכשירי עזר וציוד נלווה לתחום הפיזיקאלי, רצוי לפנות למרפאה בעיסוק העובדת בתחום ושיש לה ניסיון בכתיבת דוחות לבתי משפט.
 

3יואלה

New member
זהירות שלא תסתבכי

אני עוסקת בתחום התאמות הדיור והאביזרים דקל קופ"ח כמה דברים לי אלייך: 1. אני (וקולגות לתחום) לא כותבות אף פעם חוות דעת אלא המלצות 2. כאשר מדובר בתאונות דרכים מדובר בהרבה כסף והשלכות רבות לגבי עתידו של המטופל/המבוטח. יש מרפאות בעיסוק שהוכשרו באופן מיוחד לתת חוות דעת משפטית. 3. אני עצמי כמרפאה בעיסוק נמנעת מלתת המלצות לאחר תאונות דרכים ומפנה הלאה. 4. זה גם מה שאני ממליצה לך. 3 יואלה.
 
ובכל זאת תוספת

חברת הביטוח לא בקלות תוותר על כספה. דבר ראשון שיקרה בבית המשפט הוא שעורך הדין ינסה וכפי הנראה יצליח לקעקע את המומחיות שלך ודרך זה גם את מהימנותך. לא תועילי לא למטופל שלך ובודאי שלא לשמך הטוב. עורך הדין של המטופל שלך כנראה נואש שהרי אם היה ברור שמגיע ללקוח שלו את העזרים ביושר הוא לא היה מתקשה למצוא מומחה אמיתי. עשי לעצמך טובה ותני יעוץ בתחום התמחותך.
 
למעלה