חוו"ד על קורס "בונים בית בתבונה"

Shahar75

New member
חוו"ד על קורס "בונים בית בתבונה"

שלום לכם, אני עומד לקראת קניית מגרש ובניית בית. לאחרונה הובא לידיעתי כי מכללת בילדינג במרכז הבניה הישראלי מקיימת קורס בשם "בנה ביתך בתבונה". צרפתי את ברושור הקורס ואשמח לקרוא את חוות דעתכם אם באמת אזדקק לקורס או שמא עדיף להתקשר עם אדריכל-מהנדס ובכך לסמוך עליו. בתוספת לברושור נשלחו אלי פרטים נוספים: התוכנית מורכבת מ 2 שלבים עיקריים: אחד עשר מפגשים שבועיים לכל תחומי הבניה : בחירת אנשי מקצוע לפרוייקט הבניה , סקירה על חומרים וטכנולוגיות שקיימים בשוק ,עלויות, חוזים והתקשרויות עם בעלי מקצוע שונים, דגשים על כשלים אלמנטרים, תכנון תקציב הבניה ופקוח ובקרה על תהליך הבניה. לחלק זה מתלווה ספר קורס. השלב השני- פגישות אישיות על גבי תוכניות האדריכל עם יועצים תחומיים עפ"י הרשימה שמצורפת, למטרת שליטה של הבונה באיכות ובתכנון המערכות השונות על מנת לא לתת לקבלן המבצע יתרון בקביעת עובדות בשטח. ניתן להגיע לייעוצים ובמקביל להשתתף בשיעורים. שירותים חדשים נוספים הניתנים במסגרת תוכנית הליווי: פגישה אישית עם מנכ"ל המכללה מר. ישראל פסטרנק בשלב הרלוונטי להתקשרות עם בעלי המקצוע השונים ובניית התקציב. שירותי ליווי ברכש חומרים לפרוייקט הבניה על מנת למזער עלויות. ניתן לחזור על השעורים להחסיר ולהשלים בימים ובמחזורים אחרים כרצונך (גם ברחבי הארץ), התוכנית עומדת לרשותך במשך 3 שנים. תודה לכל העונים, שחר

ענתש

New member
התלבטתי באותו עניין

וחייבת לציין שיש להם מערכת מכירות משכנעת ביותר. אבל אחרי בדיקה עם אנשי מקצוע ושיקולים שלנו: 1. אנחנו לא מתכוונים להתמקצע בענף הבניה. אנחנו אנשי הייטק ואנשי הייטק נשאר גם אחרי שהבית יעמוד על תילו. לכן אין לנו שום צורך ב-80% מהמידע שהקורס מספק. יהיה לנו מפקח בניה שינהל את הפרוייקט והוא יסביר לנו, במילים פשוטות ולאט, כל מה שצריך לדעת
אנחנו נשלם לו מספיק בשביל זה. 2. היועצים של הקורס- קצת התעצבנתי מזה שהם דוחפים לך את "חבילת היעוצים" שלהם כחבילה אחת עם הקורס. יותר התעצבנתי כשנציג המכירות שמולי התעקש שזה "חוסך לי יועצים בבניה" וכשהתעקשתי להבין אם זה אומר שלא אצטרך יועץ חשמל כי היועץ שלהם יעשה לי תוכנית חשמל ממש (במילים אלו ממש) אמר לי "בוודאי". אתה יודע מה משך פגישות היעוץ עם כל יועץ ? כחצי שעה. בחצי שעה אני לא אומרת בוקר טוב לאף אחד, לא כל שכן מקבלת תוכנית חשמל מפורטת. חבילת היועצים לא חוסכת כלום, שום כלום. יועץ חשמל, אינסטלציה ומיזוג אני אקח בכל מקרה ואשלם מחיר מלא על פגישות מועילות ויסודיות. היעוץ הכלכלי שלהם - מה הוא יכול להגיד לי בחצי שעה ? משהו שמנהל הפרוייקט שלי לא יכול ? הדבר היחיד שאולי נראה לי מעשי שם זה היעוץ האדריכלי שזה אומר שעוד עין עוברת על התוכניות. אבל בשביל זה יש לי פורום
(ראה שירשורי למטה על התוכניות שלנו) וחוץ מזה פגישה כזו עם אדריכל אחר עולה כ-100$ לפגישה יסודית. אם ארגיש צורך אשלם 100$ ואגמור עניין. 3. מאנשים שעובדים שם שמעתי שהקורס הוא מאד מסחרי. מי שמשלם להם כסף - מלמדים עליו. ומי שלא, לא. זה יופי ללמוד על טכנולוגיות וחומרים שקיימים בשוק, השאלה כמה זה באמת "סקר שוק" או כמה זה "סקר מי שמשלם לנו בשוק".
לא יודעת, רק מספרת לך את השמועה. 4. חוזים - טוב, זה בטח שלא אקח חוזה משום ספר. בשביל זה יש לי עו"ד. הכי טוב, הכי בטוח. 5. ודבר אחרון - לטענתם תחזיר את עלות הקורס די מהרבהנחות שהם מספקים לך אצל ספקים שעובדים איתם. עכשיו דמיין לך את הסיטואציה הבאה: אתה בא לעשות הזמנה ממש גדולה של גרניט פורצלן אצל ספק X. מקבל הצעת מחיר. עכשיו אתה אומר לו "ואם הייתי לקוח ממכללת הבניה, כמה הנחה הייתי מקבל ?" והוא אומר לך "הנחה Y" אז אתה אומר "טוב, אז תעצום עיניים ודמיין שאני ממרכז הבניה. אחרת אני הולך למתחרה שלך וקונה שם". יעבוד לדעתך ? לדעתי יעבוד יופי. בקיצור - ויתרנו. העלות היא לא בשמיים אבל 800$ (זו היתה העלות ביריד שהם ארגנו בחול המועד) זה בערך כלים סניטריים לשירותי אורחים. לא חבל ?

