חוות דעת-

חמדמדת1

New member
חוות דעת-

או יותר נכון פירוש לשיר!! אני יודעת שזה שיר טריויאלי וכו וכו' - אבל הייתי השבוע עם חברים שפירשו את השיר הזה בצורה כ"כ אחרת אחד מהשני שזה נראה לי פתאום לא הכי טריויאלי..אז איך אתם מפרשים את : שער הרחמים ?

silverS

New member
שער הרחמים

השורה שאני הכי אהבתי בשיר היא "כי את, גם את חלק משער הרחמים" הוא נותן רמז לאיכות של שער הרחמים הוא קורא לאישה להצטרף אליו למסע הזה אל הגאולה הפרטית כי השער ממילא מורכב ממנה. אלוהים העניק לנשים את שער הרחמים דרכו אנחנו מגיחים לעולם. האנרגיה הנשית של האהבה שעוטפת ומכילה בזמן של שינוי משמעותי בחיים בזמן של פחד. אנחנו זקוקים בזמן מעבר לאנרגיה הזאת שנמצאת בתוך כל אחד. הוא יודע את מהות השינוי הוא מכיר את הדרך אבל עדיין יש פחד פחד ראשוני מהמעבר הזה ועדיין צריך לעשות את הדרך אל השער צריך להתגבר על הפחד צריך להיעטף בדרך אי אפשר להיכנס בשער הרחמים עם פחד כי פחד הוא היפוכו של אהבה לכן צריך לשחרר את הצעקה שבלב את כל הכעסים ואז כבר ממילא נמצאים בשער הרחמים.

תמרי35

New member
מדהים ומצמרר ממש!

ממש ממש התחברתי למה שכתבת. תודה! חג שמח!

איף

New member
מאד התחברתי לפרשנות שלך!

אני לא חושבת שהייתי מצליחה לנתח את זה לבד. למעשה, אני גם לא מנסה...אני מרגישה שהטקסט הזה "גדול עליי"...נשגב. אבל אני לגמרי יכולה להתחבר לפרשנות שלך! תודה!

איף

New member
השיר הזה הוא טריויאלי....כביכול!

אני לא חושבת שאי פעם חשבתי עליו לעומק. הוא מרגש אותי. אבל היום כשניסיתי לחשוב על איך לפרש אותו, הבנתי שזה קשה לי מידי.... אז עשיתי חיפוש קצרצר ומצאתי פירוש מפורום ניתוח ופרשנויות שירה בתפוז. היה שם דיון דומה בנושא
מצורף הקישור לשרשור.

ms pizza

New member
גם לי פעם זה היה נשמע כ"כ טריויאלי,עד ש..

באחת ההופעות מאיר אמר שמדובר על שער הרחמים של הלב..לי זה תמיד נראה ששער הרחמים זה שער הרחמים בירושלים - אחד מהשערים המפורסמים ושהוא מסתובב בירושלים כשהיא עמוסה ומלאה ברעש ( כי היא באמת כזאת..) ובתוך כל ההמולה והרעש הוא רוצה ויודע למצוא את הדרך אל עצמו ( ואז פה שער הרחמים במשמעות כפולה..).. יסמין, סחטיין על ההשקעה של החיפוש..תודה רבה !!

איף

New member
בכיף!

במקרה של השיר הזה היה יותר קל לחפור באינטרנט מאשר לחשוב לבד.

Growler

New member
קצת באיחור (כרגיל) אבל חייב להגיב

אני לא חושב שהמשמענות שהוענקה כאן לאישה היא קריטית כל כך לשיר. נו באמת... ברור שהוא יגיד "בואי איתי יחד". הרי מאיר הוא גבר, ואם הוא מחפש הרמוניה בשיר, הוא יבקש מאישה ללות אותו. באותה מידה, אם השיר היה מיעוד לביצוע ע"י אישה, אז היא הייתה שרה "בוא איתי" אני לא רוצה לפגוע במין הנשי כאן, אבל אני חושב שבשיר שמכוון איכשהו לגאולה, חייב להיות זוג, אין הגבר חשוב מהאישה וגם לא להיפך. אני מסכים עם מה נאמר שמדובר כאן בשער הרחמים שבלב, אבל עדיין, אין כאן מקריות בכך שמאיר בחר במילים האלו. שער הרחמים הוא השער דרכו ייכנס המשיח אל העולם שלנו. אפשר לומר שהשער הזה הוא המפתח לגאולה. אז נכון שלא אנחנו אמורים לצעוד אליו, אבל עדיין המשמעות קיימת, וכל אחד מאיתנו מחפש את הדרך לגאולה, בין אם זה ברמה האישית או ברמה העולמית, על ידי התקרבות לדת או פשוט דרך הגשמה עצמית. אני חושב שמה שמאיר מנסה לומר עם השיר הזה הוא שעל מנת להגיע לגאולה, קודם כל עלינו להשתחרר מהכבלים שלנו. שימו לב לרמזים: הבית הראשון נותן תחושה של מקום צפוף ורועש, בדיוק כמו אזור השער בירושלים. והנה מאיר אומר לנו שבכל זאת הוא מכיר את הדרך, ולא סתם הדרך לשער. הוא אומר שהוא מכיר את הדרך שלו לשער. והוא לא סתם מציין שמדובר בדרך "שלו", כי לעומת השער שניצב מולנו בירושלים, השער אשר נמצא בתוך ליבנו, לא תמיד נמצא באותו מקום, ועל כל אחד לבנות דרך ייחודית משלו על מנת להגיע למה שהוא יכול לקרוא גאולה. והוא ממשיך: לא מביט סביב, לא מקשיב. איש חולם אני, וכך היה תמיד. שוב הוא חוזר ואומר שהוא לא הולך באותה דרך שלך או שלי, הוא "חולם", וזאת הדרך שלו להגיע לשער. ואז מגיע הפזמון בו הוא מציין את החשיבות שבלהגיע לשער: חיים רק פעם אחת. זה לא משנה אם יש לך כוח או לא. זה לא משנה אם את/ה מוצא לזה טעם או לא. חייבים לאמץ את פחד, להתגבר אליו, וללכת לכיוון השער. ולא פחות חשוב מזה, חייבים לעשות את זה ביחד, כי כולנו חלק מזה, ואף אחד לא יכול להגיד שהוא באמת מצא את הגאולה כשהוא לבד. אז לכל אחד יש את הדרך שלו, אבל כולנו חייבים ללכת ביחד. סוג של קבוצת תמיכה כזאת, לא?

Growler

New member
במילים קצרות מה שרציתי לומר...

אני לא חושב שזה שיר טריוויאלי

ms pizza

New member
לגמרי לא טריוויאלי!

אהבתי ת'פרשנות שלך.. האישה יכולה להיות גם הנשמה שלו, השלמות שלה או כל מה שעובר עליה..

איף

New member
פרשנות יפה!!!!

מדהים איך כל אחד מפרש את השיר אחרת! לגבי ה"איש חולם אני" - לא חשבתי על זה מעולם! פתאום המשפט הזה מקבל משמעות שונה אחרי שקראתי את הפרשנות שלך. בקיצור, אהבתי!

למעלה