Shahar75

New member
הייטק היינו והייטק נשאר ../images/Emo13.gif

הצלחת לשכנע אותי. מאחר ואין לי עדיין מושג מי נגד מי, חשבתי שהקורס יוכל לתת לי כיוון. כנראה שהרבה יותר בונים הצליחו לבנות את המדינה גם בלי הקורס ואולי הוא לא נחוץ. במה אתם נעזרים בשלבי הבניה (מבחירת המגרש, דרך בחירת בעלי מקצוע וכו'). מלבד הפורום, האם גם בספרים?

ענתש

New member
לא. בשום ספרים.

התחלנו קודם כל בחיפוש מגרש בעצמינו. התחלנו בלהגדיר איפה אנחנו רוצים לגור ואחר כך לבחור מגרש שנראה לנו מתאים לנו. בדיעבד - לדעתי היה יותר עדיף להתחיל מבחירה של אדריכל, אם יש מגרש קונקרטי על הפרק, כי אדריכל יוכל להגיד לכם (בפגישת יעוץ בתור התחלה) אם אפשר לבנות מה שאתם רוצים על השטח הנתון. לנו היה מפח נפש קטן עם זה אבל התגברנו (השטח משופע מדיי וחייבים מדרגות בתוך הבית בקומת הקרקע או למלא אדמה בהרבה כסף. התבאסנו קצת, לא נורא, האדריכלית הפרידה את זה יפה לאזור אירוח ואזור עבודה/משחקים כך שלא כל היום נרוץ בשלוש מדרגות האלו בתוך הקומה). לגבי אדריכלית - המלצות ושוב המלצות. אם תגיד באיזה אזור אז נוכל לעזור אולי בהמלצות על שלנו
אני ממליצה גם לכתוב את הפרוגרמה שלכם לפני הפגישות עם האדריכלים. אם תרצה לראות את הפרוגרמה (שזו התוכנית שאומרת מה אנחנו רוצים בבית ומה סגנון חיינו) שלנו אז אתה יכול, כאן (מצורף כקובץ word). התחלנו עם טבלה פשוטה ומפגישה לפגישה עם אדריכלים שיכללנו את המידע כי הבנו מה הם רוצים לדעת. צריך להזהר בפרוגרמה להשאיר דרגות חופש ולא לאלץ את התכנון האדריכלי. תחשבו טוב מה קריטי ומה חשוב ומה "אפשר לוותר אבל נחמד שיהיה". משם אנחנו ממשיכים לפי המלצות של אנשים שבנו, המלצות מהפורום וגם המלצות מהשכנים העתידיים. שלנו התבררו כמקסימים (משני הצדדים) ומאד להוטים לעזור
קיבלנו כבר המלצות לקבלנים ומנהלי פרוייקט אבל עוד לא הגענו לשלב הראיון שלהם והצעת המחיר. אנחנו עוד לא הגשנו תוכניות. גם לאדריכל הנבחר יהיה מה להגיד בנושא המלצות, בעיקר אם הוא בנה כמה בתים בחייו. בהצלחה

nob

New member
בחירת מגרש- בעיה :)

מסתבר שזה לא כל כך קל לבחור מגרש כאשר יש מבחר גדול. קודם כל לוקחים מפה עם נקודות ציון של גבהים וסימון מגרשים. בוחרים - מה אתם רוצים משופע או ישר. זה מסנן חלקם. אחרי זהמסתכלים על מידות - יותר מרובע או יותר נקניק. עדיף מרובע. כמות שכנים שיהיו למגרש. כמה שפחות יותר טוב. מעל כביש או מתחת. על רחובשקט או פעיל? ליד גן משחקים או רחוק. יש נוף או לא. ובסוף נוסעים למקום עם בעל מקצוע - קבלן או אדריכל ושומעים מהם מה ישלהם להגיד (אתכן בתשלום נוסף כמובן). וכובן מציגים מפת האזור לכל אחד שיש לו קצת נסיון בתחום כדי יגיד מה דעתו. אתהגם מוזמן להעלות מפות לכאן - אולי יעזרו לך אנשי מקצוע שגולשים כאן או כאלו שיש להם נסיון.

nob

New member
בחרתי, פחות או יותר

נשאר להיפגש עם עו"ד, כדי שהוא יעבוד על הסכם ואז לספור כסף :) קצת מלחיץ כי לא רוצה שיחטפו מגרש לפניי.

ענתש

New member
בהצלחה. מרגש - לא ?

אני בדיוק בשלב שמתברר לי כמה שהמסע ארוך...
. למה אי אפשר לתכנן, לשלוח ב\למדפסת ושזה ידפיס לי בית על השטח ? לא הכי טוב ?

nob

New member
למה לא? בטח שאפשר

זה נקרא קבלן מפתח :) פשוט זמן הדפסה לוקח קצת...

ממש ככה!

יש סידרה אמריקאית שבה מרימים בית בשבוע- מדובר על צ ב א עצום (בינא ואדם הפשוט אני יודעת שזה לא ממש אפשרי ושזה טלויזיה בסך הכל...) ובכל פעם שיוצא לי לראות את זה אני מקנאה אגב לגבי בחירת המגרש יש גם תחושת בטן כשאני קניתי הרגשתי שכאן זה נכון לי כנראה כי אוטומטית ראיתי איך אני עושה וי על כל הדברים שאני רוצה

הרבה המלצות

קודם כל קריאה כאן בפורום רוב הגולשים כאן הם לקראת סיום או בתחילת הבניה ואיך להתחיל? להבין איזה בעלי מקצוע צריך מי בא לפני מי ולהתחיל לחפש המלצות פתאום כל נושאי השיחה עם חברים יהיו סביב הבניה ובכל פעם תגלו עוד תפח, אם אין לכם מושג בעניין ואין לכם זמן כדאי לקחת קבלן מפתח אם כי מייקר, אבל נותן לכם אחריות על הבית כמכלול, ואתם לא מתעסקים עם כל קבלני המשנה אלא עם אדם אחד בלבד, זה נוח זה חוסך כאבי ראש אבל זה עולה כסף שיהיה בהצלחה!

Shahar75

New member
עכשיו הסתבכתם איתי

כבן מזל מאזנים, שלהחליט בשבילו זה כמעט משימה בלתי אפשרית, אני אשמח להעזר בכם ולעזור אם אוכל. המון תודות לכולכם/ן על הרצון הטוב והסיוע

מקווה שאשתך לא

בת אותו המזל כי זה יגרום לכם לבעיה קשה... יש הרבה בחירות לעשות מתחילת הדרך ועד סופה ממיקום המגרש ועד לצבע הקירות וידיות הארונות עם הכרותי עם בני המזל הזה....הולך להיות לך תהליך ארוך יותר מהרגיל

Shahar75

New member
דווקא לא תהיה לנו בעיה

אשתי מזל סרטן, אבל אנחנו באותו ראש מבחינת העדפות. לכל אחד יש את החלום שלו בבית והסכמנו לא להפריע אחד לשני :)

ענתש

New member
זה עובד רק בתאוריה...

בעלי הביע את דעתו היום על המטבח שאני מעצבת ואמר "חשבתי שלא יהיה אכפת לי, אבל מסתבר שכן"
גררררר.... (הוא סרטן, אני טלה... אש אש מדורה)

ra281

New member
ממש לא נכון

אני קורא את מה שרשמת ואני יכול לומר שלרוב המפקחים יש יותר קומבינות עם בעלי מקצוע שמתגמלים אותם על כל עבודה שמתבצעת לך בבית . ניתקלתי בלא מעט אנשים שאמרו ב1000$ אני יקנה אביזרים כאלה ואחרים לבית . ודווקה האנשים האלה גילו לאחר כמה שנים כשלים כאלה גדולים בבניה.

Dfengshui

New member
אני עשיתי את הקורס שלהם

לפני בערך 6 שנים. באותה תקופה, היה פחות חומר באינטרנט ואני הייתי בורה לחלוטין בכל מה שקשור לבניה. הקורס נתן לי להבין מושגים כמו "שנוגריס" ו"שטראבות" וכד', וגם הציג לי את האפשרויות השונות הקיימות - למשל, בלוק איטונג לעומת פומיס, ריצוף קרמיקה לעומת גרניט-פורצלן, אבן וכד'. זה גם עשה לי סדר בלוח הזמנים של הפרויקט. בשורה התחתונה - כיוון שאני ניהלתי את הבניה בעצמי, הקורס עזר לי מאוד. אני מסכימה עם הכותבים שמעלי, בנוגע למגמתיות המרצים והיועצים בקורס. בכלל, מרכז הבניה ידוע במניפולציות לקידום עצמו. הגעתי לקורס מתוך הידיעה הזאת ואני לא אדם שקל למשוך אותו
אז הצלחתי להתמודד עם נסיונות המכירה שלהם. אני חושבת שהקורס מתאים רק למי ש: 1. מתכוון להיות מנהל הביצוע של הבניה. 2. אין לו טיפת מושג וגם לא סבלנות לקרוא חומר שנמצא היום בשפע באינטרנט. לגבי היעוצים שמרכז הבניה מציע - לא השתמשתי בעצמי, אל שמעתי חוות דעת לא משהו על הענין.

איריסג

New member
הצעת "ביניים"...

אז ככה . היינו במרכז הבניה, והאמת שגם התעניינתי בזמנו בקורס שלהם, ועיצבנה אותי שיטת המכירה האגרסיבית של הקורס (עכשיו עכשיו להרשם, אחרת זה לא המחיר של התערוכה). כשהגענו למרכז, ניגש אלינו אדון רולס (לא הצעיר. כנראה האבא), והציע לנו "דעה שנייה" בחינם. היו לנו את תוכניות הריצפה איתנו, ואמרנו "מה יש לנו להפסיד". אז ישבנו איתו. מה שאותי עיצבן היא העובדה שהוא מכיר רק אמת אחת, ולא הסכים להבין שלכל אדם יש את ההעדפות שלו ואורח החיים שלו. במקרה שלנו הפגישה הסתובבה סביב זה ש"לעולם לא תוכלו למכור בית כזה" (מי רוצה למכור? נראה לך שאנחנו בונים כזה בית בשביל לזוז ממנו?) "מה זה המטבח הענקי הזה? אתם לא עובדים? כל היום אתם במטבח? " (לא אדון רולס, אנחנו עובדים. אבל ישבנו וחשבנו, ומרכז החיים של הבית, יהיה במטבח ובפינת המשפחה.). הקונספט הזה היה ממש מוזר לו... מה שכן - הית הלו עצה אחת טובה שאימצנו, וגם קנינו מהם את הקודקס לבונה ולמשפץ - שעושה קצת סדר ועוזר לנו להכין את התקציב לבניה. אבל זו השקעה של 200 ומשהו שקל. לא 800 דולר... במקביל - אני עושה בימים אלה ממש קורס של "בניין ודיור", שנקרא "עיצוב פנים למתחילים" זה לא קורס שמתיימר להוציא אותי מעצבת פנים, אבל הוא בהחלט קור סמצויין למי שרוצה להתחיל להבין מה קורה מסביבו, קצת מונחים, קצת ללמוד לקרוא תוכניות, יש הרצאות על שיטות בניה ופאנג שווי - הכל בטעימה על קצה המזלג, אבל מספיק בהחלט כדי לקבל מושג. זה שעתיים בשבוע, והמרצה בתל אביב היא ברברה ברזין, שמעבר להיותה מעצבת פנים - היא גם סוג של סטנדאפיסטית... ההרצאות איתה מאד משעשעות, ומצד שני - היא מאד עם "הרגליים על הקרקע" - ומביאה קודם כל את העניינים הפרקטיים - ורק במקום השלישי או הרביעי את האסטתיקה - זאת אומרת, היא מנסה ללמד אותנו איך לא להיות עבדים לאסטתיקה, אלא לתכנן בית שאפשר לגור בו, בלי להשתעבד...

Dfengshui

New member
ברברה ברזין

היא מעולה!
בעבר, כשעשיתי את קורס הבניה בבילדינג, היא העבירה שם קורס עיצוב פנים. יצא לי לשמוע הרצאה אחת שלה בנושא צבע - היה מרתק ואפילו לקחתי משם טיפים יישומיים. עד היום אני זוכרת את הגפן המטפסת אצלה במדרגות עד הגג עם הגפן האמיתית

למעלה